neckermann

Επαναλειτουργεί η ιστοσελίδα του Neckermann Reisen

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στον “αέρα” βρίσκεται ξανά η ιστοσελίδα του ιστορικού γερμανικού ταξιδιωτικού οργανισμού Neckermann Reisen, η οποία δεν λειτουργούσε μετά την χρεωκοπία της Thomas Cook.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το money-tourism.gr, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, είχε δημοσιεύσει τις επιστολές των επικεφαλής Thomas Cook Γερμανίας και Sentido GmbH, που δήλωναν τις προθέσεις, αλλά και τις προσπάθειες για επαναλειτουργία των εταιριών από την 1η Δεκεμβρίου, με νέους επενδυτές, με προοπτική να ξεκινήσουν ταξίδια την 1η Ιανουαρίου 2020.

neckermanΗ ιστοσελίδα της Neckermann Reisen αυτή τη στιγμή, πουλάει ταξίδια σε πολλούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και για Ελλάδα, άλλων ταξιδιωτικών οργανισμών και συγκεκριμένα των Alltours, FTI, LMX Touristik, DERTOUR, Schauinsland Travel και Aldiana.

Για Ελλάδα, προσφέρονται πακέτα last minute, σε Κρήτη, Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Μύκονο και Κέρκυρα, από 309 ευρώ, για 7 διανυκτερεύσεις.

Επαφές ενόψη από τους ξενοδόχους του Ηρακλείου

Σημειώνεται ότι ενόψη των προσπαθειών επαναλειτουργίας, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, μέσω της γερμανικής δικηγορικής εταιρίας που έχει προσλάβει, θα επιδιώξει απευθείας επαφή, για το τι μέλλει γενέσθαι. Ως γνωστόν, με βάση τα ισχύοντα στην Γερμανία, μετά την ένταξη της εταιρίας σε προπτωχευτική διαδικασία, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο εκκαθαριστής πρέπει εντός 3 μηνών, δηλαδή έως τα τέλη Δεκεμβρίου, να υποβάλλει έκθεση για την κατάσταση της εταιρίας, με όλες τις λεπτομέρειες, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, τις υποχρεώσεις, τα συμβόλαια, κ.λπ., κ.λπ..

ksd copyright
money tourism copyright photo

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά τη συνεργασία που συνήψε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, με την Γερμανική νομική εταιρία Sozietät Spiliakos & Kotsopoulos, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι επλήγησαν από την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού THOMAS COOK, θα αποστείλουν όλα τα στοιχεία στην νομική εταιρία (τιμολόγια, προκαταβολές, συμβόλαια, κ.λπ.).

Ακολούθως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που εμπλέκονται στην διαδικασία, η νομική εταιρία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον εκκαθαριστή, και πάντως πριν ολοκληρωθεί η έκθεση για την κατάσταση της εταιρίας, ώστε να διαπιστώσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης και γενικότερα των “ανταλλαγμάτων”, ενόψη της πιθανότητας συνέχισης της συνεργασίας των ξενοδοχείων με τη νέα εταιρία, εφόσον αυτή επαναλειτουργήσει με νέους επενδυτές.

Η επαναλειτουργία
thomas
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook Gmbh Stefanie Berg, η οποία προσπάθησε να διασώσει την εταιρία

Στην επιστολή που αποκάλυψε το money-tourism.gr, η διευθύνουσα σύμβουλος της Thomas Cook Γερμανίας, Stefanie Berg έγραφε: “Αυτή τη στιγμή διερευνούμε τη δυνατότητα επαναφοράς των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων από 01.12.2019, για να πραγματοποιηθούν ξανά μετακινήσεις πελατών από 01.01.2020. Για το σκοπό αυτό διεξάγουμε πολλές και εντατικές συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον τόσο για ολόκληρη την ομάδα Thomas Cook Γερμανίας, όσο και για μέρη της επιχείρησης. Προσπαθούμε να βρούμε μια λύση για το μέλλον της εταιρείας μας και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και η συνεργασία μαζί σας, που είστε ο πιο σημαντικός συνεργάτης μας, το συντομότερο δυνατό”.

ogerΚαι συνέχιζε ζητώντας από τους ξενοδόχους να μην ακυρώσουν την συνεργασία τους από την 1η 1ου 2020 και να υποστηρίξουν την επανεκκίνηση της εταιρίας.

Και η Sentido

Αντίστοιχα, το money-tourism.gr, αποκάλυψε την επιστολή της εκκαθαρίστρια της Sentido GmbH, Julia Kappel-Gnirs, που ζητούσε από τους ξενοδόχους, να μην “κατεβάσουν” τα σήματα Sentido και smartline, αλλά να περιμένουν μερικές εβδομάδες.

thomasΈγραφε χαρακτηριστικά: “Ως προσωρινοί διαχειριστές αφερεγγυότητας αποκτήσαμε αμέσως μια πρώτη επισκόπηση της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας. Παρά τη δύσκολη κατάσταση, η SENTIDO GmbH με τα εμπορικά σήματα SENTIDO και smartline έχει προοπτικές και ευκαιρίες για το μέλλον.

Τα κατάλληλα μέτρα για τη συνέχιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα προετοιμαστούν και θα αξιολογηθούν αμέσως. Κύριος στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα και τις απώλειες σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο πλαίσιο του νομικού πλαισίου του Κώδικα Αφερεγγυότητας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση: Η εταιρεία επιδιώκει να εισέλθουν νέοι επενδυτές στη SENTIDO GmbH και να επανεπενδύσουν στα εμπορικά σήματα. Ανάλογα με την μελλοντική ιδιοκτησία της SENTIDO GmbH, αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια ευκαιρία για κάθε μεμονωμένο franchisee. Παρά την πίεση του χρόνου που υπάρχει για όλους, σας προτρέπουμε να παραμείνετε με το εμπορικό σήμα και τις επόμενες εβδομάδες θα δώσουμε σε όλους μια πολύ καλύτερη εικόνα για τις μελλοντικές ευκαιρίες. Σήμερα διερευνάμε την δυνατότητα επαναφοράς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων από 01.12.2019, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εκ νέου τα ταξίδια από 01.01.2020“.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *