© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

S. Baumert: Η Ελλάδα στο Top 3 των προορισμών στη γερμανική αγορά | Επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην τριάδα των τουριστικών προορισμών οι οποίοι παρουσιάζουν σημαντικά αυξημένη ζήτηση το φετινό καλοκαίρι περιλαμβάνεται η Ελλάδα, με τον επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, να υποστηρίζει ότι σε ορισμένους προορισμούς στη χώρα ενδέχεται να παρατηρηθεί “συμφόρηση” ως μέρος της “παλιάς νέας κανονικότητας”.

Εκτός από την Ελλάδα, η Μαγιόρκα και η Τουρκία εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, για την εξέλιξη του οποίου ο CEO της TUI Γερμανίας δηλώνει πολύ αισιόδοξος.

baumert stefan
Ο Stefan Baumert, διευθύνων σύμβουλος της TUI Γερμανίας

Μιλώντας στο Podcast, Safe Travel Centre της Lufthansa, ο κ. Baumert είπε ότι το 2022 οι Γερμανοί ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους και οι πωλήσεις, κατά μέσο όρο, είναι αυξημένες σχεδόν κατά 20%, σε σύγκριση με το 2019.

Ο ίδιος θεωρεί ότι αυτό δεν οφείλεται στην αύξηση των τιμών, αλλά σε αλλαγή της συμπεριφοράς των πελατών. “Οι παραθεριστές έκαναν κράτηση για διαμονή μεγαλύτερης διάρκειας και σε δωμάτια υψηλότερης κατηγορίας. Οι άνθρωποι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα”, λέει με νόημα ο κ. Baumert.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις τιμές των φετινών ταξιδιωτικών πακέτων δεν περιλαμβάνονται ούτε οι αυξήσεις των τιμών λόγω του τρέχοντος πληθωρισμού στη Γερμανία και στις χώρες διακοπών, ούτε οι αυξημένες τιμές της κηροζίνης για τις πτήσεις, καθώς τα συμβόλαια είχαν υπογραφεί πέρυσι. Ωστόσο, εάν οι πτήσεις που αγόρασε η TUI ήταν πλήρως κλεισμένες και ο ταξιδιωτικός πράκτορας πρέπει να εφαρμόσει τις καθημερινά ενημερωμένες τιμές των πτήσεων, μπορεί να σημειωθεί αύξηση των τιμών κατά 10%.

Χρονιά ρεκόρ για τις Μαλδίβες

Αυξημένες είναι οι κρατήσεις για προορισμούς μεγάλων αποστάσεων, όπως το Πράσινο Ακρωτήριο και η Δομινικανή Δημοκρατία. Το αφεντικό της TUI Γερμανίας αναμένει, επίσης, χρονιά ρεκόρ για τις Μαλδίβες. Σύμφωνα με τον κ. Baumert, σχεδόν όλοι οι προορισμοί ανακάμπτουν, ωστόσο, ορισμένοι, όπως για παράδειγμα η Ταϊλάνδη και η Νότια Αφρική, άρχισαν να ανακάμπτουν λίγο αργότερα από άλλους.

Ο Stefan Baumert σχολιάζει, επίσης, την τρέχουσα κατάσταση στα αεροδρόμια. Συμβουλεύει τους πελάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο δυόμιση ώρες πριν από την αναχώρηση και όχι νωρίτερα γιατί ενδεχομένως αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση. Τέλος, απευθύνει έκκληση σε όλους τους ταξιδιώτες να είναι λίγο πιο υπομονετικοί αυτό το καλοκαίρι και να φροντίσουν να έχουν όλα τα αναγκαία έγγραφα έτοιμα.

Tagged

1 σχόλιο στο “S. Baumert: Η Ελλάδα στο Top 3 των προορισμών στη γερμανική αγορά | Επιστροφή στην κανονικότητα για τη χώρα

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *