vithleem

Ελληνικό ξενοδοχείο στην Βηθλεέμ (!!!)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κι όμως! Στην καρδιά της Βηθλεέμ, η κυρίαρχη γλώσσα είναι τα ελληνικά, η φιλοξενία είναι η ελληνική και ο κόσμος πηγαίνει και έρχεται από τα πέρατα της γης.
Τόπος συνάντησής τους, το ελληνικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ, που ανήκει στον Μακεδόνα κ. Ευάγγελο Σιδερά και στη Ροδίτισσα σύζυγό του από το Παραδείσι, την κ. Μαργαρίτα Παλαιολόγου.
Δυό φιλόξενοι Έλληνες που δημιούργησαν κοινή ζωή, δραστηριοποιούνται στον Καναδά και η Ιερουσαλήμ είναι η μεγάλη αγάπη που τους φέρνει κοντά στο Θεό και εξυπηρετεί τους προσκυνητές που συρρέουν στους Αγίους Τόπους καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Έτσι το ξέρουν όλοι, σ΄ αυτή τη μυστηριακή, παράξενη πόλη που όταν πας είναι σαν να γυρίζεις πίσω το χρόνο 2.000 χρόνια. Ως «το ελληνικό Ελληνικό ξενοδοχείο»  το «Shepherds΄ House Hotel», που βρίσκεται στην Πετσαχούρ, προέκταση της Βηθλεέμ και σημαίνει «το σπίτι των Ποιμένων». Εκεί στον ίδιο τόπο όπου βρίσκονται σήμερα οι τάφοι των βοσκών που ευαγγελίστηκαν από τους Αγγέλους τη γέννηση του Χριστού.
Ο κ. Βαγγέλης όπως τον ξέρουν και τον σέβονται Παλαιστίνιοι κι Εβραίοι, έχει μάθει και στους Παλαιστίνιους που αποτελούν το προσωπικό του ξενοδοχείου του τα ελληνικά, ενώ η Ροδίτισσα κ. Μαργαρίτα, μπορεί αυτές τις ημέρες του Πάσχα να τις πέρασε με την υπόλοιπη οικογένεια στον Καναδά, αλλά σαν να ήταν παρούσα εκεί.

Πότε ήρθατε για πρώτη φορά στην Ιερουσαλήμ κ. Σιδερά;
Στους Αγίους Τόπους, η σύζυγός μου κι εγώ πρωτοήρθαμε το 1997, για προσκύνημα δύο εβδομάδων. Είδαμε πράγματα που για εμάς ήταν πρωτόγνωρα, γνωρίσαμε ανθρώπους… Από τότε ερχόμασταν και δύο φορές το χρόνο.

Τι σας κράτησε εδώ;
Συνέβησαν κάποια γεγονότα που μας έκαναν να παραμένουμε περισσότερο σ΄ αυτά τα άγια μέρη. Αγαπήσαμε τον τόπο, τους ανθρώπους… Μας βοήθησαν σε κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν απροσδόκητα στη ζωή μας. Ήταν για εμάς σταθμός εκείνη η περίοδος, κι αυτοί οι άνθρωποι, κι αποφασίσαμε να τους βλέπουμε πιο συχνά. Αγοράσαμε ένα οικόπεδο για να χτίσουμε ένα σπίτι, στην πορεία όμως σκεφτήκαμε αντί για σπίτι να κάνουμε ένα μοτέλ. Μας δόθηκε η ευλογία και το «μοτέλ» εξελίχθηκε στο σημερινό ελληνικό ξενοδοχείο της περιοχής Βηθλεέμ.

Τι όμορφα που ακούγεται! Στον τόπο που γεννήθηκε ο Χριστός!
Εμείς βρισκόμαστε στο χωριό των Ποιμένων, των πρώτων οι οποίοι ευαγγελίστηκαν από τους Αγγέλους τη γέννηση του Χριστού. Η περιοχή λέγεται Πετσαχούρ.


Το ξενοδοχείο σας λειτουργεί όλο το χρόνο και βλέπω ότι σας επιλέγουν και πολλοί Έλληνες!
Λειτουργούμε όλο το χρόνο γιατί έρχονται προσκυνητές καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, απ΄ όλο τον κόσμο και όλα τα θρησκεύματα. Έλληνες, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Κινέζοι, Αφρικανοί… Μας επισκέπτονται δε πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες που μας τιμούν επιλέγοντας εμάς.

Με τη σύζυγό σας, τη Ροδίτισσα από το Παραδείσι πως γνωριστήκατε, εσείς ο Μακεδόνας;
Είμαι από την Αξιούπολη, του νομού Κιλκίς. Τη σύζυγό μου, τη Μαργαρίτα τη γνώρισα στη Ρόδο, ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου το 1965. Ήμουν ήδη 10 μήνες στη Ρόδο όταν επισκέφτηκα μια μέρα το χωριό της, το Παραδείσι. Μετά την έβλεπα από μακριά, στη συνέχεια κάναμε δεσμό, η Μαργαρίτα έφυγε για Καναδά, όπου είχε συγγενείς, κι ακολούθησα κι εγώ. Στον Καναδά, παντρευτήκαμε, κι εκεί ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Η σύζυγός σας δεν είναι αυτό το διάστημα στην Ιερουσαλήμ!
Τον περισσότερο καιρό ζούμε στον Καναδά, άλλωστε εκεί είναι τα παιδιά μας, έχουμε ένα γιό, μία κόρη και τέσσερα εγγόνια, δύο από κάθε παιδί μας.

Στη Ρόδο έρχεστε καθόλου;
Ερχόμαστε στη Ρόδο όπως πάμε και στη Μακεδονία. Η σύζυγός μου έχει τον αδελφό της στο Παραδείσι, τα ανίψια της, τα ξαδέλφια της, όπως κι εγώ έχω τους συγγενείς μου στην Αξιούπολη του Κιλκίς.

Βλέπω ότι προσαρμόζετε το μενού σας, αλλά και τις ώρες που προσφέρετε το πρωινό και το γεύμα στις ώρες που εξυπηρετούν τους προσκυνητές!
Εξυπηρετούμε τις ανάγκες των επισκεπτών μας και βέβαια των προσκυνητών.

Στο χωριό των Ποιμένων, την προέκταση της Βηθλεέμ, πόσοι χριστιανοί ορθόδοξοι ζουν;
Ζουν γύρω στις 10.000 με 11.000 Χριστιανοί Ορθόδοξοι Παλαιστίνιοι, και οι υπόλοιποι 5.000 με 6.000 είναι μουσουλμάνοι, καθολικοί και άλλων θρησκευμάτων. Ζουν ειρηνικά, χωρίς προβλήματα. Μάλιστα στο ελληνικό, ορθόδοξο μοναστήρι της Πετσαχούρ, από το οποίο το ξενοδοχείο μας βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων, οι Ακολουθίες γίνονται στα ελληνικά και στα αραβικά. Το μοναστήρι της Πετσαχούρ, υπάγεται στο ελληνικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και μοναχοί, ιερομόναχοι και ο Πατριάρχης μας, είναι φύλακες των Αγίων Τόπων.

Και έχω δει στο μοναστήρι ότι οι Άραβες ψέλνουν στην ελληνική γλώσσα ως ψάλτες! Πώς γίνεται αυτό;
Τα παιδιά αυτά έχουν σπουδάσει στην Ελλάδα, κάποιοι έχουν παντρευτεί και Ελληνίδες, αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν τους Έλληνες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *