Εκτιμήσεις για 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα κάθε χρόνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα εκατομμύριο Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο, με την κατάλληλη διαφήμιση στη ρώσικη αγορά. Αυτό ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός πολιτισμού της Ρωσίας, κα. Alla Manilova.

Ενώ, η Ελληνίδα υπουργός τουρισμό, κα. Έλενα Κουντουρά, επεσήμανε πως μέσα στο 2017 υπήρξαν πολλοί Ρώσοι τουρίστες που θέλησαν να επισκεφθούν την Ελλάδα, όμως τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν τις κρατήσεις τους δεν υπήρχε πλέον διαθεσιμότητα στα ξενοδοχεία.

«Θα συμβουλεύαμε τους Ρώσους επισκέπτες να προβαίνουν σε κρατήσεις στα αγαπημένα τους μέρη προκαταβολικά, ειδικά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ή να ψάχνουν για νέους προορισμούς στην Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς που δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν το μέρος που επιθυμούσαν, ανακάλυψαν καινούρια και έμειναν πολύ ευχαριστημένοι», είπε.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν τον Μάρτιο, το 2016 περίπου 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, κάτι που σημαίνει αύξηση 30% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ μεγάλο ποσοστό των τουριστών αυτών (42%) προτίμησε την Κρήτη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *