Α380

Ένας επιπλέον «αεροπορικός» φόρος θα έπληττε τις κοινωνικά ευάλωτες τάξεις

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Ένας ευρωπαϊκός αεροπορικός φόρος στους επιβάτες, θα έπληττε την κινητικότητα των πιο «κοινωνικά ευάλωτων» καταναλωτών, υποστηρίζει, το «Τhe Consumer Choice Center», καθώς εναντιώνεται στις προτάσεις της Ολλανδίας για φόρο στα εισιτήρια, στα 7 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι υπουργοί της ΕΕ πέρασαν δύο ημέρες συζητώντας προτάσεις για περιβαλλοντικό φόρο επί των αερομεταφορών σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα. Στόχος τους είναι να παρουσιάσουν ένα νέο φορολογικό σχέδιο για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή το φθινόπωρο.

Σκοπός είναι να περιοριστούν οι πτήσεις προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές του διοξειδίου  του άνθρακα.

Ο Fred Roeder, διευθύνων σύμβουλος του,The Consumer Choice Center, δήλωσε:

«Τα αεροπορικά ταξίδια είναι σημαντικά φθηνότερα τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό έχει εκδημοκρατίσει τις μεταφορές, στο βαθμό που οι καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος έχουν σχεδόν την ίδια ικανότητα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μισθωτοί μεσαίας τάξης, αλλά και υψηλής.

Η Ολλανδία πρότεινει μια νέα εισφορά ύψους 7 ευρώ ανά επιβάτη και ανά τμήμα πτήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλο ποσό σε ορισμένες βόρειες χώρες όπως τη Σουηδία ,αλλά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αυτό θα αποτελούσε σημαντική αύξηση των τιμών».

Συνέχισε:

«Τα νησιωτικά κράτη όπως η Μάλτα, η Κύπρος και τμήματα της Ισπανίας και της Ελλάδας θα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία τους.

Ο Roeder δήλωσε: «Υπάρχουν περιβαλλοντικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, αλλά δεν μπορούν να καταπολεμηθούν απλά λέγοντας στους καταναλωτές να μένουν στο σπίτι τους. Τα νέα μοντέλα αεροσκαφών με πιο αποδοτικούς κινητήρες θα είναι διαθέσιμα τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, αναφέρεται ότι η Iata αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις νέες τεχνολογίες και τα αειφόρα καύσιμα για την αεροπορία, προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στους αερομεταφορές, αντί να επιβάλλουν περιβαλλοντικούς φόρους.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *