setke

“Εμφύλιος” στα ενοικιαζόμενα δωμάτια…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

“Εμφύλιος” έχει προκύψει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενοικιαζομένων δωματίων, λόγω της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων, που έχει αποχωρήσει από την Συνομοσπονδία.

Με επιστολή τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. Τοκούζης και Ευθυμίου, προς τον Επίτιμο Πρόεδρο της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Στέλιο Πολυκράτη, ζητούν να παρέμβει, ώστε να επανενταχθεί η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων στην ΣΕΤΚΕ.

Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι “…προσπαθήσαμε επανειλημμένως τα τελευταία δυο χρόνια με τις υπ. αριθμ. πρωτ.2463/30-6-2016, 2507/6-10-2016, 2556/17-2-2017, 2578/29-3-2017 επιστολές μας προς τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων, κ. Καρατάσο, για την επανένταξη της στη Συνομοσπονδία”.
Και συνεχίζουν οι κ.κ. Τοκούζης και Ευθυμίου, τονίζοντας “…
ότι κατά ερμηνεία του άρθρου 6 του καταστατικού του τριτοβάθμιου οργάνου μας, δεν μπορείτε να είστε μέλος μιας Ομοσπονδίας, η οποία λειτουργεί ενάντια στους σκοπούς της Συνομοσπονδίας, σας ζητήσαμε να αποφασίσετε αν θα παραμείνετε «Επίτιμος Πρόεδρος» της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., ή Γραμματέας της ανεξάρτητης Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων”.

Και καταλήγει στην επιστολή η ηγεσία της ΣΕΤΚΕ : “…Σας καλούμε για άλλη μια φορά, ως πρώτος Πρόεδρος του φορέα που συνέβαλε στην ίδρυση του, να μεσολαβήσετε ώστε να επανέλθει η Ομοσπονδία στην Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. και να προχωρήσουμε με ενότητα και συνοχή. Σε περίπτωση όμως που η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα, είναι αδιανόητο ο «Επίτιμος Πρόεδρος» του τριτοβάθμιου οργάνου να συνεχίσει να είναι είτε εγγεγραμμένο μέλος είτε μέλος Διοικητικού Συμβουλίου τόσο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Κυκλάδων, όσο και οποιουδήποτε Συλλόγου της. Κατόπιν των ανωτέρω και εν όψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., παρακαλούμε πολύ όπως μας γνωστοποιήσετε εγγράφως το συντομότερο δυνατό τις προθέσεις σας”.

Η απάντηση Πολυκράτη

setkeΑπό την πλευρά του ο επίτιμος πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, απαντώντας με επιστολή του, αναφέρει μεταξύ άλλων: “…Έκπληκτος διάβασα το με αριθμό πρωτοκόλλου 2714/6-2-2018 γράμμα σας με το οποία μου ζητάτε -ούτε λίγο ούτε πολύ- να προκαταλάβω την απόφαση της γενικής συνέλευσης μίας μεγάλης ομοσπονδίας, αυτής των Κυκλάδων (λες και την ελέγχω εγώ και οι συνάδελφοι που την απαρτίζουν είναι άβουλοι και δεν έχουν γνώμη) ώστε να επιστρέψει στην συνομοσπονδία, αναφέροντας στο μεσοδιάστημα αυτά που εσείς δεν τηρείτε, δηλαδή τα περί “ενότητας” και “συνοχής” κλπ και ότι εάν δεν “υπακούσω” στο παράλογο αίτημά σας, υπονοείτε ότι θα φέρετε θέμα στην γενική συνέλευση της συνομοσπονδίας για να μου αφαιρεθεί ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της ΣΕΤΚΕ.
Καταρχήν, η νομική βάση που επικαλείστε είναι λανθασμένη. Δεν καταλαβαίνω τι δουλειά έχει ένα άρθρο (το άρθρο 6) του καταστατικού της συνομοσπονδίας, το οποίο ρητά αναφέρεται στην αποβολή ομοσπονδίας, με αυτά που εσείς ζητάτε. Έχει σχέση με εμένα;  Ή έχει σχέση με την ομοσπονδία των Κυκλάδων; Θα μπορέσετε να μου εξηγήσετε τι σχέση έχει το συγκεκριμένο άρθρο του καταστατικού με τον Στέλιο Πολυκράτη; Η συνομοσπονδία έχει μέλη ομοσπονδίες.  Είμαι ομοσπονδία εγώ και δεν το ξέρω;  Ή αφήνετε υπόνοιες για διασπαστική συμπεριφορά της ομοσπονδίας Κυκλάδων που εσείς, με δήλωσή σας, πιέζετε εμένα για να επιστρέψει στην συνομοσπονδία, άρα δεν την θεωρείτε διασπαστική;  Έχουν καμία λογική όλα αυτά;  Και στο τέλος τέλος εγώ είμαι που δεν υπηρετώ την ενότητα ή εσείς, που με τις πράξεις σας έχετε διχάσει όλο τον κλάδο και τώρα εκβιάζετε πέρα και πάνω από τις δυνάμεις σας”;

Και συνεχίζει ο κ. Πολυκράτης: “…Εγώ, ως μέλος του ΔΣ και της ΓΣ της ομοσπονδίας των Κυκλάδων, ήμουν ο μόνος στα συμβούλια και τις γενικές της συνελεύσεις, που διαφώνησα με την αποχώρηση της από τη ΣΕΤΚΕ. Επίσης ήμουν ο αρχικός και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας επανένταξης της στη ΣΕΤΚΕ, που τελικά δεν επετεύχθη λόγω των κακών χειρισμών και των υπερβολικών απαιτήσεών σας.  Τι να κάνουμε, δεν ελέγχω την ψήφο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στην γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, ούτε μπορώ να μεθοδεύσω την γνώμη τους όπως εσείς νομίζετε και όπως σας συμφέρει.  Έχουν μάτια οι συνάδελφοι και βλέπουν.  Τι κίνητρο προσφέρετε στους επιχειρηματίες των Κυκλάδων για να γυρίσουν στην συνομοσπονδία; Το «καλάθι πρωινού»;  Οι συνάδελφοι για να σταματήσουν να σας έχουν γυρισμένη την πλάτη θέλουν έργο, όχι ανούσιες δράσεις στις οποίες έχετε κατασπαταλήσει το οικονομικό και συνδικαλιστικό κεφάλαιο της ΣΕΤΚΕ.

Τολμάτε να κατηγορείτε εμένα για διασπαστική συμπεριφορά, εσείς, η διοίκηση της διεκδικητικής αποτυχίας!  Πείτε μου τι πετύχατε για τον κλάδο τα χρόνια της θητείας σας. Μήπως την κατάργηση του επαγγελματία  ενοικιαζομένου δωματίου, την βραχυχρόνια μίσθωση, τον ΦΠΑ που από 6% πήγε στο 13%, το τέλος διανυκτέρευσης, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το ΕΣΠΑ που με τις νέες ρυθμίσεις ουδείς εντάσσεται ή τις διάφορες απίθανες ενέργειές σας χωρίς να ρωτήσετε κανέναν; Επί προεδρίας μου όλα τα βασικά θέματα του κλάδου είχαν επιλυθεί αλλά παρόλα αυτά εσείς θέλετε να πάρετε από εμένα τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου, χωρίς να κοιτάζετε τα δικά σας ανύπαρκτα πεπραγμένα. Λίγη αυτοκριτική από μέρους σας δεν θα έβλαπτε.

Παρόλα αυτά, εγώ πάντα ήμουν και είμαι υπέρ της επιστροφής της ομοσπονδίας στην συνομοσπονδία έστω και υπό αυτές τις συνθήκες και έχω μεσολαβήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό. Η αποτυχία της επανένταξης σίγουρα δεν οφείλεται σε εμένα. Άλλωστε δεν είμαι πλέον ενεργό μέλος κανενός οργάνου της ομοσπονδίας. Ούτε καν αντιπρόσωπος του συλλόγου μου.  Από το ΔΣ της ομοσπονδίας έχω παραιτηθεί από πέρυσι. Από τον σύλλογο μου δεν δικαιολογείται να παραιτηθώ αναίτια και εκβιαστικά. Ούτε επιτρέπεται να τον διαγράψω από την ομοσπονδία στην οποία ανήκει επί 21 χρόνια, με την αιτιολογία που θέτετε. Άλλωστε, το είπα και πριν, τέτοιες αποφάσεις τις λαμβάνουν γενικές συνελεύσεις και όχι πρόεδροι.

Εμένα, τον Στέλιο Πολυκράτη, με τίμησε το υπέρτατο σώμα της γενικής συνέλευσης της ΣΕΤΚΕ, οι καλοί μου συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα με την ψήφο τους, ως άνθρωπο και συνδικαλιστή, που ίδρυσα την συνομοσπονδία και την έστησα στα πόδια της, ώστε να είναι αυτό που είναι σήμερα, μία δυνατή συνομοσπονδία που αντέχει τις αστοχίες ακόμα και της δικής σας διοίκησης.  Εσείς έχετε την απόλυτη ευθύνη για την διατήρηση της συνοχής και της δύναμής της και δεν βλέπω να το κάνετε.

Ένας τίτλος που δόθηκε, ηθικά δεν λαμβάνεται πίσω”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *