Επίσκεψη στη Δυτική Ελλάδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Πειραιά  

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο Όμιλος Aldemar Resorts και το Aldemar Academy υποδέχονται το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Πειραιά  στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος από τις 27 ως τις 29 Μαΐου 2022.

H τριήμερη επίσκεψη του μεταπτυχιακού προγράμματος στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, γίνεται στα πλαίσια του μαθήματος «Βιώσιμη Ανάπτυξη στον Τουρισμό και την Τοπική Αυτοδιοίκηση» που διδάσκουν οι Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και Ηλίας Σαββάκης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Βιωσιμότητας & Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Η αρχή του προγράμματος περιλαμβάνει επίσκεψη στο ελαιοτριβείο Μάρκελλου στην Κόρινθο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Ολυμπίας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Το βράδυ θα τους παρατεθεί δείπνο με δημιουργίες από το Sympossio Greek Gourmet Touring, το μοναδικό καραβάνι γεύσεων που γυρίζει όλη την Ευρώπη εδώ και 12 χρόνια.

Το Σάββατο μετά από την επίσκεψη στους χώρους του ξενοδοχείου Aldemar Olympian Village, θα επισκεφτούν το «πράσινο» οινοποιείο Μπριντζίκη σε εσπερίδα με ομιλήτρια την υφυπουργό Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, και τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο.

Τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου Πειραιά αναλαμβάνει το Aldemar Olympian Village.

Σε δήλωσή του ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος αναφέρει: «Με το συνάδελφο και φίλο Ηλία Σαββάκη μας συνδέει η αγάπη για ένα μέλλον βιώσιμο τόσο για τον άνθρωπο και την κοινωνία όσο και για το περιβάλλον. Στα τρία χρόνια που συνεργαζόμαστε καταφέραμε μαζί με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά να αναδείξουμε τη βιωσιμότητα όχι ως μία μοδάτη εναλλακτική στην ανάπτυξη αλλά ως μία εξελικτική διαδικασία που όλοι πια αναγνωρίζουν ως αναγκαία.  Της αποστολής του τμήματος ηγείται η  κ. Κωνσταντίνα Κοτταρίδη, Διευθύντρια του ΔΠΜΣ στη Βιοοικονομία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η οποία είναι και η εμπνευστής αυτού του εναλλακτικού τρόπου εκμάθησης που αποδεδειγμένα πια και εμπνέει αλλά κυρίως συνδέει τη γνώση με την εφαρμογή».

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρικής κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Aldemar Resorts και της πρωτοβουλίας Aldemar Academy, της οποίας εμπνευστής είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να αντιληφθούν οι νέοι σφαιρικά την έννοια της Βιωσιμότητας, αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος της Φιλοξενίας στην Ελληνική οικονομία.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *