steve

Ενθαρρυντικές οι κρατήσεις του 2021, “κοντά” στα νούμερα του 2019, λέει το Dart Group που μετονομάζεται σε Jet2

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

O Stephen Heapy αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της Jet2 plc. Ο Philip Meeson θα παραμείνει Εκτελεστικός Πρόεδρος.

Η αεροπορική εταιρεία Jet2 αναμένει ότι το πρόγραμμα του επόμενου Καλοκαιριού, θα είναι κοντά στα επίπεδα χωρητικότητας θέσεων του Καλοκαιριού 2019, όπως αναφέρθηκε στην σημερινή γενική συνέλευση του μητρικού ομίλου Dart Group, του οποίου αποφασίστηκε η μετονομασία Jet2 Plc, καταδεικνύοντας την σημασία που δίνει η ηγεσία του, στον Τουρισμό και τις δραστηριότητες γύρω από αυτόν.

Όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά, “Η αλλαγή ονόματος θα αντικατοπτρίζει το συνεχιζόμενο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του για την ανάπτυξη της επιχείρησης ταξιδιών αναψυχής», αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των περιορισμών του Covid-19 και των επιπτώσεών του. Η μακροπρόθεσμη φιλοδοξία μας παραμένει να είμαστε η κορυφαία επιχείρηση ταξιδιών αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, “για το καλοκαίρι του 2021, σκοπεύουμε να πετάξουμε σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς αναψυχής με ένα κατάλληλο, προσαρμοσμένο επίπεδο χωρητικότητας, το οποίο αναμένουμε ότι θα είναι κοντά στα επίπεδα θέσεων του Καλοκαιριού του 2019. Οι κρατήσεις μέχρι σήμερα είναι ενθαρρυντικές, με τους μέσους συντελεστές να ξεπερνούν το αντίστοιχο περυσινό χρονικό σημείο».

Όπως αναφέρθηκε στην γενική συνέλευση, ο όμιλος καθήλωσε τον στόλο των αεροσκαφών του στα μέσα Μαρτίου, και ξεκίνησε ξανά τις δραστηριότητές του στις 15 Ιουλίου, αυξάνοντας σταδιακά το καλοκαίρι του 2020, φθάνοντας στον Αύγουστο στο περίπου 40% των προγραμματισμένων προορισμών, προσφέροντας στους Άγγλους πολίτες τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

ksd
adv

Η διοίκηση του ομίλου αν και άσκησε κριτική στην βρετανική κυβέρνηση για το καθεστώς της καραντίνας και τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις, τόνισε ότι “είμαστε ικανοποιημένοι με τα μεγέθη που επιτύχαμε στα πακέτα διακοπών και τις πτήσεις και το οικονομικό αποτέλεσμα που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και θα συνεχίσουμε να προσθέτουμε περαιτέρω χωρητικότητα, κατά περίπτωση, για το υπόλοιπο Καλοκαίρι 2020, υποστηριζόμενη από το γρήγορο και ευέλικτο λειτουργικό μοντέλο μας”.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση του ομίλου αναφέρθηκε ότι στις 28 Αυγούστου, το συνολικό ταμειακό υπόλοιπο ήταν 1.064 εκατομμύρια £, με υπόλοιπο «ιδίων μετρητών»(εξαιρουμένων των καταθέσεων πελατών) £ 629m (στις 31 Μαρτίου 2020: 1,387 εκατομμύρια £ και 520 εκατομμύρια £ αντίστοιχα). Επιπλέον, η Χρηματοδοτική Διευκόλυνση Εταιρικής Χρηματοδότησης της Τράπεζας της Αγγλίας, ύψους έως 300 εκατομμυρίων λιρών δεν χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή.

Και κατέληξε η διοίκηση: «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση και ενίσχυση της ρευστότητας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι τόσο η Jet2.com,όσο και η Jet2holidays, μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το δύσκολο περιβάλλον συναλλαγών και να επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία σε σταθερή οικονομική θέση, προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *