lemonde

Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE: Κορυφαία επιλογή σπουδών στον Τουρισµό

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

-Πιστοποιηµένο µέλος των U.N.W.T.O, µέλος της ένωσης EuroCHRIE και WACS, προγράµµατα αναγνωρισµένα από το Υπουργείο Παιδείας

Σπουδές υψηλού επιπέδου προσφέρει ο Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE στις ξενοδοχειακές, τουριστικές και γαστρονοµικές σπουδές. Είναι πιστοποιηµένο µέλος του Παγκόσµιου Οργανισµού Τουρισµού (U.N.W.T.O), µέλος της ένωσης EuroCHRIE (European Council of Hotel, Restaurant & Institutional Education) και της WACS (World Association of Chef Societies) και προσφέρει στους σπουδαστές του εκπαιδευτικά προγράµµατα υψηλού επιπέδου, διαµορφώνοντας άριστα καταρτισµένους επαγγελµατίες στον τοµέα του Τουρισµού και της Φιλοξενίας. Επίσης, τα βασικά προγράµµατα εκπαίδευσης του ΙΕΚ είναι αναγνωρισµένα από το Υπουργείο Παιδείας.

H άριστη υλικοτεχνική υποδομή και τo καταξιωμένο διδακτικό προσωπικό, εξασφαλίζουν μία εξαιρετική σταδιοδρομία. Εκατοντάδες απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE εργάζονται ως καταξιωμένα στελέχη σε ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημεία Υπεροχής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

 • Απόλυτη εξειδίκευση στον τουρισμό και τη γαστρονομία.
 • Τίτλοι σπουδών υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.
 • Πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στην Ελλάδα.
 • Τίτλοι σπουδών αναγνωρισμένοι από το κράτος στα προγράμματα βασικής εκπαίδευσης του Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE.
 • Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O).
 • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα.
 • Επιλεγμένο προσωπικό, που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία σε διακεκριμένες τουριστικές επιχειρήσεις.
 • Διασύνδεση σπουδαστών και αποφοίτων με κορυφαίες τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό από το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.
 • Υποστήριξη μαθημάτων με εξειδικευμένη βιβλιογραφία από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme.
 • Εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών με σεμινάρια, ημερίδες, διαλέξεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια για τους σπουδαστές και αποφοίτους των προγραμμάτων διετούς φοίτησης.

Στο Ι.Ε.Κ. LE MONDE πραγματοποιούνται διετή αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στις ειδικότητες:

 • Hotel Management – Στέλεχος Ξενοδοχειακών Μονάδων
 • E – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία
 • Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας
 • Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
 • Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper
 • Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

Hotel Management – Στέλεχος Ξενοδοχειακών Μονάδων

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών στην ειδικότητα Hotel Management προετοιμάζει τους νέους επαγγελματίες που θέλουν να στελεχώσουν τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε όσους έχουν επικοινωνιακές δεξιότητες και άνεση στις συναναστροφές.

Το πρόγραμμα δημιουργεί ολοκληρωμένους επαγγελματίες που μπορούν να απασχοληθούν σε ένα ξενοδοχείο σε όλους τους τομείς. Η απασχόληση στον τομέα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων προσφέρει δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον εργασίας, στο οποίο λειτουργούν διαφορετικά τμήματα όπως η reception, το εστιατόριο, το bar, το τμήμα οργάνωσης ημερίδων και εκδηλώσεων, το τμήμα οροφοκομίας, το marketing και το τμήμα πωλήσεων. Οι απόφοιτοι του τμήματος Hotel Management της σχολής LE MONDE μπορούν να στελεχώσουν με επιτυχία όλα τα παραπάνω τμήματα. Μετά την απόκτηση της ανάλογης επαγγελματικής εμπειρίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να αναλάβουν διοικητικές θέσεις ή και να διευθύνουν τη δική τους ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Το πλήρες πρόγραμμα σπουδών της σχολής LE MONDE συνδυάζει τη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται σε εργαστήρια που προσομοιάζουν τους πραγματικούς χώρους ενός ξενοδοχείου δημιουργώντας άρτιους και ολοκληρωμένους επαγγελματίες, έτοιμους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους σε οποιοδήποτε τμήμα ενός ξενοδοχείου.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

E – Travel Agent – Τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο διεθνές τουριστικό περιβάλλον, οι σύγχρονοι τουρίστες έχουν απαιτήσεις όσον αφορά τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα της επιλογής ή προσφοράς τουριστικού προορισμού. Το στέλεχος της ανάλογης τουριστικής επιχείρησης πρέπει να έχει βαθιά γνώση των προγραμμάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων και διαχείρισης καθώς και παρεμφερών θεμάτων όπως τουριστική γεωγραφία, διεθνείς σχέσεις, περιβαλλοντική πολιτική και ιστορία. Αποκτώντας όλες αυτές τις γνώσεις ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να στελεχώσει με επιτυχία οποιοδήποτε τουριστικό γραφείο, πραγματικό ή ηλεκτρονικό, ή να δημιουργήσει ένα δικό του αντίστοιχο γραφείο και κυρίως να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πελάτη για τη δημιουργία ενός ονειρεμένου ταξιδιού.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο chef είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας οργανωμένης κουζίνας με απώτερο στόχο τη δημιουργία πρωτότυπων και γευστικών συνδυασμών που θα προσφερθούν σε μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης. Το επάγγελμα του chef είναι απαιτητικό καθώς συνδυάζει γνώσεις τεχνικές όσο και οργανωτικές. Ο τομέας εκπαίδευσης chef ακολουθεί δύο διαφορετικές κατευθύνσεις. Υπάρχει η πρακτική εκπαίδευση που επιτρέπει στον κάθε σπουδαστή να γνωρίσει όλες τις τεχνικές που απαιτούνται προκειμένου να δημιουργήσει νόστιμα πιάτα αλλά και να μάθει τα μυστικά για τον σωστό συνδυασμό πρώτων υλών ώστε να διαμορφώσει ο κάθε ένας τη δική του γαστρονομική ταυτότητα. Η δεύτερη κατεύθυνση, κυρίως θεωρητική, αφορά στον συντονισμό του προσωπικού κουζίνας, στη σύνθεση εδεσματολογίου, στην οργάνωση των προμηθειών, στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών καθώς και στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας στον χώρο της κουζίνας. Ο σύγχρονος chef είναι περισσότερο από ένας απλός μάγειρας, είναι ένας κοσμοπολίτης που γνωρίζει και ενημερώνεται για τις νέες τάσεις στη μαγειρική, γνωρίζει για λεπτομέρειες που αφορούν στον συνδυασμό φαγητού και κρασιού ακόμα και για το «στήσιμο» του τραπεζιού ενός εστιατορίου. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Chef – Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στη LE MONDE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που προσφέρει συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γεύσεων σε όλα τα παραπάνω πεδία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους όσους αγαπούν πραγματικά τη μαγειρική να ακολουθήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο pastry chef είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να εργαστεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, ξενοδοχείο, εργαστήριο ζαχαροπλαστικής ή αρτοποιίας, catering και μπορεί να δημιουργεί σε επαρκείς ποσότητες γλυκίσματα και αρτοσκευάσματα με εκλεπτυσμένη γεύση και άρτια εμφάνιση. Το επάγγελμα του ζαχαροπλάστη απαιτεί έμφαση στη λεπτομέρεια και πολύ καλή γνώση των τεχνικών ζαχαροπλαστικής. Στο σύγχρονο επαγγελματικό πεδίο υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για πρωτότυπες γεύσεις, για σύγχρονο dessert styling, για ιδιαίτερες εφαρμογές ζαχαροπλαστικής όπως η διακοσμητική ζαχαροπλαστική αλλά και η κάλυψη ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών (π.χ. γλυκά χωρίς θερμίδες, αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη κ.ά.). Ο συνδυασμός πρακτικής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης στο πρόγραμμα Pastry Chef – Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της LE MONDE δημιουργεί έτοιμους επαγγελματίες για να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στη ζαχαροπλαστική – αρτοποιία.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριος 2022

Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Το πρόγραμμα σπουδών Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής – Skipper στοχεύει στη δημιουργία επαγγελματιών που θα μπορούν να κυβερνήσουν ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος μέχρι 24 μέτρα. Με δεδομένο ότι η μορφολογία του εδάφους της Ελλάδας ενδείκνυται για τουρισμό σκαφών αναψυχής, το επάγγελμα του Κυβερνήτη Σκαφών Αναψυχής αναμένεται να γνωρίζει διαρκώς «άνθηση» και στο πλαίσιο αυτό οι επαγγελματίες Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής θα γίνονται όλο και πιο περιζήτητοι.

Ο σπουδαστής του προγράμματος θα αποκτήσει όλες τις απαραίτητες τεχνικές, μηχανολογικές, ιστιοπλοϊκές, ηλεκτρονικές και ηλεκτρολογικές γνώσεις ώστε να κυβερνήσει ένα σκάφος και να είναι καθόλα υπεύθυνος για τη διαχείρισή του. Επίσης, θα γνωρίζει τους κανόνες του ναυτικού δικαίου, μετεωρολογία αλλά και πρώτες βοήθειες για να μπορεί να διαχειρίζεται την οποιαδήποτε κρίση εν πλω. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, καθώς χρησιμοποιείται στη διεθνή ναυσιπλοΐα.

Το πρόγραμμα σπουδών διακρίνεται σε θεωρητικό και πρακτικό, με πολλές ώρες διδασκαλίας σε πραγματικές συνθήκες εν πλω.

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριο 2022

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

Διάρκεια σπουδών: Τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και ένα επιπλέον εξάμηνο πρακτικής άσκησης.

Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας» είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να δημιουργήσει ένα ατομικό διατροφικό πλάνο, με σκοπό να βοηθήσει στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων για τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο, είτε για λόγους υγείας, είτε για αισθητικούς λόγους, Επίσης, χρειάζεται να παρέχει ψυχολογική υποστήριξη μέχρι την επίτευξη του στόχου. Είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος σε θέματα ευζωίας, διατροφής και υγείας.

Ο απόφοιτος του προγράμματος μπορεί να απασχοληθεί στις εξής επιχειρήσεις: spa ξενοδοχείων, γραφεία διαιτολόγων, υπηρεσίες catering, ινστιτούτα αισθητικής, καταστήματα υγιεινών τροφών, οίκους ευγηρίας,

Έναρξη προγράμματος: Οκτώβριο 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κ.Δ.Β.Μ. LE MONDE

Food & Beverage Management

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης LE MONDE & Online Edition

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE παρέχει ταχύρρυθμο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για στελέχη της τουριστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων & Ποτών – Food & Beverage Management απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του χώρου της φιλοξενίας και της εστίασης, σε απόφοιτους γαστρονομικών ειδικοτήτων (chef, pastry chef), τουριστικών σχολών ή σχολών Οικονομίας & Διοίκησης, που επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους και να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους, εξασφαλίζοντας μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη διοίκηση επισιτιστικών επιχειρήσεων ή ακόμη και να αναδιοργανώσουν κοστολογικά τη δική τους επιχείρηση. Το πρόγραμμα προσφέρει εξειδίκευση στην οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματική διαχείριση των επισιτιστικών τμημάτων μιας επιχείρησης εστίασης, εξασφαλίζοντας στους συμμετέχοντες την επαφή με διακεκριμένα στελέχη της αγοράς καθώς και τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Διάρκεια: 12 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος (δια ζώσης&online): 7/11/2022

Rooms Division Management

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Πρόγραμμα μετεκπαίδευσης για όσους επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών μονάδων και να επιταχύνουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού. Οι συμμετέχοντες αποκτούν μια συνδυαστική εικόνα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει ένας Rooms Division Manager, εφαρμόζοντας στην πράξη τη διδασκόμενη θεωρία με πραγματικά παραδείγματα (case studies).

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας LE MONDE, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου.

Αποκλειστικά online. Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 7/11/2022

Global Hospitality Management Program

Από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και το University of Hοuston – Conrad N. Hilton College

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE και το διεθνώς καταξιωμένο αμερικάνικο Παvεπιστήμιο στον τομέα του Hospitality Management University of Hοuston – Conrad N. Hilton College, παρέχουν το διεθνές πρόγραμμα Global Hospitality Management, αποκλειστικά στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών, το οποίο απευθύνεται σε στελέχη και επαγγελματίες του Ξενοδοχειακού, Επισιτιστικού, Τουριστικού κλάδου, καθώς και σε στελέχη Διοίκησης & Οικονομίας, που θέλουν να κατακτήσουν διοικητικές θέσεις στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική και υλοποιείται μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας LE MONDE, με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με live streaming διδασκαλία από διακεκριμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου – καθηγητές του University of Hοuston – Conrad N. Hilton College, με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, διεθνές ερευνητικό έργο κι επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ανώτατης ξενοδοχειακής εκπαίδευσης.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Certificate in Global Hospitality Management από το University of Hοuston – Conrad N. Hilton College of Hotel and Restaurant Management.

Διάρκεια προγράμματος: 7,5 εβδομάδες

Έναρξη: Νοέμβριος 2022

Sommelier

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης Οινοχόου

Εργαστηριακό πρόγραμμα που δημιουργεί επαγγελματίες sommeliers, ικανούς να στελεχώσουν υψηλού επιπέδου εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι γνώσεις ενός ειδικού κρίνονται απαραίτητες, τόσο για τη διαχείριση μιας κάβας τεράστιας αξίας, όσο και για την αύξηση των πωλήσεων μιας επιχείρησης, προωθώντας τα κατάλληλα κρασιά για κάθε έδεσμα. Διδάσκονται και δοκιμάζονται γευστικά οι αντιπροσωπευτικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Το πρόγραμμα παρέχεται από το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

Αμπελουργία & Οινοποίηση

Ελληνικός Αμπελώνας

Service Κρασιού – Διαχείριση κάβας – Wine list

Διεθνής Αμπελώνας

Συνδυασμός κρασιού – φαγητού

Αποστάγματα – Αφεψήματα

Διάρκεια: 17 εβδομάδες

Έναρξη μαθημάτων: 7/11/2022

Bar & Restaurant Management

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων εστίασης

Εργαστηριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες οργάνωσης, λειτουργίας και διεύθυνσης εστιατορίου, μπαρ και κάθε είδους επιχείρηση εστίασης. Το πρόγραμμα παρέχεται από το LE MONDE Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες προγράμματος:

Bartending

Service και γευσιγνωσία κρασιού (Sommelier)

Restaurant Operation

F&B Control

Διάρκεια: 20 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 7/11/2022

Restaurant Operation

Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών εστιατορίου

Η διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία ενός εστιατορίου απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Restaurant Operation απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στα μυστικά ενός τόσο απαιτητικού όσο και ελκυστικού επαγγέλματος και να στελεχώσουν με απόλυτο επαγγελματισμό εστιατόρια, catering, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης κάθε είδους.

Το πρόγραμμα εστιάζει σε όλες τις υπηρεσίες που αφορούν στη σάλα ενός εστιατορίου, από την οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου, μέχρι τα πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία του χώρου και το «στήσιμο» των τραπεζιών. Το πρόγραμμα προσφέρει τόσο θεωρητικές γνώσεις, όσο και πρακτική εκπαίδευση, η οποία πραγματοποιείται σε οργανωμένα εστιατόρια μέσα στη σχολή που προσομοιάζουν σε πραγματικούς χώρους εργασίας.

Διάρκεια: 8 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 7/11/2022

Barista & Coffee Expert

Εργαστηριακό πρόγραμμα που προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Ο Επαγγελματίας Barista επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει καφέδες και αφεψήματα υψηλής ποιοτικής αξίας.

Διάρκεια: 3 εβδομάδες – Έναρξη τμημάτων κάθε μήνα.

Νέο τμήμα: 10/10/2022

Bartender

Πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης που προσφέρει ουσιαστική γνώση στην άριστη λειτουργία και οργάνωση ενός μπαρ. Από τις τεχνικές αναμίξεων και το κατάλληλο σέρβις μέχρι τον συνδυασμό ενός αλκοολούχου ή μη ποτού με το ανάλογο έδεσμα, ο επαγγελματίας bartender αποτελεί τον «πρωταγωνιστή» της μπάρας κάθε εστιατορίου, ξενοδοχείου ή μπαρ.

Διάρκεια: 6 εβδομάδες

Έναρξη νέου τμήματος: 7/11/2022

Ταχύρρυθμα σεμινάρια μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Basic Chef Course – Εντατικό πρόγραμμα μαγειρικής τέχνης

Basic Pastry Chef Course – Εντατικό πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής τέχνης

Απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επαγγελματικής γαστρονομίας, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η εκμάθηση όλων των επαγγελματικών τεχνικών και μεθόδων της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης από ερασιτέχνες, λάτρεις της γαστρονομίας που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Οι επαγγελματικές τεχνικές παρουσιάζονται μέσα από την προετοιμασία και παρασκευή ολοκληρωμένων μενού σε απόλυτη προσομοίωση με τις αληθινές επαγγελματικές συνθήκες που επικρατούν σε γαστρονομικούς χώρους υψηλού επιπέδου.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να προσδίδουν αξία στις πρώτες ύλες, αναδεικνύοντας τα γευστικά τους προτερήματα σε πιάτα πρωτότυπης γαστρονομικής σύνθεσης, πάντα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων καθηγητών μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής της σχολής LE MONDE. Όλα τα μαθήματα είναι αποκλειστικά hands on και πραγματοποιούνται σε εργαστήρια της σχολής LE MONDE.

Διάρκεια κάθε προγράμματος: 10 εβδομάδες

Έναρξη προγραμμάτων: 7/11/2022

Eurochef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Γαστρονομία

Ταχύρρυθμη μετεκπαίδευση ευρωπαϊκού επιπέδου από κορυφαίους chefs σε σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών γαστρονομικών σπουδών και σε νέους επαγγελματίες chefs που επιθυμούν να εξελίξουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για τις τελευταίες γαστρονομικές τάσεις.

Διάρκεια σπουδών: 20 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 8/11/2022

Europastry Chef – Μετεκπαίδευση στην Υψηλή Ζαχαροπλαστική

Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Ζαχαροπλαστική – Europastry chef απευθύνεται τόσο σε απόφοιτους γαστρονομικών σχολών όσο και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να γνωρίσουν τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, να εξελίξουν τις γαστρονομικές τους γνώσεις και να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες διεθνείς τάσεις στη ζαχαροπλαστική.

Διάρκεια σπουδών: 20 εβδομάδες

Έναρξη προγράμματος: 7/11/2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LE MONDE

Θεσσαλονίκης 45, 183 46 Μοσχάτο (παράλληλα στην οδό Πειραιώς και ακριβώς απέναντι από τον ΗΣΑΠ Μοσχάτου)

Τ.: 210 4830500 | www.lemonde.edu.gr | www.lemondecentre.gr

https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Tagged

1 σχόλιο στο “Εκπαιδευτικός Όµιλος LE MONDE: Κορυφαία επιλογή σπουδών στον Τουρισµό

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *