Επιστροφή στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης για την TUI | Παραμένει σημείο αναφοράς η βρετανική αγορά διαβεβαιώνει ο όμιλος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά την απόφαση των μετόχων του υπέρ της αποκλειστικής συμμετοχής του στον δείκτη DAX της Φρανκφούρτης και της διαγραφή του από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος TUI, είδε τη μετοχή του να επιστρέφει σήμερα, μετά από περίπου μια δεκαετία, στο Prime Standard του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Sebastian Ebel, μαζί με τον οικονομικό διευθυντή, Mathias Kiep, άνοιξαν τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, χτυπώντας το κουδούνι του Χρηματιστηρίου στην αίθουσα συναλλαγών. Η πρώτη τιμή της μετοχής της TUI διαμορφώθηκε στα 7,73 ευρώ. Ο Όμιλος αναμένει να εισαχθεί στο MDAX στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα διαγραφεί από το βρετανικό Χρηματιστήριο.

Σε δηλώσεις του ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TUI, είπε: “Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την TUI που αντικατοπτρίζει τον μετασχηματισμό του Ομίλου. Από σήμερα, η Φρανκφούρτη είναι και πάλι το χρηματιστήριό μας. Δίνουμε έτσι σαφή έμφαση σε μία εισαγωγή στο χρηματιστήριο – αντί για δύο προηγουμένως. Αυτό αυξάνει την ορατότητα και την ελκυστικότητα της μετοχής μας για τους παγκόσμιους επενδυτές μας. Ως μάρκα, η TUI είναι στο σπίτι της στον κόσμο, με ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη και σε προορισμούς σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και με την έδρα της και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο στη Γερμανία. Θέλουμε να επεκτείνουμε τη διεθνή μας παρουσία, να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε κερδοφόρα και να υποστηρίξουμε αυτή την ανάπτυξη με απλούστερες δομές. Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία για την εταιρεία, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους μετόχους της”.

“Η αλλαγή της δομής της διπλής εισαγωγής και η επιστροφή στο Prime Standard στη Φρανκφούρτη ήταν μια καλά μελετημένη απόφαση που υποστηρίχθηκε από τους μετόχους μας με εντυπωσιακή πλειοψηφία (98,35%). Με το σημερινό βήμα, απλοποιούμε τις δομές, ενοποιούμε τη ρευστότητα σε ένα κέντρο συναλλαγών και έτσι ενισχύουμε την TUI και την παγκόσμια παρουσία του εμπορικού της σήματος. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με επιτυχία και η TUI θα πρέπει να παραμείνει μια ελκυστική μακροπρόθεσμη επένδυση για τους σημερινούς και νέους μετόχους”, πρόσθεσε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Mathias Kiep.

Ο όμιλος TUI διαβεβαίωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει “βασική” αγορά, παρά το γεγονός ότι η εταιρία διακόπτει τη διπλή εισαγωγή της στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης.

Η απόφαση να εισαχθεί στο Λονδίνο πριν από μια δεκαετία αποτέλεσε “βασικό παράγοντα” στην εξαγορά και ενσωμάτωση της πρώην ΤUI Travel στον όμιλο ΤUI.

“Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του μετασχηματισμού του ομίλου, η επιτήρηση των μετοχών και η ρευστότητα της μετοχής της TUI στα χρηματιστήρια έχουν μετατοπιστεί όλο και περισσότερο προς τη Γερμανία, γεγονός που ώθησε τους επενδυτές να ξεκινήσουν τις αρχικές συζητήσεις για την αλλαγή της διπλής εισαγωγής”, δήλωσε η εταιρία.

Και πρόσθεσε: “Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι και εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στην 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ομίλου τον Φεβρουάριο του 2024, η προηγούμενη δομή διπλής εισαγωγής θα καταργηθεί. Η μετατόπιση του χρηματιστηρίου από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη δεν θα έχει καμία επίπτωση στις εταιρίες και τις δραστηριότητες της TUI στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η αγορά αυτή είναι και θα παραμείνει βασική αγορά για τον όμιλο”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου, το μέλλον είναι προσανατολισμένο προς την κερδοφόρα ανάπτυξη, με περισσότερους πελάτες, νέα προϊόντα και νέες αγορές προς ανάπτυξη, ενώ η ψηφιοποίηση προσφέρει πολλές νέες ευκαιρίες. Επίσης, τα δυναμικά, ταξιδιωτικά πακέτα και οι πωλήσεις μέσω εφαρμογών πρόκειται να οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *