peloponnisos
Πελοπόννησος

Εμπαιγμό χαρακτηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα οι ξενοδόχοι και ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Αποτελούν εμπαιγμό για τις μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, που λειτουργούν σε περιφερειακό επίπεδο με μηδενικές πληρότητες,  τα εξαγγελθέντα απόν την Κυβέρνηση και την ‘Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μέτρα για την δήθεν διευκόλυνση των δανειακών υποχρεώσεων, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων.

Η κοινή ανακοίνωση, έχει ως εξής: 

topΤα εξαγγελθέντα από την Κυβέρνηση και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών μέτρα για τη δήθεν διευκόλυνση  των δανειακών υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αυτοαναιρούνται και αποτελούν εμπαιγμό για τις μικρομεσαίες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν σε περιφερειακό επίπεδο με μηδενικές πληρότητες. Προβλέπουν απαλλαγή από την καταβολή δόσεων χρεολυσίων για 4 μήνες υποχρεώνοντας τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την καταβολή τόκων τη στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα για την εξυπηρέτησή τους.

Μάλιστα για να έχουν αυτή τη δυνατότητα, θέτουν ως προϋπόθεση να είναι ενήμερα τα δάνεια στις 31/12/2019, τη στιγμή που, αφενός είναι γνωστό ότι τα ξενοδοχειακά δάνεια πληρώνονται ανά εξάμηνο (Δεκέμβριο και Ιούνιο) αφετέρου, σύμφωνα με την τραπεζική πρακτική, θεωρούνται ως ενήμερα έως και 90 ημέρες από την ημέρα καταβολής της δόσης, την οποία πληρώνουν οι δανειολήπτες ακόμα και τμηματικά στην δύσκολη οικονομική συγκύρια που διανύουμε. Επιπλέον δε εξαιρούνται από τα μέτρα χιλιάδες οικογενειακές ξενοδοχειακές μικρές επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν νομική μορφή λειτουργίας ως Α.Ε. και Ε.Π.Ε.

Είναι πλέον σαφές ότι οι αρμόδιοι υπουργοί επιδεικνύουν άγνοια της πραγματικότητας και ως γνήσιοι εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής οδηγούν στην αυτοδιάλυση χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις που αποτελούν και την πλειοψηφία του νόμιμου ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που, για λόγους εντυπώσεων και μόνο, απαλλάσσουν δήθεν από την καταβολή ΦΠΑ και άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων τις επιχειρήσεις μεταθέτοντας τις υποχρεώσεις για λίγους μήνες χωρίς δέσμευση πλαισίου αποπληρωμής.

Από την άλλη η δήθεν αντικειμενική προσέγγιση και η έγνοια για την διατήρηση της υφιστάμενης καταστάσεως των εργαζομένων είναι υποκριτική διότι γνωρίζουν ότι επιχειρήσεις χωρίς έσοδα οδηγούνται σε λουκέτο και τουρισμός χωρίς αεροπλάνα και συγκοινωνίες δεν υπάρχει.

Είναι καιρός να εγκαταλειφθεί η πολιτική των αποκλεισμών των μικρών επιχειρήσεων με εξαιρέσεις και προνόμια υπέρ των μεγάλων και ισχυρών. Αυτή η καταστροφική πολιτική είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στη χώρα με συνέπειες οδυνηρότερες ακόμα και από την αιτία για την οποία θεσπίστηκε. Γιατί, η διασφάλιση της ζωής των ανθρώπων από την επέλαση του κορωνοϊού θα είναι, ταυτόχρονα, καταδικαστική για τη βιωσιμότητα των ΜΜΕ, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας αφού οι άνθρωποι θα ζουν αλλά πάνω στα ερείπια των επιχειρήσεών τους.

Καλούμε τους έχοντες την εξουσία λήψης των αποφάσεων να επανεξετάσουν τη θέση τους και να προχωρήσουν σε μέτρα που να εξυπηρετούν την ισοτιμία και ισονομία του συνόλου των πληττομένων επιχειρήσεων του  Τουρισμού και , εν αναμονή της αναθεώρησης των εξαγγελιών, χρεώνουμε τα αιτήματά μας  σε όλους στους Βουλευτές της Πελοποννήσου όλων των κομμάτων και τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς παράγοντες από τους οποίους αναμένουμε να μην επιλέξουν να είναι απόντες και να συνταχθούν μαζί μας στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.

Με τιμή,
Για τον

Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Δρ. Κων/νος Μαρινάκος Πέτρος Κουτσόπουλος
Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Δημήτριος Πολλάλης

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδόχων Άργους-Μυκηνών

Πέτρος Κουτσόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας

Κων/νος Μαρινάκος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Σύλλογος Ξενοδόχων Κορινθίας

Σοφία Φιλιππίδη

Πρόεδρος Δ.Σ.

 Ένωση Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας & Περιχώρων

Βασίλειος Τυλιγάδας

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Δημήτριος Καραλής

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας

Δημήτριος Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Σύλλογος Ξενοδόχων Πύργου

Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ.

Ένωση Ξενοδόχων Πάτρας

Ηλίας Μεντζελόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *