Επαναχρησιμοποιούμενα μαχαιροπήρουνα και ποτήρια για τα πληρώματα της easyJet από το νέο έτος

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην παροχή επαναχρησιμοποιούμενων μαχαιροπήρουνων και ποτηριών για το σύνολο των πληρωμάτων της προχωράει από τον Ιανουάριο του 2024 η easyJet, μια πρωτοβουλία η οποία εκτιμάται ότι θα περιορίσει κατά 10 και πλέον εκατομμύρια τα αντικείμενα μιας χρήσης ετησίως.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας επιτυχημένης δοκιμής νωρίτερα μέσα στο έτος και τώρα θα επεκταθεί και στα 14.000 μέλη του πληρώματος της αεροπορικής εταιρίας στην ΕΕ, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε μια πρωτοποριακή εφαρμογή στον κλάδο, η easyJet εξοπλίζει όλα τα αεροσκάφη (πιλότους και πλήρωμα καμπίνας) με ποτήρια και μαχαιροπήρουνα πολλαπλών χρήσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα αναλώσιμα είδη μιας χρήσης.

Συνολικά, η πρωτοβουλία αναμένεται να αποτρέψει τη χρήση περισσότερων από 10 εκατομμύρια αντικειμένων μίας χρήσης ετησίως, που ισοδυναμούν με 71 τόνους*, και αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης της easyJet να μειώσει τον αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της.

Τα νέα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, με αποτέλεσμα τα πληρώματα της easyJet να τα χρησιμοποιούν ξανά και ξανά.

Όλα τα πληρώματα θα παραλάβουν τα νέα ποτήρια και μαχαιροπήρουνα τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η διάθεση θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024. Οι νεοπροσληφθέντες πιλότοι και τα μέλη των πληρωμάτων θαλάμου επιβατών θα λάβουν ένα σετ ποτηριών και μαχαιροπήρουνων ως μέρος της στολής τους.

Σχολιάζοντας τη νέα πρωτοβουλία της easyJet η Angela Mullen, επικεφαλής του τμήματος λιανικής πώλησης εν πτήσει της εταιρίας, είπε: “Όπως πάντα, το λαμπρό πλήρωμά μας ανέλαβε αυτή τη δοκιμή και με το πάθος και την αφοσίωσή του στη μείωση των περιττών αποβλήτων, είμαστε τώρα σε θέση να επεκτείνουμε αυτή τη φανταστική πρωτοβουλία σε όλο το δίκτυο. Αυτός είναι μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους εργαζόμαστε για να μειώσουμε τον αντίκτυπο των λειτουργιών μας και θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέες πρωτοβουλίες και να κάνουμε συνεχείς βελτιώσεις για να συμβάλλουμε στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Η δέσμευση της easyJet για μηδενικό καθαρό κέρδος

Το 2022, η easyJet παρουσίασε τον οδικό χάρτη μηδενικών εκπομπών, καθορίζοντας το όραμά της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη, ανά χιλιόμετρο, κατά 78% έως το 2050 (σε σύγκριση με το 2019).

Παράλληλα με τη μετάβαση σε τεχνολογία μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ανανέωσης του στόλου, επιχειρησιακής αποδοτικότητας, εκσυγχρονισμού του εναέριου χώρου, βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου και τεχνολογίας απομάκρυνσης διοξειδίου του άνθρακα.

Από το 2000, η easyJet έχει μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη, ανά χιλιόμετρο, κατά το ένα τρίτο και συνεχίζει να πραγματοποιεί λειτουργικές βελτιώσεις, όπως η μείωση των περιττών αποβλήτων, προκειμένου να επιτύχει τις φιλοδοξίες της για καθαρό μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050.

* Η ετήσια εξοικονόμηση 71 τόνων περιλαμβάνει την κατάργηση των συσκευασιών μαχαιροπήρουνων (που προηγουμένως αντιστοιχούσαν σε 16 τόνους αποβλήτων ετησίως) και την κατάργηση των ποτηριών μιας χρήσης και των καπακιών (που προηγουμένως αντιστοιχούσαν σε 55 τόνους αποβλήτων ετησίως).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *