Ενίσχυση €175.000 στη La Palma από το Ίδρυμα TUI Care

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Περισσότερα από 175.000 ευρώ έχει συγκεντρώσει το Ίδρυμα TUI Care, στο πλαίσιο ειδικής εκστρατείας, για τη στήριξη των κατοίκων της La Palma, του νησιού των Καναρίων Νήσων, που επλήγη από την ηφαιστειακή έκρηξη το περασμένο Φθινόπωρο.

Η έκρηξη προκάλεσε όλεθρο για τρεις μήνες, με στρώματα λάβας να καταστρέφουν σπίτια και σχολεία και περισσότερους από 7.000 κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

Χάρη στις δωρεές, μια τοπική οργάνωση, η Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL), έχει διανείμει σχεδόν 180.000 δέματα τροφίμων στους ντόπιους, στη Λα Πάλμα, που επλήγησαν ιδιαίτερα από την έκρηξη του ηφαιστείου. Ενώ, μια άλλη οργάνωση, Η Educo, μια ισπανική ΜΚΟ που εστιάζει στην προστασία και την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε μαθητές και δασκάλους που έχουν πληγεί ως μέρος ενός σχολικού προγράμματος ευρείας βάσης, το οποίο θα τους βοηθήσει να συμφιλιωθούν με την τραυματική εμπειρία των προηγούμενων μηνών.

Ο Bernd Mäser, διευθύνων σύμβουλος και εκπρόσωπος της Robinson δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: “Τα Κανάρια Νησιά και η Robinson έχουν μια ιδιαίτερη σχέση εδώ και δεκαετίες και είναι εξαιρετικά κοντά στις καρδιές των πελατών και των συναδέλφων μας. Επομένως, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να βοηθήσουμε αυτή τη στιγμή. Η απίστευτη γενναιοδωρία τους έχει εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοι της La Palma που επλήγησαν από την ηφαιστειακή έκρηξη θα λάβουν μακροπρόθεσμη υποστήριξη, προκειμένου να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές συνέπειες της καταστροφής”.

Το πρόγραμμα Emergency Aid, του ιδρύματος TUI Care, δημιουργήθηκε για να παρέχει άμεση ενίσχυση στις τοπικές κοινότητες, σε τουριστικούς προορισμούς, σε περιπτώσεις φυσικής καταστροφής.

Δεν είναι η πρώτη εκστρατεία έκτακτης ανάγκης, που έχει αναλάβει το Ίδρυμα, καθώς στο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί ανάλογες ενέργειες για τη συγκέντρωση χρημάτων, για ανθρώπους που επλήγησαν από δασικές πυρκαγιές, τόσο στην Τουρκία, όσο και την Ελλάδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *