uk london
Photo by skeeze on Pixabay

Ελλάδα, Ισπανία και ΗΠΑ οι 3 πιο δημοφιλείς χώρες διακοπών το 2022 στη Βρετανία |”Εκτοξεύτηκαν” οι αναζητήσεις για Ελλάδα στο TravelSupermarket

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2021 και, κυρίως, τον επόμενο χρόνο αφορούν οι κρατήσεις και το ενδιαφέρον που καταγράφεται, τη δεδομένη στιγμή, στη Βρετανία, για διακοπές στο εξωτερικό, με την Ελλάδα, την Ισπανία και τις ΗΠΑ, να αποτελούν τις τρεις πιο δημοφιλείς χώρες και την Κρήτη, την Τενερίφη, το Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη να συνιστούν τους κορυφαίους προορισμούς σε αναζητήσεις.

Πάνω από το ήμισυ (53%) των κρατήσεων που έγιναν, συγκρίνοντας τις τιμές των πακέτων διακοπών, την περασμένη εβδομάδα, στο TravelSupermarket, και κάνοντας κλικ στο “για κράτηση”, αυτή είναι για το 2022. Αυτό συγκρίνεται με το 12% των αναζητήσεων για τις διακοπές του 2020, την ίδια εβδομάδα το 2019.

Όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος, συνολικά, το 13% όλων των κρατήσεων που πραγματοποιούνται είναι για τον Δεκέμβριο -ποσοστό μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου-, καθιστώντας τον Δεκέμβριο τον πιο δημοφιλή μήνα. Μόνο το 21% των κρατήσεων έχουν πραγματοποιηθεί ή θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και 12% αφορούν τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αποκάλυψε ο ιστότοπος.

Στην κορυφή των αναζητήσεων η Ελλάδα

Η Ελλάδα, Ισπανία και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις πιο δημοφιλείς χώρες, παρόλο που περιλαμβάνονται στην “πορτοκαλί” λίστα της κυβέρνησης στη Βρετανία, που απαιτεί καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα. Αντίστοιχα, η Κρήτη, η Τενερίφη, το Ορλάντο και η Νέα Υόρκη είναι οι κορυφαίοι προορισμοί με τις περισσότερες αναζητήσεις και εκείνοι με τις περισσότερες κρατήσεις είναι η Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μπενιντόρμ, η Τενερίφη και το Ορλάντο.

Crete gkitsakis ΒρετανίαΗ εκπρόσωπος του TravelSupermarket, Emma Coulthurst, δήλωσε: “Συνήθως η πλειοψηφία των αναζητήσεων αυτήν τη στιγμή του χρόνου αφορούν έως τα τέλη Οκτωβρίου. Προς το παρόν, μόνο το ένα τέταρτο των κρατήσεων είναι για αυτήν την περίοδο. Οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η έλλειψη σαφήνειας καθοδηγούν τους παραθεριστές να μεταθέτουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το επόμενο έτος, με τη Νέα Υόρκη και το Λας Βέγκας να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις κρατήσεις”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, οι περισσότερες αναζητήσεις στη Βρετανία για πακέτα διακοπών παρατηρούνται για την Ελλάδα και την Ισπανία, δεδομένης της πιθανότητας οι Βρετανοί ταξιδιώτες να μπορούσαν να αποφύγουν την καραντίνα. Μάλιστα, οι εβδομαδιαίες αναζητήσεις για την Ελλάδα “εκτοξεύτηκαν” κατά 79% και για την Ισπανία αυξήθηκαν κατά 12%. Η Τενερίφη, η Κρήτη και η Μαγιόρκα αναδεικνύονται στους τρεις πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές (με πακέτα), την περίοδο 17-22 Ιουνίου, αντικατοπτρίζοντας μια αλλαγή ενδιαφέροντος προς τη Μεσόγειο.

Σχολιάζοντας τις αναζητήσεις στη Βρετανία, η Coulthurst, πρόσθεσε: “Τα δεδομένα της ιστοσελίδας τις τελευταίες ημέρες δείχνουν ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον από ορισμένους παραθεριστές να κατευθυνθούν προς μεσογειακούς προορισμούς, εάν αρθούν οι περιορισμοί. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έχουν το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού και το χαμηλό ποσοστό κορωνοϊού σε ορισμένα από τα νησιά της Μεσογείου, όπως οι Βαλεαρίδες και τα ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους η Κρήτη και η Κέρκυρα, και το γεγονός ότι ο υπουργός μεταφορών, Grant Shapps, είπε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαχωρίσει τα νησιά από την ηπειρωτική χώρα στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη.

Η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως και η Ζάκυνθος είναι, επίσης, ελκυστικοί προορισμοί στη Βρετανία, καθώς το FCDO είπε ότι μπορείτε να κάνετε διακοπές εκεί, ώστε να ισχύει η κανονική ταξιδιωτική ασφάλιση. Η Ελλάδα επιτρέπει την είσοδο για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς τεστ Covid. Όμως, η καραντίνα απαιτείται, επί του παρόντος, κατά την επιστροφή στο Ην. Βασίλειο, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι”.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν καθώς το σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” στη Βρετανία για ταξίδια στο εξωτερικό πρόκειται να αναθεωρηθεί, με ανακοίνωση που αναμένεται σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο, λίγοι προορισμοί αναμένεται να προστεθούν στον ήδη περιορισμένο “πράσινο κατάλογο” των χωρών, με πιθανότητα να συμπεριληφθούν σε αυτόν η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι, για ταξίδια από την επόμενη Τρίτη.

ksd PRIMAGEL Βρετανία
adv

Η κυβέρνηση του Boris Jonhson έχει επίσης δηλώσει ότι θα υπάρξει “σημείο ελέγχου” αναθεώρησης των κανόνων, για κάθε κατηγορία, την προσεχή Δευτέρα, οπότε και οι υπουργοί θα μπορούσαν να αποφασίσουν εάν θα χαλαρώσουν την καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Ωστόσο, προέκυψε μια νέα επιπλοκή, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να δηλώνει ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει να επιβάλλουν στους Βρετανούς ταξιδιώτες καραντίνα κατά την άφιξή τους, για να περιορίσουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του Covid-19. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο είπε: “Στη χώρα μας, όποιος προέρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, πρέπει να τίθεται σε καραντίνα -και αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, αλλά θα ήθελα να το δω να συμβαίνει εδώ”.

Τα σχόλιά της ήρθαν όταν η υπουργός εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου, Nadhim Zahawi, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, στο Downing Street: “Θα συνεργαστούμε με άλλες χώρες μέσω της ειδικής ομάδας ταξιδιού για να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την πολύ καλή πρόοδο στο πρόγραμμα εμβολιασμού μας, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνδυαστικά τα εμβόλια με τα τεστ Covid, για να ανοίξουμε μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας μας. Πρέπει να επαναφέρουμε την ταξιδιωτική βιομηχανία να ‘σταθεί στα πόδια της'”.

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό πρακτορείο Trailfinders κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να επιτρέπει σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, από “πορτοκαλί” χώρες, να επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς καραντίνα και από χώρες της “πράσινης” λίστας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν για τεστ PCR. “Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να αυξηθούν οι πλήρως εμβολιασμένοι για να ανοίξουμε τα ταξίδια. Όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα. Οι συμβουλές του FCDO πρέπει να αρθούν για τις πορτοκαλί χώρες, καθώς, επί του παρόντος, πολλοί ταξιδεύουν εν αγνοία τους, με μη έγκυρη ταξιδιωτική ασφάλιση”, σημειώνει το ταξιδιωτικό γραφείο.

Ταξίδι στο εξωτερικό το επόμενο εξάμηνο “βλέπουν” οι Βρετανοί

Το ποσοστό των Βρετανών που τώρα λένε ότι θα αισθάνονται άνετα να κάνουν ένα ταξίδι μέσα στους επόμενους έξι μήνες σχεδόν διπλασιάστηκε από το δεύτερο lockdowns, πέρυσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της AllClear Travel Insurance, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Chris Rolland, είπε: “Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν πρέπει να θεωρούνται επιπόλαια διασκέδαση. Καθώς η προσοχή στρέφεται στην ανοικοδόμηση της οικονομίας, και εκατομμύρια άνθρωποι προετοιμάζονται για επιστροφή στον χώρο εργασίας, για πολλούς  οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν ζωτικό ρόλο -επιτρέπουν στις οικογένειες να έχουν ποιοτικό χρόνο μαζί, να δουν τους αγαπημένους τους και να ανοικοδομήσουν την εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια. Όλοι καταλαβαίνουμε τη βασική σημασία της ασφάλειας. Η έρευνα παρακολούθησης της στάσης των καταναλωτών απέναντι στα ταξίδια, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δείχνει ότι όσοι θέλουν να ταξιδέψουν είναι ευτυχείς να ξοδέψουν πολύ περισσότερα χρήματα προκειμένου να ταξιδέψουν με ασφάλεια και πρόθυμοι να κάνουν ευρεία έρευνα για το πώς θα ταξιδέψουν με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *