©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή των Γάλλων εφέτος

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα αναδεικνύεται στον νούμερο ένα προορισμό των Γάλλων τουριστών εφέτος, όπως αποκαλύπτει το μηνιαίο βαρόμετρο L’ Echo Touristique της Orchestra. 

Ειδικότερα, η χώρα μας κατέλαβε την πρώτη θέση, σημειώνοντας αύξηση εργασιών κατά 77% και κατά 18% όσον αφορά τη μέση δαπάνη, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, το 2019, περνώντας πρώτη στην “κούρσα” με τους ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Οι ταξιδιωτικές πωλήσεις από φυσικά και διαδικτυακά τουριστικά πρακτορεία αυξήθηκαν κατά 46% τον Μάιο του 2022 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, στη γαλλική αγορά, σύμφωνα με το Βαρόμετρο L’ Echo Touristique, που παράγεται από την πλατφόρμα αναψυχής Orchestra. Πρόκειται για μια καλή επίδοση, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2022 (+18%), η οποία αντισταθμίζει την υποτονική έναρξη του έτους (-33% τον Ιανουάριο).

Αυτή η ισχυρή δυναμική των πωλήσεων τον Μάιο επιβεβαιώνει το φαινόμενο των “ταξιδιών εκδίκησης”, της έντονης, συσσωρευμένης ταξιδιωτικής διάθεσης των ανθρώπων. Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πληθωρισμό των τιμών στον τουρισμό, όπως και σε ολόκληρη την οικονομία, οι Γάλλοι θέλουν να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους.

Όπως είναι φυσικό, όσον αφορά τους προορισμούς, η Ελλάδα, η Ισπανία και η ηπειρωτική Γαλλία βρίσκονται στο βάθρο. Ακολουθούν η Τυνησία, η Τουρκία και το Μαρόκο, οι οποίες, με την επαναλειτουργία των συνόρων και την ύφεση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέκτησαν τη θέση τους στο βαρόμετρο πριν από την κρίση.

Τους δέκα κορυφαίους προορισμούς που επέλεξαν οι Γάλλοι ταξιδιώτες τον Μάιο, συμπληρώνουν η Ιταλία στην έβδομη θέση, η Αίγυπτος στην όγδοη, η Δομινικανή Δημοκρατία και ο Μαυρίκιος στην ένατη και δέκατη θέση, αντίστοιχα.

Στην αντίπερα όχθη, στο τέλος της σχετικής κατάταξης συναντώνται η Μαρτινίκα, η Γουαδελούπη, το Μαυροβούνιο και η Ταϊλάνδη.

Η ισχυρότερη ανάκαμψη παρατηρείται στην Τανζανία, η οποία τους τελευταίους μήνες σημείωνε ρεκόρ. Στις υπερατλαντικές πτήσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέρχονται σε τροχιά (+24% σε διάστημα 3 ετών). Από την άλλη πλευρά, η Ταϊλάνδη δυσκολεύεται να πείσει (-49%), αποτελώντας, ωστόσο, είναι ο μόνος ασιατικός προορισμός στην πρώτη 20άδα.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *