© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στους πιο must προορισμούς στον κόσμο για οικογενειακές διακοπές το 2023

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στον κόσμο εφέτος περιλαμβάνεται η Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα της πλατφόρμας thefamilyvacationguide.com, οι οποία βασίστηκε στις διαδικτυακές αναζητήσεις για οικογενειακές διακοπές το 2021 και το 2022 και στις αντίστοιχες δημοσιεύσεις στο Instagram.

Η Ελλάδα τοποθετείται στην έβδομη θέση μεταξύ των πιο περιζήτητων προορισμών για οικογενειακές διακοπές εφέτος, συγκεντρώνοντας 1.887 μηνιαίες αναζητήσεις στο διαδίκτυο το 2021 και 5.932 το 2022, καθώς, επίσης, 92 δημοσιεύσεις στο Instagram με hashtag ως προορισμό οικογενειακών διακοπών. Η συνολική βαθμολογία της χώρας ως προορισμός για οικογένειες ήταν 7,96 στα δέκα

Στην κορυφή της κατάταξης αναδεικνύεται η Ισπανία, με 5.730 μηνιαίες αναζητήσεις στο διαδίκτυο το 2022 και 287 δημοσιεύσεις στο Instagram και συνολική βαθμολογία 9 στα δέκα .

Στη δεύτερη θέση συναντάται η Τουρκία, με 3.636 μηνιαίες αναζητήσεις στο διαδίκτυο πέρυσι, σημειώνοντας κατακόρυφη άνοδο 322%, έναντι του 2021, όταν ο αριθμός των αναζητήσεων ήταν μόλις 863, και βαθμολογία 8,98 στα δέκα.

Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ιταλία, συγκεντρώνοντας 4.673 αναζητήσεις τον μήνα πέρυσι, έναντι 1.361 το 2021 και σκορ 8,93 στα δέκα.

Ως η πιο περιζήτητη πόλη στον κόσμο για οικογενειακές διακοπές το 2023 αναδεικνύεται το Παρίσι, το οποίο έλαβε βαθμολογία 9,03 στα δέκα. Ενώ η γαλλική πρωτεύουσα είναι ευρέως γνωστή ως μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις στον πλανήτη, προσφέρει, επίσης, μια τεράστια ποικιλία πραγμάτων που μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες.

Η δεύτερη πιο δημοφιλής πόλης για οικογενειακές διακοπές είναι το Ντουμπάι, το οποίο έλαβε βαθμολογία 8,62, με τρίτη την “Αιώνια Πόλη”, τη Ρώμη, με βαθμολογία 8,22 στα δέκα.

Η Χαβάη παίρνει τα “ηνία” μεταξύ των πιο περιζήτητων προορισμών για οικογενειακές αποδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, συγκεντρώνοντας δημοτικότητα 8,37 στα δέκα.

Η κρουαζιέρα η πιο δημοφιλής επιλογή για διακοπές

Ο τύπος διακοπών που προσελκύει το υψηλότερο ενδιαφέρον είναι η κρουαζιέρα, η οποία έλαβε βαθμολογία 9,44, καθώς θεωρείται ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσει κάποιος, ενώ έχει την ευκαιρία να γνωρίσει πολλές διαφορετικές τοποθεσίες σε ένα ταξίδι.

Επόμενη επιλογή συνιστούν οι διακοπές πόλης, με βαθμολογία 9,24 στα δέκα και στην τρίτη θέση ακολουθούν οι διακοπές στην παραλία, με βαθμολογία 8,37 στα δέκα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *