©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις στις πωλήσεις ταξιδιών στη βρετανική αγορά τον Μάιο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιακή άνοδο 30% στις πωλήσεις ταξιδιών στο Ην. Βασίλειο, τους τελευταίους τρεις μήνες, ανέφερε το Not Just Travel, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ως προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το homeworking τουριστικό πρακτορείο, o προορισμός με τις περισσότερες πωλήσεις τον Μάιο ήταν η Ισπανία, με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και να έπονται οι ΗΠΑ, η Τουρκία και ο Μαυρίκιος.

Ο Μαυρίκιος μπήκε στους πέντε κορυφαίους προορισμούς στις πωλήσεις της εταιρίας, χάρη στη ζήτηση για μια “κορυφαία εμπειρία σε συνδυασμό με καλή αξία”, αλλά και σε ένα πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησαν 32 πράκτορες στο νησί με τον εμπορικό εταίρο του Not Just Travel, Beachcomber Tours.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (61%) των κρατήσεων αφορούν τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο και το 74% αφορά αποκλειστικά ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων ζευγαριών και σόλο ταξιδιωτών.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του Not Just Travel, ολοένα και περισσότερες κρατήσεις πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα, κυρίως τα Σάββατα και τις Κυριακές, από τον Ιανουάριο.

Η αύξηση στις πωλήσεις είχε ως αποτέλεσμα το τουριστικό πρακτορείο να προχωρήσει στην πρόσληψη μεγαλύτερου αριθμού νέων ταξιδιωτικών συμβούλων τους τελευταίους πέντε μήνες από ό,τι ολόκληρο το 2022 -με τουλάχιστον έναν νέο ταξιδιωτικό σύμβουλο να εντάσσεται στο δυναμικό του τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες.

Την Τετάρτη (31 Μαΐου) ο βραχίονας προσλήψεων του τουριστικού πρακτορείου, The Travel Franchise, καλωσόρισε έξι νέα μέλη μέσα σε μία μόνο ημέρα.

Σε δηλώσεις του ο Steve Witt, συνιδρυτής των Not Just Travel και The Travel Franchise, είπε: “Μας αρέσει να προκαλούμε τους εαυτούς μας και γι’ αυτό πάντα θέτουμε στους εαυτούς μας σημαντικούς στόχους πωλήσεων, αλλά τους τελευταίους τρεις μήνες τους ξεπεράσαμε κατά 30%”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η “αναζωπύρωση” των ταξιδιών δεν δείχνει σημάδια εξασθένησης. Η διάθεση των καταναλωτών είναι καλή και αυτό μεταφράζεται σε σημαντικές κρατήσεις, καθώς, επίσης, στο εισόδημα των ταξιδιωτικών συμβούλων του Not Just Travel, που διαμορφώνεται από 10.000 έως 30.000 λίρες, κάθε μήνα.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *