Ελληνικό Πρωϊνό και στην Κορινθία

Ελληνικό Πρωϊνό και στην Κορινθία

0
korinthos

Το Σάββατο, 12/11/2016 στο Ξενοδοχείο ALKYON RESORT HOTEL AND SPA στο Βραχάτι Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας, που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Κορινθίας.

Παραγωγοί, Ξενοδόχοι και Σεφ συνεργάστηκαν προκειμένου να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα και τις τοπικές συνταγές της περιοχής , αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον γαστρονομικό πολιτισμό της Κορινθίας  και εντάσσοντας τον ως ιδιαίτερη διατροφική συνήθεια στις διακοπές των τουριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το «Κορινθιακό» πρωϊνό, το Ξ.Ε.Ε.έφθασε αισίως στο 33ο Ελληνικό Πρωινό και ως η δεύτερη γεωγραφική περιοχή της Πελοποννήσου.

korinthosΤην εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Κορινθίας  κ. Δημήτρης Παππάς,  ο οποίος χαιρέτισε τη διοργάνωση και την συμμετοχή των παρευρισκόμενων, επισημαίνοντας την μεγάλη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού της περιοχής.

Στην συνέχεια, το λόγο έλαβε ο επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού και μέλος του Δ.Σ .του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας, ο οποίος περιέγραψε τις διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα και έκανε ένα μικρό απολογισμό της δράσης του Ελληνικού Πρωινού. Ανέπτυξε τις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει κάθε τόπος για να αναπτυχθεί γαστρονομικά και περιέγραψε τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η Κορινθία να εξελιχθεί σ’ έναν σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό.

Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Κορινθίας ήταν:

Ροφήματα

 • τσάι του βουνού
 • πορτοκαλάδες
 • λεμονάδες
 • λικέρ περγαμόντου

Αρτοσκευάσματα

 • σταφιδόψωμο με Κορινθιακή σταφίδα
 • κουλουράκια πορτοκαλιού
 • μουστοκούλουρα

Ψωμί με Κορινθιακή μπύρα Canal Dive και πάστα ελιάς
Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες

Τυριά

Γραβιέρα Λιμνών Κορινθίας  και Φέτα

Σούπες

με ξινό και γλυκό τραχανά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν τα γλυκά και οι πίτες που παρουσίασαν οι σεφ του ξενοδοχείου Αλκυών κ. Σαμουήλ Κατσίνης, κ. Δημήτρης Αλεξίου, κ. Βασίλης Κανατάς . Από τις πίτες ιδιαίτερης σημασίας έτυχαν:

 • η ριζόπιτα,
 • η μανιταρόπιτα,
 • η σπανακόπιτα
 • η κολοκυθόπιτα με σταφίδες,
 • η γαλατόπιτα και
 • η πορτοκαλόπιτα,

ενώ ξεχώρισαν ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με Κορινθιακή Σταφίδα, η ντρέδουρα, τοπικό γλυκό Αγίων Θεοδώρων και η τραχανόπιτα με χωριάτικο φύλλο και τραχανά «ΒΛΑΧΑ».

Σίγουρα ήταν ένα «γευστικό» Σαββατιάτικο πρωϊνό για όσους παρευρέθηκαν στο πρώτο Ελληνικό Κορινθιακό Πρωϊνό ενώ ευχή μας είναι να αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους της Κορινθίας ώστε σταδιακά να αποτελέσει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Σε δελτίο Τύπου η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας αναφέρει: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την οικογένεια του κ. Γιώργου Πολίτη καθώς και το προσωπικό του ξενοδοχείου ALKYON RESORT HOTEL AND SPA για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και γενικότερα για την υποστήριξη που απλόχερα και γενναιόδωρα προσφέρουν σε κάθε προσπάθεια της Ένωσής μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια  και  παρουσία τους από τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΚΙΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ» την κ. Ελένη Μαυρογένη, από το Experience Corinthia τον κ. Σταύρο Κεφάλα, τον κ. Δημητρόπουλο Χρήστο, Πρώην Γραμματέα της Κ.Ε. της Ν.Δ. Κορινθίας,από το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου την Διευθύντρια κ. Μέξια Μαρία και από το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας την Τοπική Διαχειρίστρια κ. Λάϊα Κιουρκτσόγλου.

Τους προμηθευτές εμπόρους και παραγωγούς:

κ. Ρίζο Ευάγγελο, (Τσάι βουνού & ρίγανη) κ. Μπουζινέλο Νικόλαο, (Βιολογικά προϊόντα από σταφύλι), κ. Ντιγκιρλάκη Χαράλαμπο (Κορινθιακή Μπίρα CANAL DIVE), κ. Θεοδώρου Ιωάννη (Πάστα Ελιάς «VERANIKI»)  για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Επίσης τους: κ. Παληό Απόστολο (Κορινθιακή Σταφίδα), Μύλοι Μάρρα (Αλεύρι), κ. Γκίνη Γεώργιο-Ανδρέα (Αυγά), ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (Φέτα Γραβιέρα, Γιαούρτι), ΠΙΠΙΛΟΣ ΑΕΒΕ (Λαχανικά και Φρούτα), κ. Παναγιώτη Μπεκιάρη «τραχανάς ΒΛΑΧΑ» , καθώς και τον κ. Μέξια Αργύρη (Λουκούμια Γεράνεια) για την συνεισφορά των προϊόντων τους προκειμένου να ετοιμαστούν τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Θέλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους ξενοδόχους που παρευρέθησαν στην ανωτέρω εκδήλωση για το Ελληνικό Πρωινό Κορινθίαςπου διοργάνωσε η Ένωσή μας σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας».

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ