Η Ελλάδα, ο απόλυτος νικητής στη γερμανική αγορά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ως ο απόλυτος νικητής στις κρατήσεις στη γερμανική αγορά ξεχωρίζει για εφέτος η νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία των μεγαλύτερων Γερμανών tour operators, οι οποίοι στο σύνολό τους καταγράφουν  ισχυρή αύξηση στις κρατήσεις για το μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου.

Αισιόδοξοι για την πορεία εφέτος των περισσοτέρων τουριστικών προορισμών, με εξαίρεση την Τουρκία, εμφανίζονται οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην ITB, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στους Top σε πωλήσεις προορισμούς για το 2017, σύμφωνα με την Ένωση των γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων, περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Κροατία. Η Αίγυπτος έχει κάνει δυναμικό comeback, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η ζήτηση για την Ισπανία. Αντίθετα, η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με τις κρατήσεις να έχουν κατρακυλήσει στο 58% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Με βάση τα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα εμφανίζει αύξηση 32% στις κρατήσεις, αποτελώντας έναν από τους νικητές προορισμούς για το 2017. Παράλληλα, ισχυρές πωλήσεις καταγράφουν η Ιταλία, η Κροατία, ο Καναδάς, το Μεξικό και η Νότια Αφρική. Η Αίγυπτος δείχνει να έχει επιστρέψει στο «παιχνίδι», ενώ αυξημένη κατά 11% είναι η ζήτηση για τις ΗΠΑ, παρά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ο FTI εμφανίζει συνολική αύξηση πωλήσεων 10%, ωθούμενη από τις ισχυρές πωλήσεις για την Αίγυπτο, το Μαρόκο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ αισιοδοξία επικρατεί και για την Τουρκία. Μιλώντας σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ralph Schiller, είπε ότι, προβλέπεται οι “καθυστερημένες” πωλήσεις να κυμανθούν σε καλά επίπεδα για τις παράκτιες περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017 θα είναι μια ισχυρή σεζόν και για τις ΗΠΑ, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, αφού τα ταξίδια στη χώρα δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την πολιτική Trump.

O Schauinsland-Reisen στοχεύει σε αύξηση 6% στις κρατήσεις και πάνω από 10% στα έσοδά του για το 2017. Οι πωλήσεις μέχρι στιγμής εμφανίζουν αύξηση για την Ελλάδα, την Ιταλία, την ενδοχώρα της Ισπανίας και την Αίγυπτο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *