©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στο Top 5 των Σουηδών για φθινοπωρινά ταξίδια μαζί με την Κύπρο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Σουηδών πελατών της TUI για ταξίδια εφέτος το φθινόπωρο τοποθετείται η Ελλάδα, με πρώτη επιλογή να αποτελούν τα Κανάρια νησιά.

Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, πολλοί Σουηδοί φαίνεται να επιλέγουν για τις διακοπές τους ηλιόλουστους προορισμούς. Τα Κανάρια νησιά είναι ο πιο περιζήτητος προορισμός, με την Κύπρο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, την Ελλάδα στην τρίτη και την πεντάδα να συμπληρώνουν η Τουρκία και το Κέιπ Βέρντε, στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις του σουηδικού τμήματος της TUI, οι κρατήσεις εφέτος το φθινόπωρο είναι τώρα σε υψηλότερα επίπεδα από ό, τι πριν από την πανδημία. Ειδικά, την εβδομάδα των σχολικών, φθινοπωρινών διακοπών ο tour operator κατέγραψε διαθεσιμότητα 98%, με λίγες μόνο ακόμη θέσεις να είναι απούλητες, σημειώνοντας αύξηση 40%, σε σχέση με την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο και 10%, σε σύγκριση με το 2019, πριν από την πανδημία.

Ο tour operator προηγουμένως είχε προβεί σε διεύρυνση της γκάμας των ταξιδιών προς την Ισπανία, τόσο από τη Στοκχόλμη, όσο και από το Γκέτεμποργκ για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση.

“Βλέπουμε μεγάλη ζήτηση στη σουηδική αγορά για ταξίδια κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών, παρά τις επιπλέον αναχωρήσεις. Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να αποδράσουν αυτό το φθινόπωρο, μια συμβουλή είναι να κοιτάξουν τις ημερομηνίες αμέσως μετά τις φθινοπωρινές, σχολικές διακοπές, οπότε υπάρχουν ταξίδια σε πολύ καλές τιμές”, λέει ο Adam Györki, διευθυντής επικοινωνίας της TUI.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μετά από ένα καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από απεργίες των εργαζομένων σε αεροπορικές εταιρίες, από μεγάλες ουρές στα αεροδρόμια, τα ταξίδια βρίσκονται πλέον σε εντελώς διαφορετικό καθεστώς, γεγονός που θα μπορούσε επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στην προθυμία των καταναλωτών να ταξιδέψουν. Σε αυτό, συμβάλλει, βέβαια, το γεγονός ότι, οι περισσότερες χώρες έχουν καταργήσει τους κανονισμούς εισόδου που  σχετίζονται με την πανδημία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *