EasyJet: “Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στα κύρια ελληνικά νησιά αυτό το Καλοκαίρι”

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε ισχυρή ζήτηση για το Q4, ειδικά σε διαδρομές αναψυχής όπου η easyJet θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Με την προσθήκη επιπλέον πέντε αεροσκαφών στην Ελλάδα, η EasyJet θα είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στα κύρια ελληνικά νησιά αυτό το Καλοκαίρι», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στη Βρετανία, ο οποίος συμπλήρωσε: “Ο τουριστικός βραχίονας easyJet holidays συνεχίζει επίσης να ενισχύει τη θέση του ως «σημαντικού παίκτη» στην αγορά, με περισσότερο από το 70% του προγράμματός του να έχει ήδη πωληθεί και με «σημαντικά ισχυρότερα» περιθώρια κέρδους σε σύγκριση με το 2019”.

Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε μια «ισχυρή και διαρκή ανάκαμψη» μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 24 Ιανουαρίου. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε στα 11,5 εκατομμύρια το τρίμηνο του Μαρτίου έναντι μόλις 1,2 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο πέρυσι με συνολικό συντελεστή φορτίου 78%.

Η χωρητικότητα για το τρέχον τρίμηνο αναμένεται να είναι στο 90% των επιπέδων πριν από την πανδημία του 2019, με την αιχμή της παραγωγικής ικανότητας του καλοκαιριnού τριμήνου να παραμένει σε όγκους κοντά στο 2019. Οι καλοκαιρινές κρατήσεις των τελευταίων έξι εβδομάδων έχουν «προχωρήσει» σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, καθώς οι πελάτες κάνουν κράτηση πιο κοντά στην αναχώρηση.

Ακόμη, η EasyJet έχει «πολύ μικρή έκθεση» στην Ανατολική Ευρώπη, χωρίς δρομολόγια προς την Ουκρανία, τη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Τα πλησιέστερα σημεία δικτύου είναι η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία και η Κρακοβία στην Πολωνία που αντιπροσωπεύουν μόνο το 1,4% της συνολικής χωρητικότητας.

«Επιπλέον, λόγω του γεωγραφικού μας αποτυπώματος, καμία από τις πτήσεις μας δεν χρειάζεται να εκτελείται στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας ή της Ρωσίας και ως εκ τούτου δεν εκτιθέμεθα σε επαναδρομολόγηση και αυξημένη χρήση καυσίμου», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία.

Οι συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης για 10 Airbus A319 απέφεραν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μετρητών 120 εκατομμυρίων δολαρίων και ζημία 20 εκατομμυρίων λιρών κατά τη διάρκεια των έξι μηνών έως τις 31 Μαρτίου.

«Η EasyJet εισήγαγε αυτές τις συναλλαγές ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής για τη διαχείριση του κινδύνου υπολειμματικής αξίας», δήλωσε ο αερομεταφορέας.

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren δήλωσε: «Η απόδοση της EasyJet το δεύτερο τρίμηνο οφείλεται στις βελτιωμένες πωλήσεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να χαλαρώσει τους περιορισμούς των δοκιμών. Από τότε που καταργήθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η easyJet σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη, η οποία διατηρήθηκε, με αποτέλεσμα θετικές προοπτικές για το Πάσχα και μετά, με τους ημερήσιους όγκους κρατήσεων για το καλοκαίρι να βρίσκονται επί του παρόντος μπροστά από εκείνους την ίδια περίοδο του FY19. Παραμένουμε σίγουροι για τα σχέδιά μας που θα μας δουν να φτάσουμε κοντά στο 2019 στα επίπεδα των πτήσεων για αυτό το Καλοκαίρι και να αναδειχθούμε ως ένας από τους νικητές στην ανάκαμψη».

Προληπτικές ακυρώσεις

Στο μεταξύ η εταιρία προχώρησε σε προληπτικές ακυρώσεις πτήσεων, όσο το δυνατόν νωρίτερα, επιτρέποντας στην πλειοψηφία των πελατών να κάνουν εκ νέου κράτηση για πτήσεις που αναχωρούν την ίδια μέρα», ανακοίνωσε η easyJet, λόγω προβλημάτων του προσωπικού που νόσησε από Covid.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει ζημία προ φόρων ομίλου μεταξύ 535 και 565 εκατομμυρίων λιρών για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Η EasyJet δήλωσε σε μια ενημέρωση συναλλαγών: «Οι απώλειες στο πρώτο εξάμηνο μείωσαν από έτος σε έτος, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, καθώς τα μέτρα αυτοβοήθειας, όπως η βελτιστοποίηση του δικτύου, τα βοηθητικά προϊόντα και η συνεχής εστίαση στο κόστος αποδίδουν.

«Αυτό το αποτέλεσμα είναι παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από τον Covid-19, τις αυξανόμενες τιμές των καυσίμων, την κατάργηση της υποστήριξης της άδειας και το πρόσθετο κόστος που σχετίζεται με την αύξηση των λειτουργιών».EasyJet

Tagged

2 σχόλια στο “EasyJet: “Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στα κύρια ελληνικά νησιά αυτό το Καλοκαίρι”

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *