Έντονη διαμαρτυρία των Κυκλαδιτών προς την Hellenic Seaways

ΦΟΡΕΙΣ

Την έντονη διαμαρτυρία των Κυκλαδιτών προκάλεσε η ενέργεια της Hellenic Seaways να ακυρώσει προγραμματισμένα δρομολόγια, προκαλώντας μεταξύ άλλων σοβαρά προβλήματα και στον Τουρισμό των Κυκλάδων.
Οι δήμαρχοι και οι φορείς των νησιών εξέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας.
Η επιστολή αυτή προσυπογράφεται από τους Δημάρχους Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη, Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, Σερίφου κ. Αντώνιο Αντωνάκη, Κιμώλου κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη και Φολεγάνδρου κ. Ελευθέριο Βενιό καθώς και από όλους τους Επαγγελματικούς Συλλόγους και φορείς των νησιών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η εταιρεία Hellenic Seaways προχωρεί σε διαδικασίες ακύρωσης των δρομολογίων των πλοίων της FLYINGCAT 3 και FLYINGCAT 4 προς τις Δυτικές Κυκλάδες, λίγες μέρες πριν από την έναρξή τους!
Το γεγονός της δρομολόγησης των παραπάνω ταχύπλοων, χαιρετίστηκε ως ιδιαίτερα θετικό, καθώς κατά κοινή ομολογία τα συγκεκριμένα πλοία, με την ταχύτητα και την αξιοπιστία τους, θα προσέφεραν σημαντική αναβάθμιση στη γραμμή μας. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο με την αξιοπιστία της εταιρείας, αφού κυριολεκτικά στο παραπέντε ζητάει την ακύρωση εγκεκριμένων δρομολογίων, τα οποία έχουν καταχωρηθεί εδώ και καιρό στο σύστημα κρατήσεων.

Ειδικά για το νησί της Κιμώλου μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς αυτά είναι τα μοναδικά δρομολόγια ταχύπλοων που θα εξυπηρετούσαν φέτος το νησί.

Θεωρώντας απαράδεκτη τη μεθόδευση αυτή εις βάρος των νησιών μας, των κατοίκων τους και των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, παρακαλούμε για ενέργειές σας έτσι ώστε να μην επιτραπεί κάτι τέτοιο”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *