Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που θα δοκιμασθεί το πιστοποιητικό Covid | Θα είναι έτοιμο την 1η Ιουνίου

ΦΟΡΕΙΣ

Η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανέφερε σήμερα ανώτατος κοινοτικός αξιωματούχος σε ενημέρωση προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αξιωματούχος, οι χώρες χωρίζονται σε τρία γκρουπ, με βάση το κατά πόσο είναι έτοιμες τεχνικά για το πιστοποιητικό, ενώ οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου.

Εκτός από την Ελλάδα, μεταξύ των χωρών που ανήκουν στην πρώτη ομάδα από πλευράς ετοιμότητας, είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Εσθονία, το Λουξεμβούργο.

Η Κύπρος βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ, που θα προχωρήσει σε δοκιμές λίγο αργότερα.

Το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό θα είναι τεχνικά έτοιμο την 1η Ιουνίου σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος και ο στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία για την τελική τριμερή έγκριση του πιστοποιητικού, που ήταν πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Ιανουαρίου.

ksd PRIMAGEL Ελλάδα
adv
Tagged

2 σχόλια στο “Η Ελλάδα στις πρώτες χώρες που θα δοκιμασθεί το πιστοποιητικό Covid | Θα είναι έτοιμο την 1η Ιουνίου

  1. Ο κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ
    ΖΗΤΗΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΓΚΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ.
    Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΑΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.

    1. Κάνετε απόλυτο λάθος. Μάλλον δεν τα έχετε διαβάσει καλά. Στις 12 Ιανουαρίου υπάρχει η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν. Αν την διαβάσετε θα δείτε ότι είναι ακριβώς αυτό, με την προσθήκη της ανοσίας και των τεστ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *