karalis

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Ο Τουρισμός asset για την περιοχή

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

“Οι ικανοποιητικές πληρότητες του Αυγούστου στη Μεσσηνία απέδειξαν  το συγκριτικό πλεονέκτημα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, μετριάζοντας τη σημαντική ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος, χωρίς φυσικά και να την αποσοβήσει. Γιατί, είναι βέβαιο ότι ενώ ένας μήνας δεν μπορεί να αποτελέσει «σωσίβιο» για τους υπόλοιπους έντεκα, λειτούργησε, απλά, διορθωτικά στις ήδη σωρευμένες ζημιές”.

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Καραλής, αναφορικά με την εξέλιξη της φετινής τουριστικής κίνησης.

Και συνέχισε: “Η στήριξη προήλθε , κατά κύριο λόγο, από τους Έλληνες επισκέπτες σε αντίθεση με τους ξένους που ήταν ελάχιστοι λόγω της διακοπής των αεροπορικών συνδέσεων με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ανάγκη επανεκτίμησης της εγχώριας αγοράς και της αξιολόγησής της με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της covid εποχής.

Ο Τουρισμός αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ειδικά στη Μεσσηνία, οφείλουμε να βασιστούμε στη στήριξη του τουριστικού τομέα με παράλληλη διασύνδεσή του με την πρωτογενή παραγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Σε αυτή την προσπάθεια τον πρώτο ρόλο έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία συντονισμού για το σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς με ανοικτές γραμμές επικοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων σε θεσμικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Η πανδημία μας έδωσε πολλά μηνύματα που όλοι πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε αυξάνοντας τα αντανακλαστικά μας για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση με νέα οπτική στη διάσταση που προκάλεσε η κρίση σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, με αντίστοιχη προσαρμογή στη δυναμική που δημιουργείται για το μέλλον.

Επισημαίνουμε , ταυτόχρονα, την ανάγκη προσήλωσης της Πολιτείας στον περιορισμό του νέου κύματος της πανδημίας , με το συντονισμό των αρμόδιων παραγόντων, την επισήμανση των ελλείψεων και την ανάγκη για λήψη διορθωτικών μέτρων για τη στήριξη των πληττόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τουρισμού που αφέθηκαν στο περιθώριο σηκώνοντας το βάρος της επιβίωσης τόσο των ίδιων όσο και της εθνικής οικονομίας”.

Και κατέληξε ο κ. Καραλής: “Η εποχή θα κρίνει τις επιλογές και τις αποφάσεις όλων, κράτους και ιδιωτών. Η αποτίμηση είναι καλό να γίνει με υπευθυνότητα χωρίς θριαμβολογίες αλλά ούτε και μιζέριες, διότι έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να επανέλθουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *