©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έγκριση για ανέγερση 5* ξενοδοχείου στον Ορνό Μυκόνου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Σε έγκριση της μελέτης ανέγερσης Ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων (5*) με δύο πισίνες από την εταιρεία «ΚΥΡΗΝΗ Α.Ε.» στον οικισμό ΟΡΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ, προχώρησαν  οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην απόφαση της έγκρισης αναφέρεται ότι “…τα κτήρια του συγκροτήματος ακολουθούν την μορφολογία της τοπικής αρχιτεκτονικής του νησιού και δεν προκαλούν βλάβη στον προστατευόμενο ιστορικό τόπο”, και τίθενται οι ακόλουθοι όροι:
1. Οι πέργκολες να κατασκευασθούν με παραδοσιακή μορφή, ξύλινες με ξύλινα υποστυλώματα.
2. Να μην πραγματοποιηθεί η φύτευση στα δώματα.
3. Να μειωθεί κατά το ήμισυ η επιφάνεια των δύο κοινόχρηστων κολυμβητικών δεξαμενών.
4. Να μειωθούν οι επιφάνειες των τριών (3) κολυμβητικών δεξαμενών που σχεδιάζονται επί ακάλυπτου χώρου, στο Ισόγειο του Κτηρίου Β, σε συνεννόηση με την αρμόδια
ΥΝΜΤΕΑΑΣΕΚ.
5. Όλες οι εργασίες εκσκαφών και διαμόρφωσης του εδάφους να γίνουν υπό την επίβλεψη υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, οι εργασίες να σταματήσουν άμεσα για να γίνει κανονική ανασκαφή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ.37 παρ.6 του Ν.4858/21, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία των εργασιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι η έγκριση αυτή εκδίδεται μόνο ως προς το παρόν αίτημα και μόνο εν αναφορά με τις διατάξεις του Ν.4858/2021, υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται οι ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις που απαιτούνται για την έκδοση Οικοδομικής Άδειας καθώς και άδειες άλλων αρχών και ότι δεν αποτελεί νομιμοποίηση των εργασιών που έγιναν στο κτήριο χωρίς την έγκριση του ΥΠ.ΠΟ.Α..

Tagged

1 σχόλιο στο “Έγκριση για ανέγερση 5* ξενοδοχείου στον Ορνό Μυκόνου

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *