Έκπληξη του ΟΛΠ στους τουρίστες του “Carnival Vista”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια “διαφορετική υποδοχή”, ευχάριστη έκπληξη, περίμενε τους 5000 επιβάτες και τα 1600 άτομα πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου “Carnival Vista”, αφού αυτή τη φορά η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. πραγματοποίησε πολιτιστική δράση με μια παράσταση από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Κερατσινίου “ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ”.

Ο ΟΛΠ εγκαινίασε τη συνεργασία του με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την παράσταση “Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea” σε σκηνοθεσία Ν. Διαμαντή, μια σύνθεση κειμένων από αρχαίες τραγωδίες και ποιήματα σε ένα ταξίδι όπου το αρχαίο ελληνικό θέατρο συναντά την ποίηση και την ελληνική παραδοσιακή λαϊκή μουσική.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το χορευτικό του συλλόγου ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ με αντιπροσωπευτικούς παραδοσιακούς χορούς ξεσηκώνοντας τους τουρίστες οι οποίοι  γεύτηκαν χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα (γραβιέρα, παξιμαδάκια, ελιές, φέτα και ρακή). Οι παραστάσεις θα επαναληφθούν και σε άλλες αφίξεις κατά την τουριστική περίοδο του 2016.

Είναι γνωστό ότι τα οφέλη από την αύξηση της κρουαζιέρας διαχέονται τόσο στις τοπικές κοινωνίες όσο και στην εθνική οικονομία και ιδιαίτερα όταν προέρχονται από δρομολόγια κρουαζιερόπλοιων που χρησιμοποιούν τα ελληνικά λιμάνια ως λιμάνια αφετηρίας (homeporting).

Ήδη μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας (όπως οι: Celestyal Cruises, Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, Princess Cruises, Cunard Line, Costa Cruises, Seabourn Cruise Line) χρησιμοποιούν το λιμάνι του Πειραιά για turnaround και η συνεργασία με την Carnival Cruise Lines αναμένεται να συμβάλλει στην περεταίρω ανάπτυξη του homeporting αφού το νεότευκτο πλοίο της Carnival Vista μήκους 336 μέτρων με μεταφορική ικανότητα 5.300 επιβατών, αναμένεται να μεταφέρει συνολικά πάνω από 50.000 επιβάτες το καλοκαίρι του 2016 από και προς τον Πειραιά. Να σημειωθεί ότι αυτό αποτυπώνεται ήδη στα προσωρινά στοιχεία α’ εξαμήνου με αύξηση 14% στο homeporting σε σχέση με το 2015. 

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *