limnos

Επίσκεψη βουλευτών WHIA στην Λήμνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

O Σύλλογος «Οι Φίλοι του ANZAC από την Λήμνο» -( “ The Lemnos’ Friends of ANZAC” Ass.), υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν τα μέλη του Προεδρείου της Πα.Δ.Ε.Ε ( World Hellenic Inter-Parliamentary Assoc.), που αποδέχτηκαν την πρόταση να έρθουν στην ακριτική Λήμνο, κοιτίδα του κοινοβουλευτισμού και της ιστορίας.
Έτσι μια αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της, Βουλευτή του New Hampshire (USA) Mr. Thomas Katsiantonis , τον Γραμματέα Hon John Pandazopoulos ( Australia), την Senator Hon.Pana Merchant (Canada)καθώς και την Κα Efstathia Booras ( New Hampshire –USA) , τον Βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου Κο Sotirios Dellis, και τον Βουλευτή Κος Philippe Kitsos (Swiss), επισκέφθηκαν την Λήμνο στις 30,31/07 και 01/08/2016.
Λόγος της επίσκεψης ήταν η ανάλυση του project που ο Σύλλογος “ The Lemnos’ Friends of ANZAC” έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια και που εκτελείται στην Ελλάδα και διεθνώς, με σκοπό την ανάδειξη της θέσης της Λήμνου κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου και κυρίως κατά την εκστρατεία στην Καλλίπολη (1915) (Gallipoli Campaign).

Βεβαίως τα μέλη του Συλλόγου ανάδειξαν σε όλο του το μέγεθος το project, επιδιώκοντας και προσβλέποντας στην ευρύτατη βοήθεια των Ελληνικής καταγωγής βουλευτών ανά τον κόσμο, ώστε να πραγματοποιηθεί εκτός των άλλων μια σειρά δρώμενων πολιτισμού και με πρώτο στόχο την πραγματοποίηση τον Οκτώβριο του 2018 της εκατονταετηρίδας του εορτασμού της Συνθήκης Ειρήνης και Λήξης του Α Παγκοσμίου Πολέμου, που υπογράφτηκε στον Μούδρο , στο φυσικό του τόπο ,τον Μούδρο, με όλη την λαμπρότητα που της αξίζει, ως ένα σημαντικότατο παγκόσμιο ιστορικό δρώμενο, και απαρχή της νεώτερης Παγκόσμιας Ιστορίας. Μάλιστα έγιναν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας σύσφιξης της σχέσεως των λαών της Ελλάδας και της Αυστραλίας, που στήθηκε κοντά στο σημείο που ένα από τα Αυστραλιανά Νοσοκομεία είχαν δημιουργηθεί στην Λήμνο το 1915 και που είχε σταλεί στον Σύλλογο μας από τους απογόνους του διοικητή του, DR.H.J.Stewart
Oι Βουλευτές επισκέφτηκαν διάφορα από τα πιο σημαντικά σημεία στην Λήμνο, όπως την Αρχαία Πολιόχνη, μέρος όπου έχει ανακαλυφθεί το πρώτο Βουλευτήριο στην ιστορία του Πολιτισμού, το νεότευκτο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στον Μούδρο , την Μύρινα κ.α σημεία ιστορικού, πολιτιστικού, ιστορικού αλλά και σύγχρονου παραγωγικού χαρακτήρα.
Με την συμπαράσταση της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, του Δήμου Λήμνου και διάφορων τοπικών αναπτυξιακών φορέων ,όπως η Ένωση Ξενοδόχων Λήμνου, διοργανώθηκαν επίσης παρουσιάσεις διαφόρων projects υπό ανάπτυξη στην Λήμνο, όπως ο Ιατρικός Τουρισμός, έγινε παρουσίαση και γνωριμία με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της Λήμνου και τα παραγόμενα προϊόντα, αλλά και διάφορες αναπτυξιακές κινήσεις προοπτικής της Περιφέρειας , γενικότερα.
Στο τελευταίο workshop την τρίτη μέρα της επίσκεψης ,η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κα Χριστιάνα Καλογήρου μετά από τις τοποθετήσεις όλων των κοινοβουλευτικών που εξέθεσαν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν κατά την τριήμερη επίσκεψή τους στο νησί , τους κάλεσε να συνεργαστούν, στην πραγμάτωση των ιδεών που θα αποφέρουν προκοπή στον τόπο. Επίσης ο Έπαρχος Λήμνου ,Κος Ευάγγελος Γιαρμαδούρος κάλεσε το Συμβούλιο να κάνει την Αρχαία Πολιόχνη, επίσημη έδρα της ΠΑ.Δ.Ε.Ε., ως ένδειξη της απόλυτης σχέσης των δημοκρατικών θεσμών με το νησί της Λήμνου. Ο Πρόεδρος δε Κος Thomas Katsiantonis υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να πραγματοποιηθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. το 2017 στην Λήμνο, φέρνοντας έτσι στο νησί όλους τους κοινοβουλευτικούς Ελληνικής Καταγωγής ανά τον κόσμο. Υποσχέθηκαν επίσης όλοι μαζί ότι θα γίνουν αρωγοί της προσπάθειας ανάδειξης της ιστορικής σημασίας της Λήμνου κατά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως είναι και η βασική προτεραιότητα του Συλλόγου “The Lemnos’ Friends of ANZAC” .
Η αποστολή κατόπιν αναχώρησε και επισκέφτηκε την Λέσβο, σε ένα πολύ στενό διήμερο πρόγραμμα παρουσίασης και αυτού του νησιού του Βορείου Αιγαίου , με την βοήθεια και συμπαράσταση της Περιφέρειας .

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *