elysium

Με επιτυχία ολοκληρώνεται το Local Gourmet Festival στο Elysium Resort & Spa

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ολοκληρώνεται σήμερα με μεγάλη επιτυχία, το Local Gourmet Festival, το οποίο λαμβάνει χώρα στο πολυβραβευμένο εστιατόριο Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa από τις 26 Ιουλίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων «γκουρού» της ελληνικής κουζίνας.

Όπως όλα δείχνουν, ο σκοπός του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Ρόδο, επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Elysium Resort & Spa Σκοπός του festival είναι η ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στα πιάτα του κάθε μενού θα προέρχονται αποκλειστικά από την τοπική αγορά των τιμώμενων περιοχών, με στόχο την προώθηση μικρών παραγωγών και την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Elysium Resort & Spa Το festival ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου με ένα opening event όπου  προσφέρθηκαν ροδίτικα καλέσματα εμπνευσμένα από τοπικά προϊόντα. Τις επόμενες ημέρες, 4 από τους σημαντικότερους chef της Ελληνικής κουζίνας συνεργάστηκαν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Σταμάτη Μισομικέ (Head chef του Noble Gourmet) και Γιώργο Τρουμούχη (Executive chef του Elysium Resort & Spa). Κάθε βράδι, οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, στη λογική ενός 4-hands dinner, με τρία πιάτα να προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, τρία από τη Ρόδο, και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς.

Elysium Resort & Spa Στις 27 Ιουλίου η Σαντορίνη συνάντησε τη Ρόδο μέσα από τα πιάτα του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef – ιδιοκτήτη του εστιατορίου CTC Αλέξανδρου Τσιoτίνη. Το Σάββατο 28 Ιουλίου ο chef Γιώργος Στυλιανουδάκης, βραβευμένος με βραβειο Ελληνικής Κουζίνας στο εστιατόριο Kenshō, δημιούργησε ένα μενού βασισμένο σε γεύσεις της Κρήτης. Στις 29 Ιουλίου ο Νίκος Μπίλλης, από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Botrini’s και με 2 Χρυσούς Σκούφους Etruscο της Κέρκυρας, μαγείρεψε συνταγές από το Ιόνιο. Τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Παμπόρης, από το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο Treehouse και με βραβείο Ελληνικής κουζίνας στο Bubo Fine Dining Restaurant στη Χαλκιδική, δημιούργησε πιάτα εμπνευσμένα από τη Μακεδονία.

To φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί σήμερα, Τρίτη 31 Ιουλίου με εκδήλωση γευσιγνωσίας που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της δράσης “Be a local” του προγράμματος “Taste the Seasons” της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Στην εκδήλωση θα προσφέρεθεί μενού γευσιγνωσίας 12 ροδίτικων πιάτων που θα δημιουργήσει η ομάδα των chef του Noble.

Elysium Resort & Spa Το φεστιβάλ στηρίζουν μια σειρά από επιχειρήσεις – συνεργάτες του εστιατορίου Noble Gourmet και του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, οι οποίες μέσω της χορηγίας τους αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την ανάδειξη και προώθηση της τοπικής γαστρονομίας: Caterplus, Kozas Food Services, Nelios Web Services, Κ. Χριστοδουλίδης, Afric Γενική Εμπορική, Θαλασσινός Κήπος & Kamiros Fish, ΕΛΕΤΡΟ, Harry Zampetoulas Photography, S.Pellegrino, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, 4Chef, και Ο-life.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *