rodos

Εντονότατες διαμαρτυρίες από τους t.o.’s για την διακοπή των γάμων στη Λίνδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Σολομώντεια»…. λύση θα επιχειρήσουν να βρουν οι τοπικοί άρχοντες με την Εκκλησία μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφαση του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλου ν’ απαγορεύσει την τέλεση πολιτικών γάμων, στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Παύλου στην Λίνδο με αφορμή τις διαστάσεις που έλαβε η φωτογραφία Βρετανών νεονύμφων, σε ερωτικές περιπτύξεις και έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των κοινωνικών δικτύων και δημοσιευμάτων του βρετανικού Τύπου.

Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας κ. Γιώργος Ελευθερίου, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής, οι εκπρόσωποι των μεγάλων Τουρ Οπερέιτορ, όπως της TUI, θορυβήθηκαν και ζητούν καθημερινά εξηγήσεις, ενώ δεν έχουν σταματήσει οι παρεμβάσεις και οι οχλήσεις προς τον ίδιο, που τελεί τους πολιτικούς γάμους στην Λίνδο:

«Μόνον για το 2018 έχουμε προγραμματισμένους περίπου 500 πολιτικούς γάμους από διάφορες χώρες τους οποίους διοργανώνουν μεγάλοι Τουρ Οπερέιτορς ενώ υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και το 2020! Μετά την διάσταση που έλαβε η φωτογραφία με το ζευγάρι των νεονύμφων σε ερωτικές περιπτύξεις, εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Ζήτησα από τον Μητροπολίτη της Ρόδου να παρέμβει διότι θεώρησα ότι ήταν απρέπεια για το μοναστήρι. Από εδώ πέρασε ο Απόστολος Παύλος και είναι ιστορικό σημείο για όλο το χριστιανισμό –και όχι μόνον. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν ζευγάρια νεονύμφων να πηγαίνουν έξω από μία εκκλησία και να βγάζουν φωτογραφίες σε τέτοιες περιπτύξεις. Ωστόσο, όλος ο τουριστικός κόσμος έχει αναστατωθεί. Γι αυτό συγκάλεσα λαϊκή συνέλευση για την Πέμπτη, στις 12.30 στην Λίνδο (στο πρώην Δημαρχείο) όπου έχουν προσκληθεί ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος Ρόδου, ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και άλλοι φορείς και τους Τουρ Οπερέιτορς για να θέσουμε το ζήτημα και να το συζητήσουμε διεξοδικά».

Ο κ. Ελευθερίου, πάντως είπε ότι προβληματίζεται πολύ σοβαρά για την ‘επόμενη μέρα’ καθώς σε καθημερινή βάση, δέχεται σωρεία παρεμβάσεων και παραπόνων από τους εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ‘πρέπει και οι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα’ ενώ ξεκαθάρισε ότι το ζευγάρι των Βρετανών, που επιδόθηκε στις ερωτικές περιπτύξεις και ανέβασε αυτές τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στην Λίνδο με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους και πριν από το περιστατικό.
Εν πάση περιπτώσει, σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον η λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στην Λίνδο, καθώς ήδη οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, ξενοδόχοι και πράκτορες της περιοχής, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την τέλεση των πολιτικών γάμων στην Λίνδο.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» ο ξενοδόχος και διοικητικό μέλος του ΕΒΕΔ, κ. Νίκος Γερονικόλας δήλωσε πως «η απόφαση του Δεσπότη είναι ορθή. Καλώς έπραξε και προχώρησε στην απαγόρευση, θέλοντας να στηρίξει τη θέση της Εκκλησίας. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζει ότι η απόφαση αυτή, έχει άμεση επιρροή σε όλο το φάσμα της τοπικής οικονομίας και κυρίως στον Τουρισμό. Καταβάλλονται συντονισμένες ενέργειες για να προσελκύσουμε την τέλεση γάμων στο νησί και η Λίνδος είναι φυσικά, το σημείο κατατεθέν γι’ αυτό. Θα χάσουμε άμεσα τους πελάτες που θα επιλέξουν την Σαντορίνη ως κύριο ανταγωνιστή μας. Θα μπορούσε να επιβληθεί ένα είδος “προστίμου” στο…άτακτο ζευγάρι, που ισχύει σε άλλες χώρες».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την dailymail, εκατοντάδες Βρετανοί αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τους γάμους τους στην Ρόδο για το επόμενο έτος γεγονός που επέτεινε τη σύγχυση και την ανησυχία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *