Η Emirates εφαρμόζει πρωτοπόρα standards υγιεινής για τους επιβάτες της, καθώς ξεκινούν...

Η Emirates εφαρμόζει πρωτοπόρα standards υγιεινής για τους επιβάτες της, καθώς ξεκινούν οι πτήσεις της

Η Emirates αποκάλυψε πολύπλευρα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων σε κάθε βήμα των ταξιδιών, επαναπροσδιορίζοντας τα standards υγιεινής και ασφαλείας στο κατάστρωμα αλλά και στα αεροδρόμια. Τα νέα αυτά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα με την επανεκκίνηση των πτήσεων σε 9 προορισμούς.

Ο επικεφαλής επιχειρήσεων της Emirates, Adel Al Redha, αναφέρει:

«Εφαρμόζουμε τα μέτρα ασφαλείας και υγείας σε κάθε βήμα της εμπειρίας των ταξιδιωτών με στόχο να ενισχυθεί η απολύμανση όλων των σημείων επαφής και να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας.

Ο κίνδυνος μετάδοσης στο αεροσκάφος είναι ήδη πολύ χαμηλός, αλλά αναθεωρούμε την πολιτική μας σε κάθε βήμα των ταξιδιών. Κάθε μέτρο που εφαρμόζεται μειώνει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο και στόχος μας είναι να γίνουν τα ταξίδια μας ασφαλή ξανά το συντομότερο δυνατό.

Συνεργαζόμαστε με το αεροδρόμιο, την υπηρεσία μετανάστευσης, και τις υγειονομικές και αεροπορικές αρχές στο Ντουμπάι με στόχο να εφαρμόσουμε τέτοια μέτρα, και θα συνεχίσουμε να τα αναθεωρούμε και να συμβουλευόμαστε ειδικούς για περαιτέρω εξελίξεις και αλλαγές. Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας λόγω της πανδημίας.

Όλα αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με τις προληπτικές στρατηγικές διαχείρισης, που έχουν εφαρμόσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δείχνουν τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την υγεία και την ασφάλεια των τοπικών και διεθνών κοινοτήτων μας».

Check-in

Η Emirates έχει εφαρμόσει την παροχή ενός ιατρικού σετ σε κάθε επιβάτη στο Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και σε πτήσεις προς αυτό. Το σετ αυτό περιέχει ιατρικές μάσκες, γάντια, αντιβακτηριδιακά μαντήλια και αντισηπτικά χεριών.

Τα γάντια και οι μάσκες είναι απαραίτητες για τους επιβάτες και τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ κατά την πτήση μόνο η μάσκα είναι αναγκαία. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο η θερμοκρασία των επιβατών και των εργαζομένων θα ελέγχεται από ειδικά μηχανήματα σε διάφορους χώρους.

Επίσης, έχουν τοποθετηθεί στο δάπεδο σημάνσεις για την τήρηση απόστασης και στους χώρους αναμονής με στόχο την τήρηση της απαραίτητης απόστασης.

Σε κάθε πάγκο του check-in και της υπηρεσίας μετανάστευσης έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά πλαίσια με στόχο να παρέχεται η αναγκαία ασφάλεια κατά τη διάδραση των επιβατών και των εργαζομένων.

Επιβάτες Transit

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν διαμέσου του αεροδρομίου του Dubai και μεταφέρονται σε άλλες πτήσεις, θα περνούν από έλεγχο θερμοκρασίας κατά την αποβίβασή τους. Στους πάγκους των αντίστοιχων υπηρεσιών έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά πλαίσια.

Το προσωπικό του αεροδρομίου θα φοράει προστατευτικό εξοπλισμό και θα κατευθύνει τους πελάτες τηρώντας ασφαλή απόσταση. Οι πελάτες θα λαμβάνουν ένα σετ υγιεινής πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους.

Επιβίβαση

Η ακολουθία της επιβίβασης θα γίνεται κλιμακωτά και οι επιβάτες θα επιβιβάζονται ανά σειρά. Οι χώροι αναμονής έχουν αναδιαμορφωθεί με στόχο να τηρείται η απαραίτητη απόσταση.

Οι εργαζόμενοι θα φορούν προστατευτικό εξοπλισμό και θα βοηθούν στην ακολουθία της επιβίβασης. Οι πύλες θα καθαρίζονται ενδελεχώς και θα απολυμαίνονται μετά από κάθε επιβίβαση.

Κατάστρωμα

Όλο το πλήρωμα καμπίνας θα εξοπλίζεται με προστατευτικό εξοπλισμό. Για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και υγιεινής η Emirates προσέθεσε ένα βοηθό εξυπηρέτησης καμπίνας (CSA) για πτήσεις άνω της 1μιση ώρας. Ο CSA θα διασφαλίζει το γεγονός ότι οι τουαλέτες θα απολυμαίνονται κάθε 45 λεπτά. Κάθε τουαλέτα θα διαθέτει αντισηπτικό σαπούνι και οδηγίες καθαρισμού.

Τα έντυπα υλικά θα απομακρυνθούν και στις θέσεις premium θα παρέχονται μενού μίας χρήσης. Τα μαξιλάρια, τα στρώματα, οι κουβέρτες, τα ακουστικά και τα παιχνίδια θα είναι ασφαλισμένα σε σακούλες. Θα παρέχονται ζεστά γεύματα χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας εργαλεία, τα οποία θα απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση.

Οι χειραποσκευές θα ελέγχονται και θα επιτρέπεται μόνο η μεταφορά λαπτοπ, σακιδίων, χαρτοφυλάκων και αντικείμενων βρεφικής φροντίδας. Οι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν στυλό για να συμπληρώνουν τις Φόρμες Υγείας που απαιτούνται από μερικά κράτη.

Τα σύγχρονα αεροσκάφη της Emirates διαθέτουν ειδικά φίλτρα αέρος HEPA, τα οποία αφαιρούν το 99.97% των ιών και εξοντώνουν τη σκόνη, τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια.  Μετά από κάθε ταξίδι και την προσγείωση στο Ντουμπάι κάθε αεροσκάφος  θα απολυμαίνεται.

Πλήρωμα

Θα παρέχεται μεταφορά με αυτοκίνητα από το σπίτι προς το αεροδρόμιο και αντιστρόφως για τους εργαζομένους κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας τους. Τα πληρώματα θα εξετάζονται πριν την επιβίβασή τους σε πτήσεις.

Οι στάσεις στους προορισμούς μακρινών αποστάσεων έχουν μειωθεί όπου αυτό είναι εφικτό και το πλήρωμα διαμένει σε μεμονωμένα δωμάτια σε ξενοδοχεία.

Κατά την επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι θα πραγματοποιούνται εξετάσεις για τον Κορωνοϊό. Κάθε μέλος του πληρώματος θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα 14 ημερών μετά από κάθε πτήση εκτός και εάν ήδη εργάζεται.

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΠΗΓΗmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με τέτοια εικόνα των Αεροσυνοδών, δεν θα έμπαινα ποτέ. Σαν θάλαμος νοσοκομείου είναι. Χαλάει όλη την Εμπειρία. ΌΧΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ