donald-trump

Οι επιπτώσεις της εκλογής Trump στο επίκεντρο των συζητήσεων της WTM

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ

Τις επιπτώσεις της ανάληψης της προεδρίας των Η.Π.Α. από τον Ρεπουμπλικάνο επιχειρηματικό μεγιστάνα Donald Trump θα εξετάσουν σήμερα οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της World Travel Market στο Λονδίνο.

Ενώ οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές προσπαθούσαν να συνέλθουν από το σοκ της προοπτικής να επικρατήσει της Δημοκρατικής αντιπάλου του Hillary Clinton ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στην κούρσα για το Λευκό Οίκο, η στερλίνα αυξήθηκε σχεδόν δύο σεντς έναντι του δολαρίου.

Ο Trump έχει δηλώσει ότι η Βρετανία θα είναι η πρώτη στη γραμμή για μια εμπορική συμφωνία με τις Η.Π.Α., καθώς θεωρείται ως η πρώτη μετα-Brexit διεθνής συμφωνία με τη μεγαλύτερη προοπτική.
Ο ίδιος είναι επίσης εξοικειωμένος με τον ταξιδιωτικό τομέα, έχοντας εγκαθιδρύσει τα Trump Hotels από το 2007. Έκτοτε, η ξενοδοχειακή αλυσίδα έχει μετεξελιχθεί με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει ακίνητα σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Ιρλανδία και τη Σκωτία, με σχέδια επέκτασης προς τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Ωστόσο, τεράστια αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με την αναμενόμενη διεθνή πολιτική του Trump, έπειτα από τις δεσμεύσεις του για τη δημιουργία ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων Η.Π.Α.-Μεξικού, για την αντιστροφή των ελαστικών ταξιδιωτικών και εμπορικών κανόνων μεταξύ Η.Π.Α. και Κούβας, καθώς και για τη σκληρή μεταναστευτική του γραμμή.

Ο Trump κέρδισε τις κρίσιμες αμφιταλαντευόμενες πολιτείες της Φλόριντα και του Οχάιο και διεκδίκησε τις αμιγώς Δημοκρατικές περιοχές του Μίτσιγκαν και του Ουισκόνσιν κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το Λευκό Οίκο.

Oι Αμερικανοί εκθέτες εμφανίστηκαν συγκρατημένοι χθες στη WTM σχετικά με την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ πολλοί εξ’ αυτών παραδέχονταν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι ανησυχούν, εν όψει ενδεχόμενης νίκης του Trump, για την απήχηση των Η.Π.Α. ως προορισμού στους ταξιδιώτες του εξωτερικού.

Παρ’ όλα αυτά, οι συναλλαγματικές διακυμάνσεις θα μπορούσαν να έχουν θετική επίδραση στην προσέλκυση επισκεπτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι ενδέχεται να ανησυχούσαν για τη μείωση της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

Δεν έχει καταστεί ακόμη σαφές πώς θα αντιμετωπίσει ο Trump τον εισερχόμενο τουρισμό, τον οποίο αγκάλιασε ο Πρόεδρος Obama ως παράγοντα δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος.

Ωστόσο, ο επικεφαλής marketing προορισμού του οργανισμού Brand USA, Tom Garzilli, επέμεινε χθες (Τρίτη) ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει τους δεδηλωμένους στόχους για την επίτευξη 100 εκατομμυρίων εισερχόμενων επισκεπτών ως το 2020. “Στο τέλος της ημέρας, πραγματικά, δεν αλλάζει αυτό που κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *