© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιχορηγήσεις από την ΠΝΑΙ για εκσυγχρονισμό 2 ξενοδοχείων στη Σαντορίνη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Με αποφάσεις του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο καθεστώς ενίσχυσης Γενικής Επιχειρηματικότητας, ο εκσυγχρονισμός δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην Σαντορίνη.

Πιο αναλυτικά με την πρώτη απόφαση εγκρίνεται η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ ΑΞΤΕ» με δ.τ. «DIMITROKALIS» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας.

Το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης  αναφέρεται στον «εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας EL GRECO PALACE στην Θήρα Νοτίου Αιγαίου» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.997.841,00 € (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.997.841,00 € (ευρώ).

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής, ύψους 1 599.352,30 €. Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 31,10 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Με την δεύτερη απόφαση εγκρίνεται η υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΚΥΡΗΝΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΚΥΡΗΝΗ ΑΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Η επένδυση αναφέρεται στον «εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε (5*) αστέρων με διακριτικό τίτλο ΚΥΡΗΝΗ KIRINI υφιστάμενης δυναμικότητας 22 δωματίων και 44 κλινών στη θέση “Περίβολας” Δ.Ε. Οίας του Δήμου Θήρας» (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 498.125,50 € (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 498.125,50 € (ευρώ).

Στο επενδυτικό σχέδιο χορηγείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ύψους 1 149.437,65 €.Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 8,00 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.Σαντορίνη

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *