rodos

Έντονο το ενδιαφέρον των Σέρβων για τη Ρόδο…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Παρουσιάζοντας  στην τουριστική αγορά της Σερβίας τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου, τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό χιλιετιών και προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού που το καθιστούν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών,  ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018» στη Σερβία, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 22 έως και 25 Φεβρουαρίου 2018 στο Βελιγράδι.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018» αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και όλα τα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας μεγάλη συμμετοχή από tour operators όλων των βαλκανικών και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Φέτος συμμετείχαν 1.100 εκθέτες από 56 χώρες, ενώ επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες.

Στην τελετή των εγκαινίων, παρουσία και της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά παραβρέθηκαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, υπουργοί και  επικεφαλείς  ξένων διπλωματικών αποστολών στη Σερβία, ΜΜΕ και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών στην έκθεση.

Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης το 2018 αναμένεται αύξηση κατά 15% του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία προς την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 οι αφίξεις των Σέρβων τουριστών στη χώρα μας ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο τουρίστες.

rodosΟι πολίτες της Σερβίας επιλέγουν την Ελλάδα ως τον πλέον ευνοϊκό τουριστικό προορισμό. Στους Σέρβους αρέσουν τα τοπικά φαγητά, ο ελληνικός πολιτισμός, η μουσική και τα προϊόντα που προέρχονται από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο δε της ανάπτυξης περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σερβικών εταιρειών θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, τον Μάιο του 2018, η εκδήλωση «Ελληνικό Σαββατοκύριακο», μια εκδήλωση που παρουσιάζει τον ελληνικό πολιτισμό, τον τουρισμό, τις επιχειρήσεις, τη μουσική και τη γαστρονομία στο κέντρο του Βελιγραδίου, ενισχύοντας παράλληλα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Ιδιαιτέρως αισθητή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IFT Beligrade 2018»  ήταν η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, η οποία συμμετείχε στην έκθεση μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με τα στελέχη της κ. Βλάση Φακιόλη και κα Αναστασία Σαββιού να ενημερώνουν τους επισκέπτες για το νησί και να διανέμουν έντυπο υλικό, φυλλάδια και βιβλία της Ρόδου.

Προσέφεραν δε στους επισκέπτες, όπως σε όλες τις εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει η Διεύθυνση Τουρισμού,  τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας  «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo» καθώς και  βότανα και σαπούνια της επιχείρησης Natura Rodos των κυρίων Σταύρου και Γεώργιου Κάλλα.

Η επισκεψιμότητα του stand της Ρόδου ήταν μεγάλη, η υπουργός κα Κουντουρά ήταν από τους πρώτους που το επισκέφθηκαν.

Έντονο το ενδιαφέρον των Σέρβων και άλλων επισκεπτών, όχι μόνον για  τα αξιοθέατα και τις θάλασσες της περιοχής μας αλλά και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει το νησί.

Το χώρο της Ρόδου στην έκθεση, επισκέφθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και των ξενοδοχείων της χώρας, Σέρβοι δημοσιογράφοι από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα αλλά και  δεκάδες επισκέπτες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *