Επιχορηγήσεις για 2 νέα ξενοδοχεία σε Καλαμάτα και Θάσο

ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Δύο νέες αποφάσεις για υπαγωγή ισάριθμων επενδύσεων σε ξενοδοχεία, στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και ενίσχυση με επιχορηγήσεις, εξέδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα νέα ξενοδοχεία θα γίνουν σε Καλαμάτα και Θάσο.

Οι εγκρίσεις με τις επιχορηγήσεις και οι αντίστοιχες αποφάσεις είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι των … προηγούμενων ετών ή αρκετών μηνών και δημοσιεύονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Πιο αναλυτικά, υπογράφηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «PORTO MARINA KALAMATA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ IΔΙΩΤΙΚΗ KΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «PORTO MARINA KALAMATA Μ. Ι.Κ.Ε.» (Υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην «Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 4*, δυναμικότητας 48 δωματίων / 96 κλινών» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), επί του Ο.Τ. 458 της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, του Δήμου Καλαμάτας, της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 5.000.000,00 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 5.000.000,00 ευρώ.

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση  με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 2.747.500,00 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 21,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στη Θάσο

Ακόμη εγκρίθηκε η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΛΙΜΕΝΑΡΙΑ ΙΚΕ» με δ.τ. «Limenaria IKE» (Υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Ε ́ κύκλος), όπως ισχύει, που αναφέρεται στην Ίδρυση ξενοδοχείου 3* τύπου bungalows, Δυναμικότητα: 6
Διακριτά bungalows με 28 κλίνες (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα) στο Δήμο «ΘΑΣΟΥ» της Περιφέρειας «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ», συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 621.650,27 € (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 608.282,17 € (ευρώ).

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, συνολικού ύψους 234.188,63 €, ενώ οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 1,44 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *