Ειδικές προσφορές από TUI και Schauinsland-Reisen λόγω … FTI

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI και Schauinsland-Reisen είναι οι πρώτοι τουριστικοί πράκτορες στη γερμανική αγορά, που αντέδρασαν στην πτώχευση της FTI, προσφέροντας στο ταξιδιωτικό κοινό ειδικές προσφορές.

Όσον αφορά την TUI, από εδώ και στο εξής, δεν απαιτείται προκαταβολή για όλες τις νέες κρατήσεις, που θα πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024 με αναχώρηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2024 -ανεξάρτητα από το αν οι πελάτες επηρεάζονται από την πτώχευση της FTI ή όχι.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη επαναδιαπραγματεύσεις με ξενοδόχους για πρόσθετη χωρητικότητα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρωθούν ελκυστικές προσφορές εκ νέου στους προορισμούς.

Η TUI, από τις 4 έως τις 11 Ιουνίου, προσφέρει επίσης τον λεγόμενο κωδικό προώθησης “Sun300”, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κρατήσεις έως τις 22 Δεκεμβρίου 2024. Μέχρι και 300 ευρώ μπορούν να εξοικονομηθούν σε κρατήσεις πακέτων, σύμφωνα με την εταιρία που εδρεύει στο Ανόβερο. Για κρατήσεις μόνο για ξενοδοχεία, υπάρχει έκπτωση έως και 150 ευρώ. Η προσφορά ισχύει για επιλεγμένα ξενοδοχεία ή πακέτα διακοπών σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η TUI δεν θα αναλάβει τις υπάρχουσες κρατήσεις της FTI. Αυτό ισχύει και για τον Schauinsland,  επικαλούμενος την “υψηλή οργανωτική προσπάθεια που απαιτείται”.

Αντ’ αυτού, “στους πελάτες και τα ταξιδιωτικά γραφεία που θα επικοινωνήσουν μαζί του θα τους προσφερθεί η δυνατότητα να κάνουν εκ νέου κράτηση του ταξιδιού τους με τον Schauinsland-Reisen”. Σε αντάλλαγμα, ο τουριστικός πράκτορας προσφέρει μειωμένα τέλη ακύρωσης, “ώστε οι πελάτες να μπορούν να κάνουν νέα κράτηση με ηρεμία και να τους επιστραφούν οι πληρωμές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για το ταξίδι FTI μέσω του Γερμανικού Ταμείου Ταξιδιωτικής Ασφαλείας.

Το ταμείο έχει προθεσμία να επιστρέψει τις πληρωμές μέσα στο διάστημα των τεσσάρων έως έξι εβδομάδων. Μένει να αποδειχθεί αν η προθεσμία αυτή μπορεί να τηρηθεί, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της χρεοκοπίας της FTI.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *