Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΞΕΕ για τα “αστέρια” στην Κέρκυρα

ΦΟΡΕΙΣ

Παρουσιάστηκε χθες στην Κέρκυρα, η νέα διαδικασία κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών, που διοργάνωσαν με επιτυχία η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το ΞΕΕ στο Ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης ο οποίος έκανε έκκληση για ενότητα του τουριστικού κλάδου βάσει των νέων δεδομένων στον κλάδο και έμφαση στην προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες (Ελληνικό πρωινό κ.α.).
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΞΕΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια για βελτίωση τς διαδικασίας κατάταξης που ήταν και κεντρικό θέμα.
Επίσης έκανε αναφορά για την airbnb και ανέφερε ότι ειναι μεγαλύτερος κίνδυνος απο την υπερφορολόγηση στην εξαφάνιση των Ξενοδοχείων και των καταλυμάτων γενικά.

Κατόπιν πήρε τον λόγο ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της ΠΙΝ  Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος αφού διευκρίνησε ότι δεν θα μιλήσει με τον θεσμικό του ρόλο, άλλα σαν ξενοδόχος, αναφέρθηκε στην φορολογική επιδρομή στον κλάδο, ενώ τόνισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο της ΠΙΝ καταδίκασε τον φόρο διανυκτέρευσης που δρομολογείται, αναφέροντας ρητά οτι αυτό θα είναι η αιτία να καταστραφεί η Ελληνική Ξενοδοχία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Παναγιώτης  Μπράμος αναφέρθηκε εκτός των φορολογικών και σε τοπικά προβλήματα και κυρίως, ότι έχει ξεκινήσει η σαιζόν και ακόμα οι παραλίες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση κάτι που οφείλεται στην εμπλοκή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δήμων και του υπουργείου Οικονομικών.
Στο θέμα αναφέρθηκε κατόπιν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Β. Καββαδίας, ο οποίος συμφώνησε με τον κ. Μπράμο για το πρόβλημα και οτι είναι σε αναμονή της παραχώρησης από την κυβέρνηση για να προβούν στους σχετικούς διαγωνισμούς.

Καταιγιστικός στην ομιλία του ειδικά για την υπερφορολόγηση και τα παράνομα καταλύματα ήταν και ο π. Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος
Κων/νος Μπρεντάνος.

Κατόπιν έγινε παρουσίαση απο στελέχη του ΞΕΕ της νέας διαδικασίας κατάταξης των ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών και απαντήθηκαν ερωτήσεις από τον Πρόεδρο του ΞΕΕ.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν και ο π. βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ενώ απουσίαζαν ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος καθώς και ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, η απουσία των οποίων σχολιάσθηκε αρνητικά από τον Πρόεδρο Ξενοδόχων Κέρκυρας Π. Μπράμο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *