Εκατοντάδες απολύσεις σε μεγάλο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Αγγλία!!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε διαπραγματεύσεις με 878 εργαζομένους, προχωράει το Hays Travel, καθώς λόγω της ταξιδιωτικής απαγόρευσης προς την Ισπανία δεν είναι σε θέση να συντηρήσει το σύνολο του προσωπικό του (4500 απασχολούμενοι).

Έχει επιβεβαιωθεί πως 344 εκπαιδευόμενοι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι και 534 μέλη του προσωπικού εξωτερικών ανταλλαγών θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση, ενώ από την απόφαση αυτή δεν θα επηρεαστούν οι πεπειραμένοι εργαζόμενοι, οι μαθητευόμενοι και οι επικεφαλής τμημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Hays Travel είχε καταβάλλει τον Οκτώβριο 2019, περισσότερα από 6 εκατομμύρια στερλίνες για τις άδειες χρήσης των 555 καταστημάτων της Thomas Cook, που πωλήθηκαν μετά την κατάρρευση της εταιρείας.

Οι ιδιοκτήτες, John και Irene Hays, δηλώνουν ότι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για προστατέψουν τις θέσεις εργασίας στο ανεξάρτητο ταξιδιωτικό πρακτορείο, ενώ εκπρόσωπός του δήλωσε πως η διαδικασία αυτή δεν εμποδίζει την επανεκκίνηση λειτουργίας των καταστημάτων.

Πρόκειται για τις πρώτες περικοπές θέσεων εργασίας στα 40 χρόνια ιστορίας του ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Σε κοινή τους δήλωση οι John και Irene Hays αναφέρονται στις προσπάθειες που καταβάλλουν από το Φεβρουάριο για την προστασία των 4500 θέσεων εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των καταστημάτων του Thomas Cook που απέκτησαν από τον Οκτώβριο του 2019.

Στις αρχές του Ιουλίου, όταν το Υπουργείο Εξωτερικών χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η εταιρία βρισκόταν στο σωστό δρόμο για την ανάκαμψη και επανερχόταν σταδιακά και οι κρατήσεις.

Ωστόσο, η ταξιδιωτική απαγόρευση και η καραντίνα προς τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από την Ισπανία είχαν ως αποτέλεσμα ένα κύμα ακυρώσεων εκατοντάδων χιλιάδων διακοπών. Ως εκ τούτου το προσωπικό του ταξιδιωτικού πρακτορείου βρίσκεται αντιμέτωπο με αλλαγές κρατήσεων, κρατήσεων για το επόμενο έτος και την επεξεργασία των αιτημάτων για αποζημίωση, ενώ έχει γίνει ζημιά καθώς μερικά τμήματα της επιχείρησης δεν είναι πλέον βιώσιμα.

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο εκφράζει τη λύπη για την απομάκρυνση των σχεδόν 900 εργαζομένων και επιβεβαιώνει ότι στόχος είναι η διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, το Hays Travel θα εφαρμόσει ένα σχέδιο διάρκειας 24 μηνών, το οποίο περιλαμβάνει νέες δράσεις στη Γλασκόβη, όπου μέσω την πρόσληψης 100 πεπειραμένων εργαζομένων για το ταξιδιωτικό πρακτορείο θα συνεχιστεί η ενίσχυση της αλλαγής του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρίας.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *