Επενδύσεις που θα προσθέσουν 2.000 θέσεις εργασίας στον τουρισμό!!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Του Γρηγόρη Τάσιου, 
Προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού και Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής. 

Το 2014 ήταν μία καλή χρονιά για την Χαλκιδική. 
Είχαμε περίπου 600.00 επισκέπτες-τουρίστες και αύξηση 7% σε σχέση με το 2013, επιστροφή της δυτικής αγοράς, με Γερμανία στο +15%, Αγγλία στο +10%, 4.000 αφίξεις από Ολλανδία(νέα αγορά), Βαλκάνια στα ίδια επίπεδα με το 2013, πτώση από Ρωσία -7% και από Ουκρανία -50%, ο τζίρος +5% κατά εκτίμηση. 
Μετά τη συμμετοχή μας στην έκθεση WTM στο Λονδίνο φαίνεται ξεκάθαρα η τάση, λόγω και της γεωπολιτικής κατάστασης, η χώρα να γυρίζει πάλι στις παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης. 
Φυσικά δεν αφήνουμε τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης Ρωσία και Ουκρανία. 
Η στρατηγική μας για την επόμενη πενταετία πρέπει να είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας- πολιτισμός, ιστορία, γαστρονομία- καθώς και η ενίσχυση των μικρότερων καταλυμάτων και η μοναδικότητα της ελληνικής φιλοξενίας. Το 2015 είναι μία χρονιά που θα φέρει ακόμη περισσότερες αφίξεις. 
Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα με οποιαδήποτε χρωματική προσέγγιση.
Η Χαλκιδική είναι ένας ευλογημένος τόπος! Υπάρχουν ελλείψεις στις οδικές υποδομές, στις υποδομές υγείας, ασφάλειας, πυροπροστασίας –υποδομές απαραίτητες για υψηλής παροχής υπηρεσίες. Αν βέβαια με ρωτούσε κάποιος τι θα έβαζα σε προτεραιότητα θα έλεγα τα φράγματα και τη σωστή περιβαλλοντική διαχείριση του νομού. Εάν προχωρήσουν τα παραπάνω, η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι έτοιμη. Άλλωστε τα αποδεικνύουν οι πέντε επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη: 5άστερα ξενοδοχεία που θα προσθέσουν 4.000 νέες κλίνες και 2.000 θέσεις εργασίας έως το 2017. Η συμβολή των φορέων και της αυτοδιοίκησης του νομού είναι πολύ μεγάλη. Η σύμπραξη όλων υπό τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας: συνεργασίες – αποτελεσματικότητα-διεύρυνση σεζόν στους επτά μήνες. 
Η επίτευξη του στόχου θα γίνει με επίκεντρο 
α) τη Θεσσαλονίκη (πόλη-αεροδρόμιο), 
β) την ανάπτυξη δικτύου-γκολφ,
γ) την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων (Αριστοτέλης κ.α.) 
δ) τις μαρίνες, 
ε) τα περιπατητικά πάρκα, 
στ) τις πιστοποιήσεις υπηρεσιών”. 
Το είδαμε δημοσιευμένο στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επειδή το βρήκαμε ενδιαφέρον το αναδημοσιεύουμε ασμένως.