virgin
Virgin_Atlantic

Και η Virgin Atlantic ακυρώνει πτήσεις προς την Κίνα λόγω κοροναϊού

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η Virgin Atlantic ανακοίνωσε χθες το βράδυ τις ακυρώσεις των πτήσεών της προς την ηπειρωτική Κίνα λόγω της έξαρσης του Κοροναϊού, ακολουθώντας την απόφαση της British Airways. Σημαντικός παράγοντας για την κίνηση αυτή ήταν η κήρυξη εκτάκτου ανάγκης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου οι πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Σαγκάης θα ακυρωθούν για 2 εβδομάδες. Η τελευταία πτήση επιστροφής αναμένεται το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Heathrow.

H αναστολή των πτήσεων δεν διαρκεί τόσο όσο αυτών της British Airways (29 Φεβρουαρίου), αλλά συμπίπτει με την ανακοίνωση του U.S State Department, το οποίο αποτρέπει τους τουρίστες από τα ταξίδια στην Κίνα.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν τουλάχιστον 213 θανάτους στην Κίνα και σχεδόν 10,000 κρούσματα σε όλη τη χώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει πως υπάρχουν 98 κρούσματα σε 18 άλλες χώρες χωρίς θανάτους. Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στο Wuhan, την πόλη της επικράτειας Hubei που αποτελεί το επίκεντρο του ιού.

Αντιπρόσωπος της Virgin Atlantic δηλώνει: «Η ασφάλεια των πελατών και του εργατικού προσωπικού μας αποτελεί την κύρια προτεραιότητα. Ύστερα από προσεκτική σκέψη για την έξαρση του Κοροναϊού στην Κίνα, αποφασίσαμε την αναστολή των πτήσεων προς τη Σαγκάη για 14 μέρες. Η απόφαση αυτή βασίζεται στην εξέταση της κατάστασης εκ μέρους μας, μαζί με την μειωμένη ζήτηση για πτήσεις προς την περιοχή, και θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε το ζήτημα στις ερχόμενες μέρες και εβδομάδες».

Προσθέτει: «Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ενόχληση προς το επιβατικό κοινό που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Κίνα. Όσοι έχουν κλείσει ταξίδια για την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, θα έχουν τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους ή να λάβουν αποζημίωση. Οι πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ θα πραγματοποιούνται κανονικά».

china
Οι επιπτώσεις  στον κινέζικο τουρισμό

Ο Κοροναϊός έχει προκαλέσει εμπόδια στις κρατήσεις πτήσεων προς την Κίνα, οι οποίες υπό κανονικές περιπτώσεις αυτή την περίοδο είναι σε ζήτηση λόγω των εορτασμών του Νέου Κινέζικου έτους.

Η Κίνα ως προορισμός έχει επηρεαστεί σφοδρά από την κρίση. Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου οι εισερχόμενες πτήσεις σημείωναν αύξηση 4.9% απ’ότι το 2019, αλλά κατά την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσαν πτώση 7.2%.

Η Forward Keys, η οποία αναλύει την παγκόσμια αεροπορική πληρότητα, τις αναζητήσεις για πτήσεις και πάνω από 17 εκατ. συναλλαγές ημερησίως, δηλώνει ότι οι κρατήσεις από την Ευρώπη έχουν σημειώσει πτώση 7%.

Οι εξερχόμενες πτήσεις από την ηπειρωτική Κίνα έχουν επίσης αυξημένες ακυρώσεις λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ από τις 20 Ιανουαρίου.

«Παρόλο που η πλειονότητα των τουριστών έχει φύγει πριν την εφαρμογή των ταξιδιωτικών περιορισμών, η προοπτική για μια χρονιά που θα σπάσει τα ρεκόρ έχει χαθεί», αναφέρει η Forward Keys.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος πληροφοριών της Forward Keys, Olivier Ponti, αναφέρει: «Ο οικονομικός αντίκτυπος της κατάστασης στην Κίνα είναι τρομερός. Η Κίνα αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο προσοδοφόρα αγορά εξερχόμενου τουρισμού, και η παρουσία των κινέζων τουριστών αναμένεται από τον κλάδο του Τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο».

Επίσης προσθέτει: «Ο οικονομικός αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι ακόμα χειρότερος, αν ο ιός βρισκόταν σε έξαρση μερικές βδομάδες νωρίτερα. Ευτυχώς, οι περισσότεροι τουρίστες κατάφεραν να φύγουν εγκαίρως και δεν προβλέπουμε η κατάρρευση των ταξιδιών στην Κίνα να επεκταθεί σε άλλες χώρες της περιοχής. Ωστόσο, η κατάσταση χρειάζεται στενή παρακολούθηση λόγω της ραγδαίας εξέλιξης της κρίσης  μέρα προς μέρα και του αυξανόμενου αριθμού αεροπορικών εταιρειών που ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς την Κίνα».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *