Stavrou
(Από αριστερά) Ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport, Γεώργιος Σταύρου, με την Επιμελήτρια της έκθεσης Αγάθη Ζαρακοβίτου και το σύζυγό της Ανδρέα Σπυρόπουλο, ανιψιό της εικαστικού Πέννυ Σπυροπούλου στα εγκαίνια της έκθεσης

Η έκθεση ζωγραφικής «Transition from New York to Africa» στο Sofitel Athens Airport

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Την εικαστική έκθεση με τίτλο «Transition from New York to Africa» της Πέννυ Σπυροπούλου θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα το Sofitel Athens Airport.

Έκθεση mixed media

Πρόκειται για μια έκθεση mixed media όπου το φωτογραφικό κολάζ, η ακουαρέλα, η τέμπερα, η σινική μελάνη έρχονται να δώσουν στα έργα μια έντονη κινητικότητα, εξασφαλίζοντας μια διαρκή δυναμική, κάτι που αντανακλά τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

Αξιοποιώντας τους χώρους του για την έκθεση έργων τέχνης κυρίως Ελλήνων καλλιτεχνών, τα τελευταία χρόνια το Sofitel Athens Airport προάγει σταθερά την τέχνη στους διεθνείς ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα μας.

«To Sofitel Athens Airport είναι ένα σταυροδρόμι πολιτισμών για αυτό και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη εικαστική έκθεση, η οποία αντανακλά τη βιωματική ζύμωση των σύγχρονων πολιτισμών ανά τον κόσμο, βρίσκει “το σπίτι της” στο χώρο του ξενοδοχείου μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες, τους πελάτες μας, και το προσωπικό του ξενοδοχείου να αισθανθούν τη δυναμική που αποπνέουν τα έργα που άφησε πίσω της η αγαπημένη εικαστικός» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airpot, κ. Γιώργος Σταύρου.

Η έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου, είναι ανοιχτή στο κοινό και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Απριλίου 2019.

Για την εικαστικό Πέννυ Σπυροπούλου

Η Πέννυ Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Από το 1958 έως τo 1979 ασχολήθηκε με τις σπουδές της, Textile Printing στην Βιέννη, Design στη Φρανκφούρτη και τις ολοκληρώνει με τη ζωγραφική στο Λος Άντζελες (UCLA). To 1979 βραβεύεται με το Award of Excellence in Interior Design Αρχιτεκτονική από το University of California Los Angeles, School of Arts (UCLA). Από τα σπουδαστικά της χρόνια η Πέννυ ασχολήθηκε με  ένα καινούργιο είδος εικαστικής τέχνης για την εποχή. Φωτογραφικό κολάζ, ακουαρέλα, τέμπερα, σινική μελάνη, έρχονται να δώσουν στο έργο της μια έντονη κινητικότητα που εξασφαλίζει μια διαρκή δυναμική.

Οι μικτές τεχνικές που χρησιμοποιούσε εκφράζονται σε συνθέσεις κολάζ με επάλληλες αναμίξεις δύο ή και περισσοτέρων εικόνων από τις οποίες δημιουργείται μια τρίτη,  νέα και πρωτότυπη, εντελώς προσωπική σύνθεση. Την τεχνική την αναπτύσσει με δεκάδες στάδια λεπτομερειακής επεξεργασίας. Οι κάθετες επαναλαμβανόμενες ραβδώσεις δημιουργούν την αίσθηση ζωντανών εικόνων σε αργή κίνηση. Το βάθος, οι ενέργειες καθώς και η συνοχή που χαρακτηρίζουν τα κολάζ της, καταξιώνουν την εκφραστική ευαισθησία και το δυναμισμό της. Η τεχνική αυτή ονομάζεται Mixed media. Από το 1980 έως το 1996 έχει κάνει 19 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Διετέλεσε από το 1980 έως το 1989 Assistant Director στην Gallery Madison στο Los Angeles και Associate Director της Gallery Ayzenberg της ίδιας πόλης, από το 1989 έως το 1997.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1997 και λίγο αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση για λόγους υγείας και απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2013 αφήνοντας πίσω ένα πολύτιμο έργο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *