Δημήτρης Εφραίμογλου, Amy Peck, Σοφία Εφραίμογλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων παραγωγών στον «Ελληνικό Κόσμο»

ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 τα εγκαίνια δύο νέων παραγωγών του Ιδρύματος Μείζονος στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας. Εγκαινιάστηκαν η νέα παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας με τίτλο «Διαδραστική Περιήγηση στο Ιερό των Δελφών» στη «Θόλο», καθώς και η νέα εκπαιδευτική έκθεση «Το Πάρκο της Επιστήμης».

Η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στις νέες δράσεις: «Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στη χώρα και πρωτοπόρος στις νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση του εθνικού πολιτιστικού αποθέματος δημιουργεί διαδραστικές παραγωγές και ψηφιακά μουσεία πάντα με γνώμονα την ανάδειξη και διάχυση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Είμαστε σίγουροι ότι τόσο η νέα μας παραγωγή Εικονικής Πραγματικότητας στη «Θόλο» για το Ιερό των Δελφών, όσο και η νέα εκπαιδευτική έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα θα αποτελέσουν μία ακόμα ευκαιρία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τη χρήση νέων τεχνολογιών και θα γίνουν ένας ακόμα πόλος προσέλκυσης επισκεπτών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΜΕ Δημήτρης Εφραίμογλου, αναφέρθηκε με συγκίνηση στα 25 χρόνια λειτουργίας του «Ελληνικού Κόσμου», καθώς και στις μελλοντικές παραγωγές που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στο κοινό: «Το ΙΜΕ, με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, έχει δημιουργήσει στον «Ελληνικό Κόσμο» το νέο πολυδύναμο Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα. Έχοντας ξεκινήσει από τον «Εικονικό Κινηματογράφο» το 1999 και στη συνέχεια την «Κιβωτό» και τη «Θόλο», σήμερα αξιοποιούμε τις νεότερες τεχνολογίες ΑR-XR-VR σε ατομικούς σταθμούς με κάσκες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας… Σύντομα διαθέσιμα θα είναι η νέα προβολή για το Άγιο Όρος στη «Θόλο»,  ένα νέο πρότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι στο οποίο ο επισκέπτης μας θα αναλαμβάνει τον ρόλο ενός από τους συντρόφους του Θησέα στην αποστολή του στην Κνωσό και το διαδικτυακό κανάλι του ΙΜΕ στη διεύθυνση tv.ime.gr με επιλεγμένες παραγωγές και δραστηριότητες του Ιδρύματος…».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν προβολές της νέας παραγωγή στη «Θόλο» και ξεναγήσεις στον χώρο της έκθεσης με ελεύθερη είσοδο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *