easyjet

EasyJet: Το 83% θεωρεί ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερα | Ζημιές 318 εκατ. £ στο 3μηνο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η EasyJet υπέστη ζημία 318 εκατομμυρίων λιρών για το 3μηνο που έκλεισε στις 30 Ιουνίου, καθώς προέβλεπε ότι θα λειτουργούσε με το 60% της προ-πανδημικής χωρητικότητας, αλλά τελικά λειτούργησε μόλις στο 17% της χωρητικότητας του 2019 το τρίμηνο αυτό, ως μέρος μιας «πειθαρχημένης προσέγγισης για τη χωρητικότητα και τη διαχείριση μετρητών». Παράλληλα, σε μια έρευνα που διενέργησε ο γνωστός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, υπήρξε μια σειρά ενδιαφερόντων ευρημάτων, μεταξύ των οποίων ότι:

  • το 83% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν σε πράσινους και πορτοκαλί προορισμούς.
  • σχεδόν εννέα στους δέκα (88%) Βρετανούς πιστεύουν ότι οι συμβουλές της κυβέρνησης για τα ταξίδια ήταν ασαφείς και προκαλούσαν σύγχυση
  • Οι παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν να βρεθούν εκτός προϋπολογισμού στις διακοπές τους, εάν το κόστος των test και οι περιορισμοί παραμείνουν

Ακόμη, η EasyJet καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τα «περιττά και ακριβά» τεστ για πτήσεις στο εξωτερικό, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό όταν θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, καθώς έρευνες δείχνουν ότι ένας σημαντικός λόγος που οδήγησε άτομα να εμβολιαστούν είναι τα ταξίδια.

Το 47% είπε ότι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έκαναν ή θα κάνουν το εμβόλιο του Covid-19 ήταν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Οικονομική κατάσταση

Η συνολική “καύση” μετρητών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου μειώθηκε σε 55 εκατομμύρια £ ως αποτέλεσμα των περικοπών, ενώ η αεροπορική εταιρεία μετέφερε τρία εκατομμύρια επιβάτες με χωρητικότητα 4,5 εκατομμυρίων θέσεων και είχε έσοδα 213 εκατομμυρίων £. Η αεροπορική εταιρεία μπόρεσε να διατηρήσει το χρέος στα 2 δισεκατομμύρια λίρες, με μια απώλεια προ φόρων 318 εκατομμυρίων £ το τελευταίο τρίμηνο, που χαρακτηρίστηκε ότι ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Η EasyJet μείωσε χωρητικότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, «για να εξυπηρετήσει ισχυρότερες ροές κυκλοφορίας στην Ευρώπη».

Τα ποσοστά κράτησης για πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν χαμηλότερα από ότι στις πτήσεις εντός της ΕΕ λόγω της αβεβαιότητας από τους κυβερνητικούς περιορισμούς.

Η αεροπορική εταιρεία σε σχόλιό της αναφέρει: «Προκειμένου να αξιοποιήσουμε το άνοιγμα των ταξιδιών στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη χαλάρωση των περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, η easyJet συνεχίζει να τοποθετεί την χωρητικότητα προς δημοφιλείς διαδρομές που βλέπουμε την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών”.

Ωστόσο, η easyJet αναμένει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί γρήγορα καθώς θα αίρονται οι περορισμοί.

«Παραμένουμε σίγουροι για την αύξηση της ζήτησης ταξιδιών αυτό το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο, λόγω των αυξημένων κρατήσεων που σημειώθηκαν μετά από την χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών, όπως η αύξηση 400% στις κρατήσεις πτήσεων που παρατηρήθηκε μετά την άρση  καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες που επιστρέφουν από πορτοκαλί προορισμούς”, συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren είπε: «Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου έχουμε καταφέρει με επιτυχία να αντεπεξέλθουμε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της πανδημίας, χρησιμοποιώντας την επιχειρησιακή μας ευελιξία για να καλύψουμε τη ζήτηση ενώ εστιάζουμε στον έλεγχο του κόστους και την ελαχιστοποίηση της “καύσης” μετρητών. Έτσι, ενώ γνωρίζουμε ότι ο δρόμος προς την ανάκαμψη από την πανδημία δεν πρόκειται να είναι μια ευθεία γραμμή, είμαστε έτοιμοι να ανταγωνιστούμε χρησιμοποιώντας όλες μας τις δυνάμεις και όλα όσα έχουμε μάθει αφήνοντας ένα μακροπρόθεσμο, θετικό αποτύπωμα στην αεροπορική εταιρεία, που μεταμορφώνεται για την μετα-πανδημική εποχή».

Στέλιος Κ. Δεριζιώτης

ksd
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “EasyJet: Το 83% θεωρεί ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερα | Ζημιές 318 εκατ. £ στο 3μηνο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *