Photo by King's Church International on Un
Photo by King’s Church International on Unsplash

Βρετανία: Συζητήσεις για επιστροφή από πορτοκαλί χώρες χωρίς καραντίνα, για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Οι διακοπές στο εξωτερικό θα μπορούσαν να σωθούν για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες, στο πλαίσιο προτάσεων που εξετάζονται από τη βρετανική κυβέρνηση, οι οποίες δεν ξεφεύγουν από τα όρια των ταξιδιωτικών σχεδίων για τη Βρετανία, που αυτή εκπονεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προτάσεις, με βάση τις οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιτρέπεται σε άτομα που είναι πλήρως εμβολιασμένα για τον Covid να αποφεύγεται η καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία από ταξίδι σε χώρες της “πορτοκαλί” λίστας της βρετανικής κυβέρνησης.

Η αλλαγή αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα ταξιδιών χωρίς καραντίνα στους περισσότερους σημαντικούς προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη για τους Βρετανούς, αλλά και στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Telegraph.

Ωστόσο, οι προτάσεις για την ελάφρυνση των περιορισμών για τα εμβολιασμένα άτομα λέγεται ότι βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, με μία ανώτερη ανώνυμη πηγή να αναφέρει στην εφημερίδα ότι “Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο που πρέπει, αλλά είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Τα σχέδια αναμένεται να είναι έτοιμα να συζητηθούν από την επιτροπή επιχειρήσεων του υπουργικού συμβουλίου εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου, πιθανώς πριν από την προθεσμία της 28ης Ιουνίου, όταν οι υπουργοί έχουν δεσμευτεί να επανεξετάσουν το σύστημα φωτεινού σηματοδότη, αναφορικά με τα τεστ για τον Covid και την καραντίνα των ταξιδιωτών.

Οι αξιωματούχοι στη Βρετανία εξακολουθούν να εργάζονται για το σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να ισχύει η επιστροφή πίσω στη χώρα χωρίς καραντίνα και τεστ για τους Βρετανούς, εάν θα είναι συνολική απόφαση ή θα υπάρχουν εξαιρέσεις, λόγου χάρη για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν και για τους ανήλικους κάτω των 18 ετών και τα παιδιά.

“Είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα επιλυθεί εγκαίρως για το τέλος του μήνα. Υπάρχουν πάρα πολλά να κάνουμε. Άλλωστε η διαφορά είναι στη λεπτομέρεια”, υπογράμμισε η ανώτερη πηγή στην εφημερίδα.

ksd PRIMAGEL Βρετανία
adv

Από την πλευρά του ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Αναγνωρίζοντας την ισχυρή στρατηγική λογική και την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού, έχουμε ξεκινήσει εργασίες για να εξετάσουμε τον ρόλο των εμβολιασμών στη διαμόρφωση ενός διαφορετικού συνόλου μέτρων υγείας για τα εισερχόμενα ταξίδια”.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την έρευνα της Δημόσιας Υγείας στη Βρετανία (PHE), στην οποία αναφέρθηκε ο Βρετανός  πρωθυπουργός, η οποία διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της Pfizer ήταν 96% αποτελεσματικό έναντι νοσηλείας απέναντι στην ινδική μετάλλαξη του ιού, μετά από τις δύο δόσεις, και το AstraZeneca 92% αποτελεσματικό.

“Τα ευπρόσδεκτα νέα από το PHE ότι τα εμβόλια είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι της ινδικής μετάλλαξης του ιού, μετά από πλήρη δόση, αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορούν με ασφάλεια να εξαιρούνται από την καραντίνα και την υποχρέωση διενέργειας τεστ Covid, έπειτα από ταξίδι σε ‘πράσινες’, αλλά και ‘πορτοκαλί’ χώρες. Αυτό συμβαίνει ήδη στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο, και με τα δύο τρίτα των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου να αναμένεται να έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις 19 Ιουλίου, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο μια τέτοια κίνηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί τώρα, για να σώσει τη θερινή περίοδο και να επιτρέψει στους ανθρώπους να απολαύσουν τα ταξίδια με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Άλλωστε, αυτό θα ήταν απόλυτα σύμφωνο με την προσέγγιση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα εμβόλια για να ‘ξεκλειδώσει’ με ασφάλεια την κοινωνία και να εκκινήσει την οικονομία”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK, Tim Alderslade.

Η Karen Dee, διευθύνουσα σύμβουλος της Ένωσης Αερομεταφορέων, πρόσθεσε: “Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ και της Ε.Ε., που μειώνουν τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες”.

“Η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι οι εμβολιασμοί είναι αποτελεσματικοί – οπότε σίγουρα οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς την ανάγκη καραντίνας ή ακριβών τεστ Covid. Άλλωστε, η ελευθερία που θα δοθεί στους εμβολιασμένους πολίτες, όχι μόνο θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα να εμβολιαστούν, αλλά θα δείξει επίσης σε άλλες χώρες τα οφέλη της αύξησης των προγραμμάτων εμβολιασμού τους”, υπογράμμισε διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye.

Tagged

4 σχόλια στο “Βρετανία: Συζητήσεις για επιστροφή από πορτοκαλί χώρες χωρίς καραντίνα, για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς ταξιδιώτες

  1. Αυτό θα ισχύει μόνο για Βρετανούς ή και για Έλληνες που θα ταξιδέψουν στην Μ. Βρετανία ;

    1. Ας αποφασίσουν πρώτα και βλέπουμε, αλλά ο κανόνας είναι οποιασδήποτε που εισέρχεται στην χώρα. Δεν είναι κριτήριο η εθνικότητα αλλά η περιοχή αναχώρησης

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *