Φωτό EasyJet

easyJet: Τρισδιάστατα εκτυπωμένοι μπουφέδες πρωινού και διαβατήρια με καρδιακό παλμό θα πρωταγωνιστούν στα ταξίδια του μέλλοντος

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τρισδιάστατα εκτυπωμένοι μπουφέδες πρωινού, εμπειρίες διακοπών που ταξιδεύουν στον χρόνο και διαβατήρια με καρδιακό παλμό θα συνθέτουν την εικόνα των ταξιδιών σε 50 χρόνια, όπως αποκαλύπτει στην έρευνα “The Future Travel Report” (Η έκθεση για τα ταξίδια του μέλλοντος), η easyJet, στην οποία προβλέπει κοσμογονικές αλλαγές στον τρόπο που θα ταξιδεύουμε στο μέλλον.

Βιομετρικά καθίσματα αεροπλάνου με αισθητήρες, οπτοηλεκτρονική ψυχαγωγία εν πτήσει που θα διακτινίζεται απευθείας στα μάτια του επιβάτη και ψηφιακοί προσωπικοί διαμεσολαβητές διακοπών θα είναι ο κανόνας μέχρι το 2070.

Τα τρία τέταρτα (75%) των Βρετανών δηλώνουν ότι αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις θα τους ωθούσαν να ταξιδεύουν περισσότερο στο μέλλον, ενώ τα διαβατήρια με καρδιακό παλμό, οι εμπειρίες διακοπών που ταξιδεύουν στον χρόνο και το τρισδιάστατα εκτυπωμένο γεύμα στον μπουφέ του ξενοδοχείου συγκαταλέγονται στις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων που οι Βρετανοί θα ήθελαν περισσότερο να δουν να γίνονται πραγματικότητα.

Η πρωτοποριακή έκθεση, η οποία ανατέθηκε από την αεροπορική εταιρία easyJet, προβλέπει καινοτομίες στις μετακινήσεις στα αεροδρόμια, στα αεροπορικά ταξίδια, στα καταλύματα και στις εμπειρίες διακοπών.

Φωτό EasyJet

Για τη δημιουργία της εντυπωσιακής εκδοχής του πώς θα ταξιδεύουμε σε 50 χρόνια συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι κορυφαίοι μελετητές της Ευρώπης και εμπειρογνώμονες από τον κόσμο της αεροδιαστημικής, της καινοτομίας και της μηχανικής. Την έκθεση “easyJet 2070: The Future Travel Report” (Η έκθεση για τα ταξίδια του μέλλοντος) συνυπογράφουν οι καθηγητές Birgitte Andersen, Graham Braithwaite, Patrick Dixon, Nikhil Sachdeva, Shivvy Jervis, μελλοντολόγος και Melissa Sterry, επιστήμονας σχεδιασμού.

Τα κυριότερα σημεία της έκθεσης για τα ταξίδια του μέλλοντος περιλαμβάνουν:

Το ταξίδι στα αεροδρόμια και η εμπειρία των αεροπορικών ταξιδιών θα φέρουν επανάσταση χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις:

– Τα διαβατήρια με καρδιακούς παλμούς και βιομετρικά στοιχεία θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά διαβατήρια, ώστε οι επιβάτες να διέρχονται με άνεση από το αεροδρόμιο. Όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα και ο αμφιβληστροειδής χιτώνας, έτσι και η καρδιακή υπογραφή κάθε ανθρώπου είναι μοναδική. Οι καρδιακές υπογραφές των επιβατών και τα βιομετρικά στοιχεία θα καταγράφονται σε ένα παγκόσμιο σύστημα με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί σήμερα η τεχνολογία σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

– Τα εργονομικά και βιομιμητικά καθίσματα αεροπλάνων με αισθητήρες θα γίνουν ο κανόνας, με έξυπνα υλικά, που θα προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος, το ύψος, το βάρος και τη θερμοκρασία του επιβάτη, παρέχοντας την απόλυτη προσαρμοσμένη εμπειρία άνετης πτήσης.

– Η ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης θα μεταδίδεται απευθείας μπροστά στα μάτια των επιβατών, μέσω οπτοηλεκτρονικών συσκευών, αντικαθιστώντας την ανάγκη για οθόνες επί του αεροσκάφους ή για λήψη ταινιών πριν από την πτήση.

– Τα αεροταξί e-VTOL θα καταργήσουν το λεωφορείο για το πάρκινγκ του αεροδρομίου -η διαδρομή προς το αεροδρόμιο θα είναι ταχύτερη και πιο άνετη από ποτέ, με το 85% των επιβατών να φτάνουν με e-VTOL από το σπίτι τους στον τερματικό σταθμό.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα δούμε σημαντικές εξελίξεις στην εμπειρία διαμονής στο εξωτερικό:

– Το τρισδιάστατα εκτυπωμένο γεύμα στον μπουφέ του ξενοδοχείου θα επιτρέπει στους παραθεριστές να εκτυπώνουν τρισδιάστατα ό,τι θέλουν να φάνε για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, μειώνοντας παράλληλα τα απορρίμματα τροφίμων.

– Υπόγεια ξενοδοχεία χτισμένα στον ιστό της γης, που είναι εξαιρετικά αποδοτικά ενεργειακά και ένα με το περιβάλλον θα κυριαρχήσουν.

– Όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων θα είναι έξυπνα, με κρεβάτια που έχουν ήδη προκατασκευαστεί στην επιθυμητή ακριβώς σκληρότητα, θερμοκρασίες περιβάλλοντος και αναπαραγωγή αγαπημένης μουσικής, με βάση τις προτιμήσεις που ο ταξιδιώτης επιλέγει πριν από την κράτηση των διακοπών του.

– Ένας ολογραφικός προσωπικός υπεύθυνος διακοπών θα συνοδεύει τους παραθεριστές για να παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες για τον προορισμό και βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

– Τρισδιάστατα εκτυπωμένα, ανακυκλώσιμα ρούχα διακοπών κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο θα καταργήσουν την ανάγκη για αποσκευές, καθώς οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εκτυπώνουν τα απαιτούμενα ρούχα στα δωμάτια του ξενοδοχείου τους, με τέλεια εφαρμογή και προσαρμοσμένα στο στυλ τους, και να ανακυκλώνουν τα υλικά για να τα ευχαριστηθεί ο επόμενος επισκέπτης.

– Ανθρώπινα ξενοδοχεία που συλλέγουν ενέργεια από τα βήματα των επισκεπτών τους για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Καινοτομίες σε εμπειρίες και δραστηριότητες στον προορισμό θα προσφέρονται στους ταξιδιώτες:

– Οι αυριανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να κάνουν διακοπές στο παρελθόν, φορώντας απτικά κοστούμια σε ιστορικές τοποθεσίες, που θα τους επιτρέπουν να καταδυθούν σε ένα ζωντανό ιστορικό περιβάλλον, θαυμάζοντας αξιοθέατα του αρχαίου κόσμου, όπως ο Κολοσσός της Ρόδου κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στην πόλη της Ρόδου, ή πανηγυρίζοντας ανάμεσα στα πλήθη των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα.

– Δοκιμάστε προτού αγοράσετε – βιονικές και Meta προεπισκοπήσεις διακοπών πριν πάει κάποιος διακοπές θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να γνωρίσουν τοποθεσίες προτού κλείσετε τις διακοπές τους.

– Υποβρύχια ταξίδια και περιπέτειες για τουρίστες βαθιά κάτω από τη θάλασσα, ανακαλύπτοντας τη θαλάσσια ζωή.

– Θα υπάρχουν συσκευές ακουστικών στην τοπική γλώσσα που θα μπορεί ο ταξιδιώτης να πάρει μαζί του στις διακοπές για να μεταφράζει την και να μιλάει τοπική γλώσσα σε πραγματικό χρόνο.

– Το E-foiling, το καλωδιακό σκι και το flyboarding θα γίνουν ο κανόνας που θα προσφέρεται προς ενοικίαση στο παραλιακό μέτωπο, φέρνοντας πραγματικά τα θαλάσσια σπορ σε άλλο επίπεδο.

Τι επιλέγουν οι Βρετανοί

Οι Βρετανοί κλήθηκαν επίσης να επιλέξουν ποια από τις προβλέψεις των εμπειρογνωμόνων θα ήθελαν περισσότερο να δουν να γίνεται πραγματικότητα, ενώ εννέα στους δέκα (90%) Βρετανούς ενήλικες δήλωσαν ότι είναι ενθουσιασμένοι ή γοητευμένοι από το πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις θα κάνουν τα ταξίδια να μοιάζουν σε 50 χρόνια.

Τα τρία τέταρτα (75%) των Βρετανών συμφώνησαν ότι αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις θα τους ωθούσαν περισσότερο να ταξιδεύουν για διακοπές στο μέλλον.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 2.000 Βρετανούς ενήλικες αποκάλυψε ότι τα βιομετρικά διαβατήρια με καρδιακό παλμό και οι εμπειρίες διακοπών που ταξιδεύουν στο χρόνο, είναι οι εξελίξεις στα ταξίδια που θα ήθελαν περισσότερο να δουν να συμβαίνουν μέχρι το 2070.

Ειδικότερα, οι 15 κορυφαίες ταξιδιωτικές προβλέψεις που οι Βρετανοί θα ήθελαν περισσότερο να δουν να γίνονται πραγματικότητα είναι:

1. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες στον χρόνο μέσω απτικών στολών, που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν ιστορικές τοποθεσίες, αλλά και να δουν πώς θα ήταν η ζωή πριν από πολλά χρόνια (π.χ.: να δουν τον Κολοσσό της Ρόδου το 280 π.Χ.) – 42%.

2. Απρόσκοπτη ασφάλεια στα αεροδρόμια, με τη χρήση βιομετρικών διαβατηρίων με καρδιακό παλμό – 38%.

3. Υποβρύχια ταξίδια, που θα μεταφέρουν τους τουρίστες σε υδάτινες περιπέτειες στα βάθη του ωκεανού – 32%.

4. Υπόγεια ξενοδοχεία χτισμένα στον ιστό της γης, που είναι εξαιρετικά ενεργειακά αποδοτικά και εναρμονισμένα με το περιβάλλον – 26%

5. Έξυπνα ξενοδοχεία με εξατομικευμένα δωμάτια διακοπών, που προσαρμόζονται και διαμορφώνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες των ταξιδιωτών κατά την άφιξή τους – 25%.

6. Συσκευές με ακουστικά που θα μπορούν οι ταξιδιώτες να πάρουν μαζί τους στις διακοπές για να μεταφράζουν την τοπική γλώσσα σε πραγματικό χρόνο και να μπορούν να μιλάνε την τοπική γλώσσα – 24%.

7. Οι βιονικές και μεταφυσικές προεπισκοπήσεις διακοπών “Δοκιμάστε πριν αγοράσετε” θα παρέχουν στους παραθεριστές μια εικονική εμπειρία, που θα τους επιτρέπει να δουν, να ακούσουν, να μυρίσουν και να αισθανθούν έναν προορισμό πριν κάνουν κράτηση – 23%.

8. Εργονομικά και βιομιμητικά καθίσματα αεροπλάνου που προσαρμόζονται στο σχήμα, το βάρος και τη θερμοκρασία του σώματος των επιβατών, παρέχοντας απόλυτη άνεση – 20%.

9. Τρισδιάστατα εκτυπωμένα τρόφιμα σε μπουφέ ξενοδοχείου, που σερβίρουν οποιοδήποτε all-inclusive πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο επιθυμούν οι παραθεριστές, και μειώνουν τα απορρίμματα τροφίμων – 19%.

10. Ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης, που προβάλλεται απευθείας μπροστά στα μάτια των επιβατών, καταργώντας την ανάγκη λήψης εκπομπών πριν από την πτήση ή την ανάγκη για τηλεοπτικές οθόνες επί του σκάφους – 18%.

11. Εβδομαδιαία πακέτα διακοπών στο φεγγάρι – 17%.

12. Αεροταξί e-VTOL που θα μεταφέρουν τους επιβάτες από το σπίτι τους στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, αλλά και τους παραθεριστές σε πόλεις του εξωτερικού – 14%.

13. Αυτόνομες υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων επί τόπου -ενοικιαζόμενα οχήματα χωρίς οδηγό, που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες γύρω από τον προορισμό των διακοπών τους – 13%.

14. Ψηφιακός ολογραφικός προσωπικός συνοδός, ο οποίος θα συνοδεύει τους παραθεριστές και θα τους παρέχει ενημερωμένες πληροφορίες και συμβουλές για τον προορισμό τους – 11%.

15. Τρισδιάστατα εκτυπωμένα ανακυκλώσιμα ρούχα διακοπών διαθέσιμα κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο, καταργώντας τις αποσκευές – 10%.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *