????????????????????????????????????

Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή στα Γρεβενά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ελεγχόμενης Κυνηγετικής Περιοχής (ΕΚΠ) Άνοιξης Δεσκάτης Γρεβενών. Η 1η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή (ΕΚΠ) της ηπειρωτικής Ελλάδας βρίσκεται στην περιοχή Δεσκάτης Γρεβενών, σε απόσταση 35 χλμ. από την πόλη των Γρεβενών και 34 χλμ. από την πόλη της Καλαμπάκας και αναπτύσσεται σε έκταση 3.000 στρεμμάτων επί ιδιωτικού δασοκτήματος.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλειος Μιχελάκης, και παρέστησαν ο πρ. Υφυπουργός και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο πρ. βουλευτής Τιμολέων Κοψαχείλης, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλης Γρεβενών, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας. 

Επίσης, παρευρέθησαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας,  Ευάγγελος Τσιορλίδας, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας, Παναγιώτης Ταμπουράς, εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Βόλου, Αθανάσιος Φεύγας, στελέχη δασικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Νομού, αντιπροσωπία του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης Τρικάλων και άλλων κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, στελέχη επιχειρήσεων και πλήθος κυνηγών.

Η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή (ΕΚΠ) της Άνοιξης Γρεβενών είναι προϊόν πολύμοχθης και πολυετούς προσπάθειας της εταιρείας «Κτήμα Άνοιξη Γρεβενών Α.Ε.» και έχει ως όραμα τη δημιουργία μιας πρότυπης και ολοκληρωμένης μονάδας κυνηγετικής διαχείρισης πτερωτών και τριχωτών θηραμάτων, μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα.

Η δημιουργία Ελεγχόμενων Κυνηγετικών Περιοχών αφενός περιορίζει την ανεξέλεγκτη θήρα, που μειώνει σημαντικά το ζωικό κεφάλαιο της ελληνικής φύσης, και αφετέρου επεκτείνει την κυνηγετική περίοδο, εντός της ΕΚΠ, έως τους εννέα μήνες. Παράλληλα δε, δίνει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής  οικονομίας.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *