Ενάντια στο Brexit κορυφαία στελέχη από τη βιομηχανία του τουρισμού

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον ταξιδιωτικό κλάδο «ορθώνουν το ανάστημά τους» και προχωρούν στην υπογραφή επιστολής, με την οποία ζητούν να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία ως χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

the timesΟ πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της TUI, Peter Long, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, η διευθύνουσα σύμβουλος της easyJet, Carolyn McCall, ο επικεφαλής της Air Asia, Tony Fernandes και η συνιδρυτής της lastminute.com, Martha Lane Fox, καθώς και οι επικεφαλής των αεροδρομίων Heathrow, Gatwick και Manchester, υπογράφουν την επιστολή, που δημοσιεύτηκε στους Times σήμερα.

Διακόσιοι ηγέτες από τον κόσμο των επιχειρήσεων ζητούν η Βρετανία να παραμείνει εντός μιας «μεταρρυθμισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης». Μεταξύ αυτών οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι 36 εταιριών του δείκτη FTSE 100, συμπεριλαμβανομένων των ASDA, BT, Vodafone και Marks & Spencer.

Η επιστολή υποστηρίζει ότι εξερχόμενη η Βρετανία από την Ε.Ε. θα αποθαρρυνθούν οι επενδύσεις και θα τεθούν σε κίνδυνο η απασχόληση και η οικονομία.

«Οι επιχειρήσεις χρειάζονται απεριόριστη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων, προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Η Βρετανία θα είναι ισχυρότερη, πιο ασφαλής και σε καλύτερη θέση παραμένοντας ως μέλος της ΕΕ», αναγράφεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Σε δήλωσή του σήμερα το πρωί, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Heathrow, John Holland-Kaye είπε σχετικά: «Η ένταξη στην ΕΕ έχει καταστήσει τα αεροπορικά ταξίδια προσιτά και με τακτικές πτήσεις, τροφοδοτώντας τον τομέα της απασχόλησης, των εξαγωγών και την οικονομική ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Charli Cornish, διευθύνων σύμβουλος της MAG, η οποία έχει τη διαχείριση των αεροδρομίων του Manchester, του Stansted, του East Midlands και του Bournemouth, δήλωσε: «Οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες τώρα ανταγωνίζονται με επιτυχία τις αεροπορικές εταιρίες σε όλες της γραμμές στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τους «ανοικτούς ουρανούς», που δημιουργήθηκαν από την ΕΕ.

Εκτός από μια μεγαλύτερη επιλογή προορισμών και χαμηλότερων ναύλων, οι Ευρωπαίοι ταξιδιώτες έχουν επίσης αποκτήσει πρόσβαση σε πιο ασφαλή ταξίδια και απολαμβάνουν προνόμια όπως, η κατάργηση των τελών περιαγωγής της κινητής τηλεφωνίας και η προστασία σε περίπτωση που οι πτήσεις διαταραχθούν».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *