©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην ανάκαμψη του Τουρισμού

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η  Ελλάδα  βγαίνει νικήτρια στον αγώνα για ανάκαμψη του Τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, σημειώνουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, που επικαλούνται στοιχεία και δεδομένα της εξειδικευμένης εταιρείας  OAG.

Παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο στην Ευρώπη  μειώνονται κατά 31%,  σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019-δηλαδή, ο αριθμός των επιβατών παραμένει πολύ κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία-, στα δρομολόγια προς την Ελλάδα τον Αύγουστο η κίνηση έχει ξεπεράσει ta δεδομένα πριν τον Covid, σημειώνοντας αύξηση κατά 2%.

Από την άλλη πλευρά, οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις προς την  Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους άλλους προορισμούς της Μεσογείου, μειώνονται κατά 25%.

«Τα συνεχή μηνύματα από την Ελλάδα ότι είναι ανοιχτή στον  τουρισμό  φαίνεται να αποδίδουν καρπούς», αναφέρουν οι FT.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Κατά την OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *