logaras Σπύρος Λογαράς

«Έφυγε» ο Σπύρος Λογαράς, ένας ευπατρίδης της Ενημέρωσης

ΦΟΡΕΙΣ

«Έφυγε» από την ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Λογαράς, μέλος της ΕΣΗΕΑ, ευπατρίδης της Ενημέρωσης και επί σειρά ετών διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ, με σημαντική διαδρομή και έντονη παρουσία σε πολιτικούς, κοινωνικούς αγώνες και αναμετρήσεις από πολύ νεαρή ηλικία.

Είναι ο δημοσιογράφος, ο οποίος το 1981 διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση της ελεύθερης πρωινής ενημερωτικής ζώνης της ΕΡΤ, έχοντας στη συνέχεια την ευθύνη ζωντανής καθημερινής τετράωρης ραδιοφωνικής εκπομπής, γεγονός που σηματοδότησε το πρώτο άνοιγμα της ΕΡΤ στην κοινωνία.

Γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα με καταγωγή από την Κεφαλονιά, την οποία λάτρευε και τίμησε με την επιμονή, την συνέπεια και τις αξίες που υπηρέτησε.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στις οργανώσεις βάσης της Αθήνας και ειδικά στην Κυψέλη όπου μεγάλωσε.

Δραστηριοποιήθηκε από νωρίς στο συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο των μικρομεσαίων και στον τομέα της κλαδικής ενημέρωσης των επαγγελματοβιοτεχνών, ενώ διετέλεσε και υπεύθυνος του περιοδικού του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

O Σπύρος Λογαράς ξεκίνησε την δημοσιογραφική του πορεία από τις αθλητικές εφημερίδες.

Όπως αναφέρει ο Πάνος Γεραμάνης σε σημείωμα του, το 1999 στα ΝΕΑ ο Σπύρος Λογαράς συμμετείχε στην ομάδα συντακτών που με επικεφαλής τον Κώστα Σισμάνη, το Νίκο Αγά, τον Στ. Απέργη, τον Θ. Σγουρδαίο, τον Γ. Διακογιάννη, τον Μάκη Παπαζήση, και άλλους δημοσιογράφους, εξέδωσαν το Νοέμβριο του 1967 την εφημερίδα «Το Πρωτάθλημα».
Αργότερα εργάστηκε σε εβδομαδιαία έντυπα και σε πολιτικές εφημερίδες όπως ο «Δημοκρατικός Λόγος» και η «Νίκη» ως οικονομικός συντάκτης με ειδίκευση σε θέματα εμπορίου βιομηχανίας και ενέργειας, ενώ είχε καθημερινή εκπομπή στο Ρ/Σ «Ράδιο Αθήνα».

Στην ΕΡΤ μετά την πρωινή ζώνη διετέλεσε αρχισυντάκτης, υπεύθυνος ενημερωτικών εκπομπών και διευθυντικό στέλεχος στη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΑ (Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ 5, ΕΡΑ –Σπορ).

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του, ως υπευθύνου έκδοσης του εντύπου «Ανοιχτά Χαρτιά» της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και παράλληλα συνέβαλε καθοριστικά στην διαμόρφωση και υλοποίηση των ΣΣΕ των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και κυρίως στην αποκατάσταση των συμβασιούχων, που επί δεκαετίες δούλευαν ως όμηροι με το “μπλοκάκι”.

“Καλό σου ταξίδι Σπύρο.
Θα θυμάμαι πάντα την Κυριακή στο γήπεδο με το Νεοκλή.
Εθνικάρα.
Θυμάμαι το Ολυμπιακός – ΕΘΝΙΚΟΣ στο στάδιο που σηκώθηκα και φώναξα και έπεσαν να με φάνε και μπήκε μπροστά ο Τσαρούχας και ηρέμησαν τα πράγματα και μου είπες: “μαλακισμένο άμα φωνάζεις δεν θα σε ξαναπάρω γήπεδο”.
Πρέπει να ήμουνα 19 και αισθανόμουν ασφάλεια μαζί σου.
Ήταν η πιο ωραία στιγμή της εβδομάδας.
Ήσουν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός συνάδελφος, που βοηθούσες τους πάντες και εμένα, πολύ.
Με το χιούμορ σου ήξερες πάντα να αμβλύνεις τις αντιθέσεις και να ηρεμείς τα πνεύματα, σε δύσκολες εποχές.
Την ιστορία με το απευθείας τηλέφωνο στο στούντιο της ΕΡΑ και το εστιατόριο την έχω πει και γω δεν ξέρω πόσες φορές και γελάμε πολύ.
Θα σε θυμάμαι πάντα με πολύ αγάπη.
Καλή αντάμωση”.
Κωνσταντίνος Στ. Δεριζιώτης
ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *