Η Ελλάδα στις χώρες με τις καλύτερες παραλίες για solo ταξιδιώτες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην εικοσάδα των χωρών με τους ιδανικούς προορισμούς στην Ευρώπη για χαλαρωτικές διακοπές στην παραλία για solo ταξιδιώτες.

Ειδικότερα, σε λίστα που συνέταξε η Wizz Air η χώρα βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση, σε σύνολο είκοσι χωρών.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία έλαβε υπόψη μια σειρά από παράγοντες κατά τη δημιουργία της λίστας, όπως πόσα χιλιόμετρα ακτογραμμής έχει η χώρα, το ποσοστό βροχόπτωσης και τον δείκτη ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Επίσης, εξέτασε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι ανύπαντροι, καθώς και τον αριθμό των αναρτήσεων στο Instagram που αναφέρονται ως σόλο ταξίδια στη συγκεκριμένη χώρα.

Στην πρώτη θέση της λίστας συναντάται η Φινλανδία, μια χώρα που έχει ανακηρυχθεί η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για έξι συνεχόμενα χρόνια από την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας.

Με 314.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, υπάρχουν ατελείωτες παραλίες για να εξερευνήσει κανείς με την παραλία Yyteri, στα νοτιοδυτικά της χώρας, να λέγεται ότι είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Νορβηγία με 100.915 χιλιόμετρα ακτογραμμής και στην τρίτη το Ην. Βασίλειο με 31.368 χιλιόμετρα ακτών.

Στην τέταρτη θέση συναντάται η Ελλάδα “με ακτογραμμή 13.676 χιλιόμετρα, πολλές πανέμορφες παραλίες τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά”, όπως αναφέρεται. Η χώρα επισημάνθηκε 103 φορές στο Instagram με hashtags που σχετίζονται με σόλο ταξίδια, ενώ ο μέσος όρος βροχόπτωσης είναι χαμηλός ,στα 65,2 εκατοστά τον χρόνο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, η Tamara Vallois, επικεφαλής επικοινωνίας της Wizz Air, είπε: “Ο συνδυασμός των παραγόντων που εξετάσαμε έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε δημιουργήσει έναν πραγματικά ολοκληρωμένο κατάλογο πανέμορφων προορισμών όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ξέγνοιαστο και χαλαρωτικό σόλο ραντεβού στην παραλία. Ο κατάλογος συνδυάζει τις αναμενόμενες ηλιόλουστες προτάσεις όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα (όλες στο top 10), με ορισμένες χώρες των οποίων οι παραλίες δεν είναι τόσο γνωστές. Η Αλβανία, η Πολωνία, η Λιθουανία και η Ολλανδία περιλαμβάνονται στην πρώτη 20άδα και διαθέτουν μερικά πραγματικά κρυμμένα διαμάντια κατά μήκος των ακτών τους για να τα ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *