©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Γερμανών εφέτος το Πάσχα | Στο Top 3 τον Μάιο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες το φετινό Πάσχα, με την Αίγυπτο, τα Κανάρια Νησιά και την Τουρκία, ωστόσο, να προσελκύουν τη “μερίδα του λέοντος”. Ενώ για τις διακοπές του Μαΐου η χώρα μας ανεβαίνει στις προτιμήσεις, αποτελώντας το no 3 στις επιλογές τους.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που διενήργησε η Travel Data + Analytics (TDA) για λογαριασμό του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV), κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα 2023, στην πλειοψηφία τους οι Γερμανοί παραθεριστές επιλέγουν ταξιδιωτικά πακέτα για προορισμούς στην Αίγυπτο, τα Κανάρια Νησιά και την Τουρκία και ακολουθούν οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Μαλδίβες, η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ). Ενώ, το Top 10 των προορισμών συμπληρώνουν η Ταϊλάνδη, η Πορτογαλία και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Ο Απρίλιος εξακολουθεί παραδοσιακά να είναι η εποχή των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, όπως φαίνεται από τις πωλήσεις των γερμανικών τουριστικών πρακτόρων, σύμφωνα με τις οποίες ποσοστό 21% αντιπροσωπεύει μακρινούς προορισμούς.

Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα κρατήσεων από τουριστικά πρακτορεία με φυσική παρουσία και διαδικτυακούς tour operators.

Στις διακοπές του Μαΐου, από την άλλη πλευρά, οι χώρες της Μεσογείου που κυριαρχούν ήδη είναι η Ισπανία, η Τουρκία και η Ελλάδα, συγκεντρώνοντας το 65% των συνολικών πωλήσεων για τον μήνα.

Οι διακοπές κρουαζιέρας είναι και πάλι στη μόδα και για τις διακοπές του Πάσχα. “Η κρουαζιέρα ξεκίνησε ήδη πέρυσι μια εντυπωσιακή πορεία ανάκαμψης μετά τις μεγάλες απώλειες που υπέστη εξαιτίας της πανδημίας. Οι Γερμανοί δείχνουν να επιθυμούν να επιστρέψουν στο νερό, τόσο στη θάλασσα, όσο και στα ποτάμια. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που συμμετείχαν στην έρευνά μας βλέπουν την κρουαζιέρα ως σημαντική τάση φέτος”, εξηγεί ο πρόεδρος της DRV, Norbert Fiebig.

Τα ταξίδια πόλης στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη παρουσιάζουν επίσης μεγάλη ζήτηση κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, αφού οι ήπιες θερμοκρασίες κάνουν τα ταξίδια αυτά πιο ευχάριστα την άνοιξη από ό,τι τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με την TDA υπάρχουν ακόμη πολλές προσφορές και ευκαιρίες για διακοπές, τόσο σε κοντινούς, όσο και μακρινούς προορισμούς, ωστόσο, ορισμένοι προορισμοί, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, είναι ήδη σημαντικά δεσμευμένες, οπότε οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να διστάσουν πολύ.

Ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος καλεί τους Γερμανούς ταξιδιώτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν να ελέγξουν την εγκυρότητα των ταξιδιωτικών τος εγγράφων, επισημαίνοντας πως σε προορισμούς, όπως η Αίγυπτος ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα διαβατήρια θα πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *